petr164 Vloženo 15. Července Sdílet Vloženo 15. Července 2,4 stačí při sólo jízdách a ve dvou, 2,5 je minimu pro dva s nákladem a 2,6 pro čtyři s nákladem. 2,7 je pro 18" kola nesmysl, nikdo nejezdí po silnicích jako závodníci po okruhu, kde je vyšší tlak s ohledem na námahu pneu nezbytný. nevím co mají O3 RS v originále za pružiny, ale právě praskání pružin po naložení auta hovoří o nutnosti řešit hlavně pružiny, poř. i tlumiče a dorazy. Mám pro 1.8 TSI připravené pružiny Eibach se sériovou výškou a tlumiče Bilstein B6, také sériová výška. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr164 Vloženo 15. Července Sdílet Vloženo 15. Července Ještě dodám, že podhuštění je vyslověně nebezpečné a neekopnomické - auto plave, nezatáčí, zadek se utrhne a je větší valivý odpor a tím vyšší spotřeba paliva. Mírné přehuštění nevadí, pokud se ale začne sjíždět střed běhounu, tak trochu ubrat. To nenastává u rychlých projížděščů zatáček jako jsem já, tak se pneu zakousne do vozovky a při vyšší tlaku na vozovku se pozitivně projeví vyšší tlak pneu. Mám teď po přezutí 2,4 a zvednu to na 2,6, předek i zadek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_pavel Vloženo 20. Října Sdílet Vloženo 20. Října Ahoj, zrovna vybírám nové pneu na léto a rád bych doporučení, jaké vybrat 🙂 Teď jsem měl Dunlopy SportMaxx. Za mě dobrý, ale rád bych zkusil i jinou značku. Četl jsem různé testy pro léto 2024 a v každém je vítěz jiná značka 😅 Takže dám přednost raději ověřeným typům... Jde mi hlavně o nízkou hlučnost a přilnavost 225/45/17 Díky za každý typ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tromblion Vloženo 21. Října Sdílet Vloženo 21. Října 3 sezóny jsem jezdil na Goodyear F1 Asymetric 5, zcela bez problémů. Teď jsem objednal Continental Premium Contact 7. Vyloženě špatnou zkušenost jsem měl pouze s Pirelli Cinturato, ale dost možná to bylo způsobené špatným skladováním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 21. Října Sdílet Vloženo 21. Října @Pavel_pavel Záleží, jestli chceš touringové (mohou být pohodlnější, déle vydrží), nebo sportovní (zaměřené na jízdní výkony). Já naposledy v 18" rozměru volil mezi Eagle F1 asymmetric 6, Pilot sport 5 a Sport contact 7. Continental má nejmenší ochranu ráfku, tak jsem zkusil PS 5 a nelituju, nájezd zřejmě taky nebude nízký. A myslím, že ani s Eagle F1 bych neudělal chybu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_pavel Vloženo 22. Října Sdílet Vloženo 22. Října No mám 1.4, takže tak ty jízdní výkony nejsou, jako u RS. Jak se prosím tě pozná touringová guma? Kouknu, co jsi doporučil🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 22. Října Sdílet Vloženo 22. Října (editace) Lidi tu třeba chválili Turanzu T005 (myslím, že je už i novější model Turanza 6), na YT je dobrý kanál TireReviews, bývá tam spousta informací a srovnání... EDIT: Tedy Bridgestone Potenza sportovnější, Turanza univerzálnější, podobně jako Continental Sport contact vs. Premium contact, nebo Michelin Primacy vs. Pilot sport... Editováno: 22. Října, autor: virtual 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucker777 Vloženo 28. Října Sdílet Vloženo 28. Října Mám za sebou prvú sezónu na Eagle F1 Asymmetric 6 a nemám im čo vytknúť. Tiché, pohodlné, pocitovo držia lepšie na suchu aj na mokru oproti Dunlop Sportmaxx RT 2. 80% nájazdu mám diaľnicu, ale v pohode si poradili aj s pár desiatkami kilometrov šotoliny v Estónsku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami Hoj, budu kupovat letni 17" a prioritou je hlucnost. Mam zimni a ty jsou tissi nez puvodni letni Dunlopy. Mate nekdo tip na tichy 17" pneu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.