Přejít na obsah

AdBlue Superb III TDI 110/140 kW - spotřeba, popis systému

KarelM

Doporučené příspěvky

• o 5 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • Pawouk změnil název na AdBlue Superb III TDI 110/140 kW - spotřeba, popis systému
před 3 hodinami, xsucha02 napsal:

Zdravim. Koupil sem si zanovni superb 3 2019 s adblue a chci se zeptat po kolika km vam ubyva na ukazatelu dojezdu? Co sem to koupil, tak me ukazuje furt 4500km a najel sem asi 600km, tak se me to zda nejake divne. 

Začne ubývat po najetí mnohem více kilometrů - asi jako VAG palivoměry. Třeba prvních 150 km se ručička nehne a za dalších 150 km může být taky v půlce rozsahu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U kodiaqa 140kw to pozoruju a chová se to podle různých parametrů. Jezdím defakto +- stále stejné trasy a dokonce jsem vysledoval, že když tankuju naftu bez bio tak spotřeba adblue je nižší, zřejmě se méně zanáší a vypaluje dpf. Jinak vždycky to klesá na dojezdu po 500 km (myšleno na ukazateli PP). Minimálně jednou za jedno tankování (600-700 km) mi to vždycky klesne. Když jezdím couračky a město tak i 2x.

Odkaz ke komentáři

• o 11 měsíců později...

Prosím o pomoc - na Superbu 140 kW problém s AdBlue, odpočítává dojez, kdy start nebude možný. Už mám jen 100 km. AdBlue doplněno, pamět závad prázdná - auto bylo už v 5 servisech a nikdo neví co s tím. Nesetkal se nikdo s podobnou zavadou?

Odkaz ke komentáři

Asi spatne natankovano. Cidlo nezaznamenalo narust obsahu jelikoz se ma tankovat presne tolik kolik ukazuje pocitac. P  Vaculik to vysvetluje na yt. Bud jste tankovali casto moc malo nebo jednou moc napr az do vypnuti pistole. Tohle se musi vypustit a nakalibrovat znova cidlo. Pokud neni zavada jinde. V autorizaku by meli vedet jak na to... 

Odkaz ke komentáři

Vypnutí bych bral, kdyby auto nic nepsalo do readiness a nebyl problém na emisích. Močovina je dost agresivní sloučenina, takže na 90% máš nádržku, či ten senzor sežraný, zarostlý. To měl autorizák vědět, určitě měli možnost tu nádržku zkontrolovat endoskopem. Výměna není levná záležitost, ale asi raději to, než aby mi to chcíplo na přejezdu a už nenastartovalo, no nakonec někde na horách v zimě je to stejný případ. Vaculík právě vykládá pohádky - výrobce mého auta s podtržením zdůrazňuje, abych bral u stojanu. Nějak se mi líbí budka u Eurooilu. 1. Koncovka přesně pasuje, 2. Má zpětný odtah, jako každá pistole, takže stopne na max. naplnění. Ad 1. - jsou tací, co plašili s jakýmisi pistolemi "pro nákladní" s větším průměrem. No, tak ať berou u stojanu "osobní". Ad 2. vyhnu se tím přelití z kanystru s tím úzkým hrdlem...

Kdybych poslouchal Vaculíka a moudré rady, auto by nejezdilo.

Editováno: , autor: bouchy01
Odkaz ke komentáři

Nesmysl. Mas tankovat co ti pise pocitac a ne az ti vypne pistole.  Ale delej si co chces je to tvoje auto ale pak tu nebrec az dopadnes jako kolega vyse. Konec komcu Vaculik prave rika ze mas tankovat u stojanu max to co ukazuje pocitac nerika aby sis lil z kandaku...  Tak nechapu v cem by vykladal pohadky...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...