Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim, jiz delsi domu mam problem s cukani motoru pri prerazovani rychlosti (nejsem schopnej zaradit hladce bez cuknuti). Kdyz jedu konstantni rychlosti treba na 4 pustim plyn tak auto jakoby skube a po pridani znovu. Snizuje to strasne jizd i komfort. 

Mechanik me rekl ze to dela jednohmota, ze kdyz tam dam dvouhmotu tak to prestane.

Mate nekdo podobnou zkusenost ? 

Diky 

• 3 týdny později...

Ahoj, měl jsem stejný problém. Zajeď s tím do servisu. Přehrají ti software ŘJ motoru a budeš mít klid.  Měj se Lukáš 

Upraveno od Luke Valenta

• Autor

Ahoj diky za info, myslis primo do Skodovky ?  Nevis primo nejaky cislo softwaru nebo podobne ? 

Diky

jel jsem přímo do Škodovky, oni o tom vědí. Přímo jim popiš problém. Za hodinu auto opravené. 

Pokud máš teda motor 85kw, mám už Octavii 3 po fcl.

• Autor

Ted koukam ze jsem zapomnel do prispevku napsat kw. Mam 77kw 2014.  

aha, tak to nevím, já jsem to řešil u své s motorem 85 kw, ale aspoň se zeptej ve Škodovce, jestli třeba nemají na tento problém přípis … 

• Autor

Ok zkusim to. Diky za info :)

• 9 měsíců později...

Zdravim, jak to dopadlo? Mam stejny problem. Diky

Dopadlo to nijak ve Skoda auto me rekli, ze nenasli zadny problem ze to je bezny jev. Pote jsem byl v pozarucnim servise Petrik Velka Chuchle ktery je profik na koncern. A rikal ze lidi ktery maj tyhle motory bez dvouhmoty tak si stezuji na jizdni komfort a cukani. Nabidl me vyreseni v podobe vymeny dvouhmoty za 18 000,-. Stejna situace je  v golfu a u caddy. Nicmene jsem to nechal tak jak to bylo a spis sem se naucil jezdit tak aby to necukalo. Mam s tim najeto dalsich 70tis. a zatim bez problemu. 

• 1 rok později...

Ahoj, opráším toto téma.  Koupil jsem se O3 po FL , najeto 81 tis km, rok 2018.

Mám problém, že pokud jedu nějakou konstantní rychlostí, např. 90, a pustím plynový pedál, tak v pohodě, ale jakmile znovu šlápnu na pedál, tak motor 3 cukne  a pak je to ok. Dělá to vždy, zejména do kopce, nebo po rovině. Z kopce to nedělá. Je jedno, zda je to na 4 či pátý převodový stupeň, nebo zda jedu 90, 120. Nemá na to vliv ani zařazený rychlostní stupeň, nebo rychlost či otáčky. Dělá to pokaždé. a při přeřazování to nedělá, nebo to je tak málo, že to nepoznám.

Byl jsem ve škodovce, závada žádná, tak chtějí začít vyměňovat to  a potom toto. 

Tak pokud to někdo řešil, prosím napsat. O změně softwaru jak psal výše Luke Valenta, nic neví a dělat to nechtějí. 

• 3 týdny později...
V 10. 6. 2021 na 15:47, Dex_ napsal:

Zdravím,
mám takový otravný jev, při přidání nebo i ubrání plynu mi často auto lehce škubne, není to moc, ale je to otravné. Děje se to jen při přidání nebo ubrání do pozice nesešlápnutého plynu, když už motor zabírá a přidám klidně i prudce nebo uberu plyn prudce, ale ne na 0 pozici, tak je vše v pořádku.
Co jsem tak pochytil na fórech, lidi na podobné věci radí silentbloky, případně čidlo spojky, ale nevím, jestli to je stejný problém. Navíc to většinou byly vše o dost starší auta. Nesetkali jste se s timhle někdo? Má to cenu řešit nebo je to u takového nájezdu normální?
r.v. 2016, najeto 170k, manuální převodovka

Vyřešil stě nějak tento problém? Já už vyměnil všechny silentbloky a spojku a porad nic

• 2 měsíce později...

Ahoj . Mam uplne stejny problem . Zajimalo by me jestli tento problem nekdo vyresil nebo ne 1.6tdi 77kW Rapid 2014

• 2 týdny později...

Mám to iste auto aj motor aj ročník a tiež cukne keď pridám alebo uberem plyn. Vyriešil si to dako ?

reakční vzpěra motoru a uložení převodovky

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.