Blackrather Vloženo 13. leden 2019 Sdílet Vloženo 13. leden 2019 Zdravím, od koupě auta mám nefunkční dešťový senzor. Stěrače nefungují na automatiku ale pouze s cyklovačem. Dneska jsem se dostal na diagnostiku a je tam uložena tato závada : 934149 - Snímač rozpoznání deště a světla B1366 76 [009] - Spatna připevňovací pozice Automatické světla fungují normálně, pouze ty stěrače ne. Na autě bylo minulým majitelem měněno čelní sklo, jak dlouho to celé není funkční nevím. Neporadil by někdo co zkontrolovat? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 14. leden 2019 Sdílet Vloženo 14. leden 2019 Pravděpodobně někdo při výměně skla nedodržel pracovní postup a udělal nějakou chybu. Po výměně skla se minimálně mění jakési cosi mezi sklem a senzorem a provádí se kalibrace přes diagnostický přístroj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blackrather Vloženo 14. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 14. leden 2019 No já už bohužel budu těžce někoho uhánět aby to napravil. Když se dívám přes sklo na senzor tak vypadá pěkně přilnutý, žádné bublinky nebo něco podobného. Možná by stačila ta kalibrace. Umítě poradit postup pro kalibraci přes VCDS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 14. leden 2019 Sdílet Vloženo 14. leden 2019 Nechci ti brát iluze o tom senzoru, ale prakticky nikdy mi ta automatika nefungovala tak, jak jsem si představoval. Tak jestli na tom nějak extra nelpíš a opravu bys musel platit, tak bych to nechal být a stíral podle sebe... A že mám rád, když mám všechno funkční. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkej Vloženo 20. leden 2019 Sdílet Vloženo 20. leden 2019 Mám stejný problém, po výměně čelního skla nefunguje dešťový senzor. Dal jsem novou gelovou podložku a stále nic. Paměť závad čistá. K životu to automatické stírání nepotřebuju, ale když už to tam je, rád bych to zprovoznil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blackrather Vloženo 23. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2019 No někdo si automatiku chválí, jiný zase ne :). Taktéž bych to měl rád funkční a jestli by to jen otázka sw nastavení tak to nebude nějak závratná částka za opravu. Bohužel jsem na webu nic konkrétního o tomto problému nenašel. Ještě chvíli počkám na další reakce a jinak zajedu do servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 23. leden 2019 Sdílet Vloženo 23. leden 2019 Na Mihocaru ho prodávají za 1500. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blackrather Vloženo 28. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2019 Tak to mám vyřešeno, vyměnil jsem senzor a vše je ok. Žádná kalibrace se nedělá, pouze kódování - to pouze pokud by to byla pro někoho zajímavá informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 28. leden 2019 Sdílet Vloženo 28. leden 2019 Neřešil někdo problém se senzorem, že stěrače vždy setřou minimálně 3x? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 28. leden 2019 Sdílet Vloženo 28. leden 2019 A zkusils změnit citlivost? Mně po dodělání a dokod wirerem funkce na 1. Setře 1 a pak zase jednou a když víc prší přidává počet a i rychlost. Překvapivě i potmě. Ale musel jsem si pohrát s přepínačem na páčce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 28. leden 2019 Sdílet Vloženo 28. leden 2019 Funguje na všechny citlivosti stejně, stačí i jen "dýchnout" na okno aby se orosilo a stěrače setřou vždy přesně 3x, když prší více, tak začnou "cyklovat", ale tím že setřou vždy 3x, tak je to spíš jak souvislé stírání... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czhDavid Vloženo 19. Březen 2019 Sdílet Vloženo 19. Březen 2019 jak se celkově chyba projevila? V nastavení nevidím vůbec možnost vypnout/zapnout senzor což mi příjde poněkud zvláštní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 29. Duben 2019 Sdílet Vloženo 29. Duben 2019 Chtěl bych se zeptat jak poznám zda mé auto vůbec senzorem disponuje. Vlastním měsíc lehce jetou O3 s poměrně solidní výbavou včetně vyhřívaného čelního skla a až dnes jsem s prvním deštěm zjistil, že se mi skla automaticky nestírají. V infotaimentu v záložce zrcátka a stěrače mám pouze automatické stírání zadního skla jinak nic.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 29. Duben 2019 Sdílet Vloženo 29. Duben 2019 Buď je za sklem senzor: nebo je tam jen "černá tečka". Další věc, máš automatické spínání světel? (na vypínači světel poloha AUTO) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 29. Duben 2019 Sdílet Vloženo 29. Duben 2019 Jj, já jsem ho tam taky neměl, (elegance plus, vyhřívané přední okno, ale ne xenony), nechal jsem si to dodělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 29. Duben 2019 Sdílet Vloženo 29. Duben 2019 Mám tam jen černé kolečko o průměru cca desetikoruny. Žádný senzor jsem nenašel. Světla bez možnosti automatického spínaní (což mě mimo jiné teď s odstupem času taky štve ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 To je čidlo vlhkosti na climatronic, ne dešťový senzor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz pida Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 nechá se relativně jednoduše dodělat, je třeba vyměnit čidlo pod zrcátkem a spínač světel za ten s polohou auto, natáhnout kabel do BCM a nakódovat, zde na fóru je několik lidí co to za hodinu až dvě zmáknou...rozhodně bych být tebou do toho šel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Ono záleží, jaké má kdo očekávání. Já tedy, zatím u všech aut s dešťovým senzorem, co jsem měl; tak moje představa o stírání byla vždy jiná, než jak to viděl senzor. Takže to prakticky nevyužívám a stírám podle svého... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz pida Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 to je pravda, ale minimáolně automatická světla jsou fajn a fungují myslím spolehlivě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 jo, to máš pravdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Mně to celkem funguje, líp než na O2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcidx Vloženo 22. Duben 2021 Sdílet Vloženo 22. Duben 2021 Zdravím chlapy nevíte jak spustit ve vcds senzor deste na automatické zavírání oken při dešti?Superb 3 nebo octavia 3 je to prý stejný.Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2021 Sdílet Vloženo 22. Duben 2021 Nepřeháníš to? Jeden stejný dotaz, jenom v jednom tématu. Ostatní jsem smazal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcidx Vloženo 22. Duben 2021 Sdílet Vloženo 22. Duben 2021 Jestli je to name tak sorry ale každý nečte jen jedno téma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.