jiribur Vloženo 7. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 Prosím máte, nějakou zkušenost s výměnou prutu anteny za žraločí ploutev? Nechci odstraňovat vše, jen odšroubovat prut anteny a nasadit-nalepit nějakou žraločí ploutev, s připojením na šroubek. Třeba něco jako toto : https://www.aliexpress.com/item/Skoda-Rapid-shark-fin-antenna-special-car-radio-aerials-shark-fin-auto-antenna-signal-Skoda-Rapid/32479399152.html Jen se obávám, že signál radia se výrazně zhorši. Díky za tip a zkušenosti. JB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Černohorák Vloženo 7. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 Hledej určitě v Mikliskově fóru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 No u mě na toto téma moc nenajde :-). Když už ploutev, osobně bych spíše věřil anténě od f.Correct, v ploutvi je jejich zesilovač, který je výrazně lepší než originální Škoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moa Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 (editace) Mám to přesně takhle na svém autě (Yeti), ale měnil jsem to pouze proto, že mi střešní box ohýbal anténu. Buď byla ohnutá (což vypadalo blbě), anebo jsem ji sundal a a zase se bál, že mi bude reznout závit na prut. Kámoš si to koupil na Astru, ale nepasovalo mu to, tak mi to dal. Původně černý leský plast jsem stříkl do barvy auta a nalepil, lepicí páska je na ploutvičce nachystaná. A ano, příjem rádia se trochu zhorší, ale není to tak zlé (mám starší Swing). Editováno: 8. Červenec 2018, autor: Moa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Mám túto plutvu na Rapide s rádiom Amundsen. Príjem je nebadateľný oproti prútu na streche, aspoň s týmto rádiom. Navyše Rapid má 2 antény. Skôr kým som ju nalepil, tak som tú plutvu skúšal v mieste, kde som predtým zachytil na strednom Slovensku ako diaľkový príjem rádio OE3 99,9 MHz ( vzdialenosť 200 km od vysielača) a chytil som ho v danom mieste aj s plutvou. Tak som ju nalepil. Žiadny výrazný rozdiel v prijíme nie je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Ja koupil ploutev na aliexpressu, jenze spodek nebyl rovny, ale nejaky takovy prohnuty, tak jsem to na auto ani nelepil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Však na Rapidke strecha nie je rovná. Tá plutva tam presne pasuje. Meral si ju? Ja ju mám nalepenú 2,5 roka a drží, nepodteká voda, nič. Chodím s tým bežne na umyvárku na kefy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Ja mam Yeti, tam je strecha rovna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 7. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2022 Plánuji nákup střešního boxu. Existuje kratší anténa než originál, která se vejde pod ten box? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Áno, existujú rôzne dĺžky prútov na tú anténu, popozeraj v e-shpoch. Samozrejme príjem rádia bude horší, ak ti to nevadí. U silných vysielačov zanedbateľné, u slabších to bude poznať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Bude to pokus omyl, někdo tady už laboroval s pruty a jeho délka byla tuším důležitá pro kvalitní příjem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Tak já bych ten kratší použil pouze při použití boxu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Kratší může byt dobrý, záleží se tuším o délce drátu v prutu, proto jsem psal pokus omyl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 9. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2022 Čím viac navinutého drôtu na kratšom prúte, tým horšie pre príjem. Potom tam je navinutá cievka, ktorá impedančne nevyhovuje anténe a signál je horší ako s prútom s menej drôtom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 Nemá někdo typ na anténu lepší oproti původní originálu. Hlavně aby byl lepší signál, poraďte mi dejte typy, Mám Rapida 2016, dikes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 @Kent jake mas radio? Origo nebo neorigo? V nozicce anteny je zesilovac. On ma rad se poskodit popr. voda vlhost. Pri pomoci vody musel jsem vymenit antenu. byla to plutev 6R0 035 501D. Podle mne nema lepsi anteny nez origo plutev nebo obycejna. Aby zlepsit signal muzes vymenit prut za delsi popr. 410mm nebo uz moc delky 660mm. Me zkusenosti rikaji ze staci uz 410mm jestli pouzivas origo radio. Jestli budes mit lepsi prijem to ok. Mohou byt dve veci slabeho signalu. 1. poskozeni zesilovac v nozzice, a delsi prut zlepsi signal minimalne. 2. dobry zesilovac ale moc kratky prut. Delsi prut vzdy zlepsi prijem, signal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 1. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2022 Neoriginální měl jsem Bolero, mám Isudar MNS990. Měl jsem kdysi pučeného Rapid starší a ten měl ploutev a za ní anténku a stanice která, mi hrála dobře tak u mého ročníku ne-e což ta anténa je jiná oproti starší verzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.