trekos86 Vloženo 10. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2018 Ahojte, na zimu plánujem odstaviť dvojročnú Octaviu III (diesel, 81kW) do vonkajšej krytej garáže a nejazdiť vôbec. Dostal som firemné auto a na Octavii nejazdím. Čítal som viacero článkov, čo robiť, ale nenašiel som žiadny dôveryhodné informácie od odborníkov. Viete mi, prosím, poradiť, čo všetko mám zabezpečiť, aby som mohol na jar opäť naštartovať? Ďakujem T. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 10. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2018 Ideální by bylo naftu nějak aditivovat nebo natankovat bez biosložky. Dále zajistit pravidelné dobíjení baterie, buď trvale hodit na nabíječku (třebas Victron s udržovacím napětím 13,2V) nebo klasicky dobíjet, když si člověk či multimetr vzpomene. Pneu bych nějak zásadně neřešíl, max couvnout jednou za čas o půl metru zpátky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 10. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2018 Ja by som ju vytiahol aspon na vikend.nakupy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 10. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2018 Dělám to stejně, můj osvědčený postup: Natankuji u EO naftu bez bio a aditivaci VIF dvojnásobnou. Dám tam cca 10 litrů. Do teplé garáže, napíchnout na mikroprocesorovou nabíječku udržovací a nechat tak. Jednou za 14 dní ji na pár dní vydělám a šoupnu s autem čtvrt až půl metru dopředu a pak zase zpět. Pak vezmu kanystr na jaře, zase natankuji na EO s aditivací a vyjedu nádrž. Důležitá je ta nafta bez biosložky. Letos chci vyjet alespoň párkrát, až budou suchý silnice a jasno. Ať se to trochu vyvenčí a udělám si radost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 11. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2018 před 22 hodinami, trekos86 napsal: Ahojte, na zimu plánujem odstaviť dvojročnú Octaviu III (diesel, 81kW) do vonkajšej krytej garáže a nejazdiť vôbec. Dostal som firemné auto a na Octavii nejazdím. Čítal som viacero článkov, čo robiť, ale nenašiel som žiadny dôveryhodné informácie od odborníkov. Viete mi, prosím, poradiť, čo všetko mám zabezpečiť, aby som mohol na jar opäť naštartovať? Ďakujem T. Když zazimovávám auta, tak baterky z auta vyndávám co se týče paliva v nádrži, tak u starých vozů, kde je plechová nádrž, tak dotankuji do plna u vozu, kde je plastová nádrž to možná není ani potřeba a následně v garáži auto přikreji a je to. A na jaře vše vždy chytne na poprve, ať je vůz moderní, nebo desítky let starý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 11. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2018 Ta plná nádrž je spíš kvůli zabránění kondenzaci vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 12. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2018 Kola můžete nafouknout na max. Pozor na korozi vstřikovačů, paliv. čerpadla atd...Takže bych s tím občas vyjel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.