Pablos32 Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Čau Lidi měl bych prosbu, jak mám zapojit auto kameru, nebo kam ji zapojit abych s ní neobsazoval stále zásuvku zapalovače? Někdo mi radil přímo do pojistkové skříně. Ale jsem totální laik na elektriku. Kabel protáhnu to jo,ale potřeboval bych podrobnější radu a návod. a co k tomu bude potřeba. Chtěl bych aby se zapínala až po sepnutí klíčku. nebo jestli je lepší aby byla pod stálým zapojení a jen si zapínat a stále dokola vypínat?.. Budu Vám strašně vděčný když mi poradíte. Děkuji Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka313 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 To bych taky potreboval aby se zapinala az po zapnuti klicku..:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 ja to mam po zapnuti klicku.mam to vytazene z pojistkove skrinky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka313 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 A neslo by to trosku popsat jak to zapojit jestli na volny slot a nebo na nejakou jinou pojistku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 z hlavy to nevim. musí se v pojistkovce zjistit která pojistka jde po klicku a pridat drat s konektorem a udelat si druhou pojistku aspoň tak to nejak mam uz je to dlouho takze si to pamatuju matne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek5 Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Koupil jsem si kameru do auta. Když ji mám zapojenou místo zapalovače, tak běží i přes to, že mám vypnutý motor. Nevíte někdo jak udělat, aby byla zaplá jen při zapnutém motoru? Slyšel jsem, že to jde nějak nastavit v pojistkách. Máte s tím někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Jen tak to nepůjde, jednodušší je udělat výstup z pojistek jen pro kameru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Pripadne jsem nekde cetl, ze je dobre to napojit na vnitrni osvetleni. Kamera je tak v provozu nejen pri zaplem zapalovani, ale uz pri odemceni auta / otevreni dveri. A zaroven je v provozu jeste nejakou dobu po zavreni auta. Podle me to je celkem chytre reseni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek5 Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 dá se řešit za pomocí tohoto kabelu http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-New-12V-Power-Outlet-Supply-auto-Cigarette-Lighter-Socket-with-standard-fuse-box-for/885774559.html napojí se místo pojistky pro zapalování, pojistka pro zapalování se dá do jednoho slotu na kabelu a pro kameru se dá druhá pojistka do druhého slotu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Na vnitřní osvětlení asi ne když to po vložení klíče do spínačky zhasne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Nezhasne. Kdyz osvetleni prepnes do rezimu, aby svitilo porad, tak nezhasne. A prave na tento vodic to pripojis. (Osvetleni samozrejme nemusis mit nastavene tak, aby svitilo porad.) Takto kamera pojede od okamziku odemceni auta / otevreni dveri a zaroven pojede jeste nekolik desitek minut po jeho zamceni / zavreni dveri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Ano, na ten druhý plus to beru ale ten se odpojí až po 20-30 minutách. Je přece zbytečné aby kamera pak tak dlouho nahrávala mrtvou sekvenci. Každá kamera má přece v sobě baterii a po vypnutí klíčku ještě chvíli běží. Neříkám že to tak nejde ale myslím si že připojit to na spínané plus je rozumnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Červen 2016 Sdílet Vloženo 22. Červen 2016 Ano, bude to natacet jeste pomerne dlouho, ale podle me to nicemu nevadi. Naopak kdyz nekde zaparkujes na chvili, v nejakem zapadakove, tak mas jistou sanci, ze budes mit natocene pripadne vandaly... To ze kamera sama jeste chvili nataci jsem nevedel... Kazdopadne ja to nikomu nevnucuji, jen je to velice jednoduche reseni, protoze draty tahas jen par desitek centimetru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dogran Vloženo 19. Červen 2017 Sdílet Vloženo 19. Červen 2017 (editace) Zdravím, voltmetrem jsem identifikoval pojistkovou pozici, která při vypnutém zapalování nedává 12 V, a přes odbočku na ni připojil měnič napětí na 5 V (z ebay). K mému překvapení však kamera zůstane zapnutá, ale nenabíjí se - po pár minutách dojde její akumulátor a "umře". Voltmetr napověděl, že na pojistkovém konektoru přece jen nějaké napětí je - řádově mV (jestli to dobře měří). Neměřil jsem, kolik je za měničem, nemám tak špičaté koncovky voltmetru. Co s tím? Rád bych, aby se napětí odpojilo úplně a kamerka se tedy standardně vypnula před vybitím akku. Editováno: 3. Červenec 2017, autor: Dogran Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 19. Červen 2017 Sdílet Vloženo 19. Červen 2017 Kabely ktere jdou do pojistkovky v barve cerne jsou spinane. Vetsinou jsou to prvni dve horni rady. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dogran Vloženo 22. Červen 2017 Sdílet Vloženo 22. Červen 2017 (editace) ..duplicitní.. Editováno: 3. Červenec 2017, autor: Dogran Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dogran Vloženo 22. Červen 2017 Sdílet Vloženo 22. Červen 2017 (editace) Mám pocit, že nějaké zbytkové napětí bylo na všech pojistkách. Objednám tedy odbočku pro ty malé pojistky a kouknu na barvu kabelu, snad něco najdu. Editováno: 3. Červenec 2017, autor: Dogran Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elektrikar Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 AHoj kluci. Koupil jsem taky kameru a jako bonus jsem k ní dostal i parkvoací kameru, tzn, že bych ji nechtěl dát k registrační značce, to by byla za chvíli zašpiěnaná od prachu vířícího se za vozidlem, ale chtěl bych ji umístit těsně pod zadní červené brzdové světlo umístěné na 5tých dveřích. Od kamery mi jde černý kabel na připojení na Jack 3,5 (sluchátka) do kamery ale i asi 1m dlouhý červený kabel. Ten jsem pochopil musím připojit na plus . Jenže, kde vzít v autě to stálé plus 12V v zadní části vozidla? pokoušel jsme se s trochou násilí sundat tapec na levém "C" zadním sloupku a tam žádná svorkovnice není. Už jsem si přinesl do auta drátek na prodloužení, ale kam jej pšipojit? Díky za návod a pokud možno, jestli by jste přidali i fotku. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 zapalovačová zásuvka je pod stálým napětím, nevím zda máš zásuvku i v kufru, nebo jen na středovém panelu mezi sedačkami Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 16. leden 2019 Sdílet Vloženo 16. leden 2019 Treba nekomu pomuze moje amaterske zapojeni autokamery na spinany kontakt do pojistkove skrine. (Vypina se a zapina s otocenim klicku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 16. leden 2019 Sdílet Vloženo 16. leden 2019 (editace) Koupil jsem jiz hotovou pojistkovou odbocku s klasickou 12 V zasuvkou Zapojil na pozici c. 19 - Tazne zarizeni Pak zapojit na nejaky kostrici bod a je hotovo Priste bych mozna zkratil kabel k zasuvce ktery je zbytecne dlouhy, ale nemam doma nic, ani pajku :D Pak uz tedy jen schovat hezky kablik od kamery pod tapec, aby nekde nic nebylo videt a je hotovo. Cena cca 280 Kc. Editováno: 16. leden 2019, autor: Kevinios Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 16. leden 2019 Sdílet Vloženo 16. leden 2019 Myslite, ze je to takhle OK nebo byste zapojili jinak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 řekl bych OK, jen si ověř, na kterém z těch kontaktů na pojistkovce (spodní/horní), se ti objevuje napětí a rovněž na tom kabelu s tou pojistkovou odbočkou, který je ten "živý", aby jsi měl tu kostku s bypass pojistkou otočenou správně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek4 Vloženo 14. Červen 2020 Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 Dobrý den, nevím kam do pojistkové skříně zapojit redukci, aby kamera běžela jen se zapnutým zapalováním. Mohu do sdířek 1 až 11 a 46 až 49, jinde jsou pojistky velké. Měřák nemám. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.