Červen 18, 20196 r Je 18. 6. 2019 a já dosud ani jednu nepotkal na silnici - když jsem si myslel, že vidím Scalu, byl to nakonec Fiat Tipo..
Červen 18, 20196 r Jestli bylo registrovaných cca 1000 ks, tak 500 z nich stojí u dealerů, část je ve škodovce a ten zbytek někde na silnicích. A to není moc.
Červen 18, 20196 r Před hodinou, PetriCZECH napsal: Je 18. 6. 2019 a já dosud ani jednu nepotkal na silnici - když jsem si myslel, že vidím Scalu, byl to nakonec Fiat Tipo.. Ja potkal jednu nedealerskou v Praze v zakladni modre. Ale ridil jsem, takze nereknu v jake vybave byla...
Červen 18, 20196 r Autor Já po celé Praze zatím 4. Podle mě u lidí vytvořili odpor, na showroomy vystavili verze atakující 6kil, předváděčky litry cca.510 a to je silná káva. Teď, když je Ovce Combi i s autoAC za 440 ( s možností zvláštního lakování, displej hezky v palubce), to bych i ty plastové tapece přehlédl. Uvidí se, co časem.
Červen 18, 20196 r Citovat před 3 minutami, Jan R. napsal: Já po celé Praze zatím 4. Podle mě u lidí vytvořili odpor, na showroomy vystavili verze atakující 6kil, předváděčky litry cca.510 a to je silná káva. Teď, když je Ovce Combi i s autoAC za 440 ( s možností zvláštního lakování, displej hezky v palubce), to bych i ty plastové tapece přehlédl. Uvidí se, co časem. mluvíš mi z duše, mám na to úplně stejný názor...
Červen 18, 20196 r Autor Stále zastávám názor, kdo si auto koupí za své a ne úvěr, ten kouká na ceny jinak, ve splátkách se to rozloží. Stačí na showroom vystavit 70kW s paketem interiér, 16 ALU a třeba zelenou metlou, kde bude cena v hotovosti 4kila ( pod tím kolonka protiúčet a úvěr -45tis) a hned by se to lidem líbilo více. Ale když vidí před salonem litr za půl míče ( prodloužené sklo, LED světla, 18''kola běžný uživatel, co má stále v myslí Škoda kvalitní a levné auto, nepotřebuje).
Červen 18, 20196 r čas Scaly teprve přijde. Až dorazí Octavia IV, která rozměrově a cenové odskočí, takže se Scala začne prodávat víc. Ale lidí už pro postupně chodí a většina objednávek je Style 1.5TSI s DSG + příplatková výbava. Takže žádné chudinky. Upraveno Červen 18, 20196 r od Habi001
Červen 19, 20196 r Citovat V 18. 6. 2019 na 10:38, bojler napsal: Odskočí rozměrově převisy a nebo rozvorem? Myslím, že odskočí jak rozměrově, tak i cenově od toho, co je teď....což pak vytvoří více prodejního prostoru pro Scalu...
Červen 19, 20196 r Kdy přijde její čas je velmi brzo předjímat. Jak bylo uvedeno, pro toho kdo kupuje za své vezme 70kw s nějakým paketem a bude ještě rád. Jak bývá dobrým zvykem i cena se časem zase pod nějakou záminkou zvedne.
Červen 19, 20196 r Autor Uvádí se, že O4 by měla mít přes 4,7m, pokud i řádně zvětší rozvor bude plnohodnotný zástupce střední třídy a Scala převezme její místo. Teď začíná O3 cca.450, pokud novinka začne na půl míči, pak Scala bude pro ŠA jednička v ČR.
Červen 19, 20196 r Proboha, co je to zase za teorie, že si soukromá osoba musí kupovat nejlevnější konfiguraci. I tady zaznívá od Habiho, že to tak není.
Červen 19, 20196 r Verim, ze Habi jako prodejce ma trochu in pohled. A kdybych kupoval, tak taky radsi vybavenejsi a drazsi nez holobyt. Ja si napocital Kamiqa na 550-600. A Scala mi vychazela podobne. Nicmene mam na uvahy jeste 4 roky a pak se uvidi co tou dobou bude. Zda opravdu F IV combi zariznou nebo stale bude. Ci nejaky hybrid atd. No a v nouzi holt 5 let protahnu na 10 jako s FII :D
Červenec 4, 20196 r Autor V červnu 576 ks [emoji1303] http://portal.sda-cia.cz/stat.php?n#rok=2019&mesic=6&kat=OA&vyb=seg&upr=seg_nizsi_stredni&obd=m&jine=false&lang=CZ&str=nova V červenci dobrý výsledek. Těch i30 je kvanta, je vidět, že cena zabírá. Srpen - 875ks Září - 1005 ks Říjen - 1028 ks Celkově 5413 ks Upraveno Listopad 7, 20195 r od Jan R.
Leden 8, 20205 r Autor Tak statistiky za 2019 uzavřeny, ambiciózní plán nesplněn. Já to říkal od začátku, ,,místní experti" se mohli zbláznit z názoru, že to není plnohodnotná nižší střední a že je cena neadekvátně drahá. Je to vidět v registracích, zákazníci jsou na cenu. Na podzim zavedli u i30 akci, kdy s paketem za 320tis je auto, které většině zákazníku postačuje. Hned je to vidět v registracích, 9/2019 - 445, 10/2019 - 778, 11/2019 - 903, 12/2019 - 782ks. Tento rok bude lepší, akce 125 velmi pomůže i státní zakázka.
Leden 8, 20205 r A o čem tohle vypovídá v kontextu s plánem počtu objednávek? Co objednávky z posledního kvartálu, které dorazí třeba až v průběhu ledna?
Leden 8, 20205 r Tak alw dopredaval sa rapid. To ze niekto nastavi ciel a nezohladni realny dopad dopradaje rapidu a o3 na scalu nie je vypovednou hodnotou o predajnosti auta, ale o zlom planovani. Scala sa realne ukaze vtedy, ked rapid bude vypredany a o3 tiez. Ja som tiez pozeral rapida, no diesel uz v ponuke nebol. Verim scale, lebo znacka diktuje uspech v tomto pripade. A hlavne firmne vozove parky siahnu po scale nez o4 v buducnosti.
Leden 8, 20205 r Autor JJ také si myslím až firmy dostanou rozpočet operách na O4, možná přejdou na Scalu. Dost jich vídám polepených.
Leden 8, 20205 r před 23 minutami, Jan R. napsal: Určitě jich není 3100 ks. No uvidí se, jestli se model bude vidět častěji. To je domněnka, ne fakt. Další věc, která není zohledněná, jsou auta prodaná v ČR a registrovaná v zahraničí (např. některé nadnárodní firmy to tak mají). Těch taky nebude zrovna málo. Zkrátka objednávka nerovná se vždycky registrace.
Leden 8, 20205 r Autor To dělali kdysi hojně u škodovky reexporty, rovnou ze salonu naložit a za hranice, jestli se to stále vyplatí ...
Leden 8, 20205 r Já se nebavím o reexportech, které se bohužel dodnes dělají téměř u všech značek. Bavím se o případech, kdy firma se sídlem v ČR koupí třeba 200 aut, která ale rozdělí do různých států, ve kterých působí (Slovensko, Polsko, Rakousko, atp.).
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.