Přejít na obsah

Hlučný motor / chladící kapalina


Samo205

Doporučené příspěvky

Zdravim...Mam audi a3 8p 2009, 1.6 BSE  Viem, ze to je skoda forum, ale motor a pod. su rovnake ako u oktavky..Nemam sa na koho ani vlastne obratit s otazkami.. Dufam, ze mi poradite... :).. Chcem sa opytat... Moja 1.6 sa mi zda prilis hlucna... Uz pri 3 tisic otacok mam pocit, ze to auto strastne huci... A to nevravim ked to tocim do tych 4, 5 tisic....  Ked to vytocim cca trochu nad 3 tisic a brzdim motorom, tak niekde  v predu nieco akokeby zarezonuje... Ale to len na chvilku..Aj ked idem cca 90 km/h tak auto sa mi zda, ze huci... Mame doma este opel atstru 2003 1.4 benzin a ta sa mi zda o dost tichsia ako ta moja... Este jedna otazka.. Ak by bola prasknuta hlava, v resp. Tesnenie pod hlavov...  Vydrzala by chlad. Kvapalina cca pol roka? (5000 km) cca.. Pytam sa preto, lebo bol meneny chladic...  Mechanik dolial vodu.. Ja som si to skontroloval a bolo mierne cca v polke alebo trosicku menej..  Nepamatam si presne kolko... Pred par dnami som pozeral voda neje na minime a neviem povedat ci ubudla, alebo nie... Len na viecku od oleja som si vsimol zltu emulziu a kvapky vody...  Myslite, ze keby bolo zle tesnenie/ hlava.. Tak voda by unikala rychlejsie? Napr za tych 5, 6 tisic km by  "zozralo" napr od max. Hodnoty po min.? Vsimol som si este, ze ked je auto zohriate... Voda na 90.. Tak sa zda akokeby bolo vody viac v nadobke.. Ked je auto studene hodnota zase normalna... Olej v chlad. Kvapaline nieje ani na viecku nic.. Na mierke oleja som si tiez nevsimol aby bola voda..... Mozno hlupe otazky, ale velmi sa do toho nerozumiem.. Budem rad ak mi to vysvetlite.. :)

 

Dakujem vopred za vase odpovede.. A prajem pekny vecer.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mi přijde normální, že je v ohřátém motoru hladina chladící kapaliny vyšší než za studena. A trocha emulze na víčku při krátkých trasách nemusí znamenat prasklé těsnění. Asi bych se na to zaměřil, jestli emulze po delší jízdě zmizí, zkontroloval bych, co jde z výfuku, hlídal chladící kapalinu, ale jinak nevidím důvod stresovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...