Macouch Vloženo 21. Únor 2019 Sdílet Vloženo 21. Únor 2019 Ahoj, někdy v prosinci 2018, cca 3 měsíce po koupi nové O3 FL, jsem si všiml drobného škrábance na čelním skle. Taková krátká teňounká vlásečnicová rýha. Je stoprocentně z vnější strany skla, když přes ni přejedu nehtem, je to cítít. Do té doby auto nebylo ani v myčce, za tu dobu jsem ho myl jednou ručně. Pak jsem někdy na konci ledna 2019, když bylo krásné počasí, zajel jsem s tím teda poprvé do myčky. Na čistém skle po mytí se objevily další vlásečnicové škrábance. Všechny jsou vertikální, je to vidět hlavně proti slunci, některý jsou dlouhý kolem 1-2 cm, jiný třeba i 10 cm. Méte s tímto někdo taky problém ?? Na zadním skle ani na sklech ve dveřích jsem si žádných podobných škrábanců nevšiml. Záměrně skla pořádně umyju a nafotím. Konzultoval jsem to s bratrancem z autorizovanýho ŠA, prej tomu trochu pomoct kamenem a vyměnit. Na druhou stranu jsem od otce slyšel, že jeho kamoš, co má taky novou Škodovku, tak to řeší taky, prý se sepisoujou nějaký žaloby přímo na Škoda Auto kvůli nekvalitním sklům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macouch Vloženo 23. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 Proti slunku se to soce blbě fotí, ale ty škrábance tam jsou vidět. Několik horizontálních a pár vertikálních. Spolujezdcova strana čelního skla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurikan88 Vloženo 22. Březen 2019 Sdílet Vloženo 22. Březen 2019 Todle mě taky štvalo na OIII, už nikdy nepoužívej simply clever škrabku. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 22. Březen 2019 Sdílet Vloženo 22. Březen 2019 Na čelní sklo nepoužívám vůbec škrabku - pouze rozmrazovací spray, jinak se drobným škrábancům nevyhneš. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petran Vloženo 8. Duben 2019 Sdílet Vloženo 8. Duben 2019 To je vyhřívané sklo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
L@dis1 Vloženo 11. Duben 2019 Sdílet Vloženo 11. Duben 2019 To sklo u O3 je odolností na úrovni nějakého tvrzeného plastu. U Golfa 7 to nyní vypadá, že to nebude lepší.....zlatá Fábie 1, u ní jsem měl sklo po 10 letech, jako u Octavie po roce 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurikan88 Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 (editace) L@dis nemůžu souhlasit, G7 už bude mít skoro 3roky a žádné mikroškrábance na předním skle nevidím, zato OIII byla katastrofa hned po první námraze. U OIII platí že musíš mít rozmrazovač na čelní sklo. Editováno: 15. Duben 2019, autor: Hurikan88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 (editace) No to sklo nie je bohvieco, ale mozem povedat, ze cez zimu dostalo zopar peknych ran od kamienkov a okrem jemnych dobancov na nom nie je ziadna prasklina. Takze na jednej strane mi pride maksie, ale zas na druhej strane mozno nie je tak krehke a nachylne na praskliny, ale to je len moj dojem... PS - mam na skle jeden 10 cm skrabanec akoby vyryty zalamovacim nozom, ale netusim kedy a ako vznikol. Editováno: 15. Duben 2019, autor: misor1994 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 4. Červen 2019 Sdílet Vloženo 4. Červen 2019 (editace) Na sklo se s škrabkou prostě nesmí a na myčku zapomeň, jestli má rád svůj lak a nezapáchající klimu. Editováno: 4. Červen 2019, autor: Clerfayt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emil-Z Vloženo 3. Březen 2020 Sdílet Vloženo 3. Březen 2020 To sklo vážně moc nevydrží a v kombinaci s dešťovým senzorem je to neštěstí. Když necháte zapnutý, pak stačí jedna šikovná kapka a stěrače se rozeběhnou po suchém okně. Tak snadno dojde k poškrábání, stačí zrnko písku... Takže, nenechávat volič stěračů v první poloze, vždy důsledně vypínat! (Proč není nikde kontrolka, že automatické stěrače jsou aktivní? Asi stejný dotaz, jako proč není nikde kontrolka na vyhřívání zrcátek...). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 @Emil-Z k čemu kontrolka, když je jasné, že tato funkce funguje v případě, že patřičný ovladač dáš do polohy "ON" na danou funkci. Totéž vyhřívaná zrcátek, v případě, že nejsou přepnuté na výhřev, tak nefunguje. Bohužel dešťový senzor je jen na jednom místě a bohužel je smůla, když se kapka zrovna trefí do něj .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emil-Z Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 Bez kontrolky to vždycky zapomenu vypnout a pak bude poškrabaný vokno při náhodné kapce. No, na tej páčce vod stěračů se to po sednutí do auta vokem dost špatně poznává, jestli je v první horní poloze (auto) nebo v základní poloze. A když ji dám dolů (jakože vypnout automatiku) a vona už bude dole, tak se spustí jedno setření = nasucho zase vede k poškrábání okna, tak proto...(Stejně tak zapomínám vypnout ten výhřev zrcátek, ale ten naštěstí nic neponičí, jen zbytečně hřeje a žere energii...). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 Blbost. Ked ju das dole, nespusti sa zotretie. Robis to teda zle a zatlacis to velmi dole. Sklo sa jemne poskriabe vzdy. Musel by si mat na nom od nova nejaku keramicku ochranu alebo nieco podobne, aby sa neposkrabalo. Hlbsie skrabance uz su vecou pouzivania stieracov napr v zime v kombinacii s ladom, pouzivanie kovovej skrabky a podobne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 Keramika to nezachrání, pojistka ano. Opravdu jezdit dnes někdo s nepojištěnym sklem ? Já mám za 5 let 9té čelní sklo a škrábance neřeším..Na jednom autě samozřejmě 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 Samozrejme, ze nezachrani, ale mozno pomoze proti mikro skrabancom, ked niekomu tak prekazaju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 5. Březen 2020 Sdílet Vloženo 5. Březen 2020 Nepomůže, sklo je vždy tvrdší, než jakákoliv ochrana. Kdo ho zkoušel leštit, ví. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emil-Z Vloženo 5. Březen 2020 Sdílet Vloženo 5. Březen 2020 To misos1994: Když sednu do auta a nevím, v jaké poloze páčka zůstala, chci ji dát dolů (deaktivovat automat). Když už ale byla dole, další stisk dolů = jedno setření. Setření na sucho vede k poškrábání okna tehdy, když na skle (za stěračem) zůstane kamínek, zrnko písku (křemen tvrdší než sklo). Již 2x jsem měl hlubší rýhu, vždy dle tvaru a směru kopírovala chod stěračů... U všech předchozích aut, bez senzoru, deště nikdy nebyl problém. Vono to x krát na sucho dopadne dobře, ale pak smůla a rejha :( PS: Připojištění okna je samozřejmost, ale výměna není můj koníček. Když není skutečně nutné jet do servisu, raději tam nejezdit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 5. Březen 2020 Sdílet Vloženo 5. Březen 2020 Tak ak nevies v akej je polohe, lepsie je ju zatlacit smerom hore a vies, ze ked pojde len o jednu polohu, bola zapnuta automatika a tak uz len zatlacis dvakrat dole. Teda pokial sa chces vyhnut pohybu stieracov a nevidis dobre rozdiel v polohe pacok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 5. Březen 2020 Sdílet Vloženo 5. Březen 2020 No, alebo to skontrolovať ešte pred naštartovaním... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 6. Březen 2020 Sdílet Vloženo 6. Březen 2020 Pokud ten senzor někomu tak hrozně vadí, stačí jej v infotainmentu vypnout a používat stěrače manuálně. Já jezdím s trvale zapnutou automatikou a situace kdy se aktivovali zbytečně bych napočítal na prstech jedné ruky... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy71 Vloženo 7. Březen 2020 Sdílet Vloženo 7. Březen 2020 Mám taky zapnutou automatiku furt a jezdím do myčky a když na to přijde tak v servisu to nají za dvě hodiny vyměněný . Jezdím tolik že po roce je sklo od kamínků ve stavu že se stejně mění po dvou letech max. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romano-lv Vloženo 8. Květen 2020 Sdílet Vloženo 8. Květen 2020 V 23. 2. 2019 na 15:59, Macouch napsal: Proti slunku se to soce blbě fotí, ale ty škrábance tam jsou vidět. Několik horizontálních a pár vertikálních. Spolujezdcova strana čelního skla V 23. 2. 2019 na 15:59, Macouch napsal: Proti slunku se to soce blbě fotí, ale ty škrábance tam jsou vidět. Několik horizontálních a pár vertikálních. Spolujezdcova strana čelního skla Podarilo sa tie skrabance doriesit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romano-lv Vloženo 8. Květen 2020 Sdílet Vloženo 8. Květen 2020 Ahojte. Poredte co spravit s mikroskrabancami na prednom ale aj bocnych sklach. Auto ma par mesiacov, cez zimu nebolo skrabane skrabkov, umyvane len v penovom raji penov a oplachnute wapkov bez kief. Okna zvast este neboli umyvane, nebolo treba auto je garazovane a tie male mikroskrabance sa ukazali az teraz pri jazde do roboty rannym ostrym slnkom. Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 8. Květen 2020 Sdílet Vloženo 8. Květen 2020 Zvyknout si nebo vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.