DušanV Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 Chtěl jsem se podělit o radost ze zakoupené publikace "Kronika Škoda Auto" viz: http://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2019-04-09-kronika-skoda-auto Opravdu to stojí za každou vynaloženou korunu. Publikací a knih o historii a vývoji fabriky Škoda a jejich vyráběných dopravních prostředků, mám doma v knihovně plno, toto je ale první ucelené a nádherně vypracované dílo pro všechny zanícené fanoušky ŠKODOVKY. Vřele doporučuji. Akorát sehnatelnost díla je hodně problematická, z důvodu minimálního nákladu. Já jsem si to zjistil přes infolinku Škodovky, kdy to bude na e-shopu (dávali to tam po pár kusech v určité dny). Po půlnoci v určený den, kdy jsem si natočil budíka, jsem objednával a měl to. Jinak to asi bude již rozebrané, ale bylo mi naznačeno, že snad by mohl být nějaký dotisk. Chtěl jsem toto téma dát zde na fórum do odrážky Historie, kde by se tento odkaz asi více hodil, ale bohužel jako řadový člen fóra, tam nemám pro založení tématu přístup. Pokud administrátor/moderátor usoudí, že to tam může být, tak ať to tam přesunou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 Před 2 týdny jsem to sháněl pro známého v muzeu Škoda a měli již jen Aj verzi, o dotisku mluvili též. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wašula Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 Taky ji mám a super,ještě jsem ji teda nečetl,ale koukal jsem na obrázky a je jich tam opravdu dost. Určitě to stojí za ty peníze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 Hm, škodovka, vydají parádní publikaci, dělají tomu všude možně reklamu a pak jich vytisknou pár kusů... V e-shopu jsem to neviděl, jak tak čtu, tak se už tomu nemůžu divit. Člověk by nějakou tu pětku za to pustil, a ono nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 4. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2019 Dle dnešní zprávy zaslané mi z infolinky Škoda, má dotisk Kroniky proběhnout v průběhu cca 1/2 roku. Takže zájemci si to musí popř. pohlídat, myslím si, že ten dotisk znovu nebude v nějakém velkém počtu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wašula Vloženo 4. Červen 2019 Sdílet Vloženo 4. Červen 2019 Já kontroloval eshop každý den a v momentě kdy jsem to objednal tak měli skladem asi 11ks Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 4. Červen 2019 Sdílet Vloženo 4. Červen 2019 Kronika je hezká, ale čekal jsem ji více podrobnější a hlavně jsou tam chyby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 5. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2019 Potvrzuji, Kronika je zkoncipována solidně, po jednotlivých rocích existence Škodovky. Na můj vkus je tam opravdu hodně popsána sportovní motoristická historie, je tam méně faktických údajů k výrobě jednotlivých typů aut ( ale to obsahuje např. publikace "Škoda auta známá i neznámá" vydaná nakladatelstvím Grada). Celkově povedená kniha, omezená snad jen dopředu daným počtem stránek, moje představa byla, že to bude obsahově o něco rozsáhlejší. Já bych tomu dal tak školní známku 2, ale je to subjektivní hodnocení. Celkově všechny knihy o Škodovkách od hlavního spoluautora Kroniky Zdeňka Vacka mají solidní informační a stylizační úroveň. Jinak otázka na Boleslaváka. Co jsi tam našel za chyby, nějaké faktické, nebo co, můžeš konkrétně popsat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 5. Červen 2019 Sdílet Vloženo 5. Červen 2019 No zatím jsem knihy velmi rychle prolistoval cca 15 minut času jsem tomu věnoval a když si přečtu např. u Fábie, že v roce 1999 měla základní motor 1.0 a zpočátku byl k dispozici motor 1.9 tdi, tak co si potom mám myslet. U Felicie uvádí, že šlo objednat sedala čalouněná kvalitní kůži, také nesmysl. U 742 vůbec nikdě nezmiňují verze např. 105sp, 120LX, 120LE, nebo stříkačku od Bendixu to jako tyhle verze škodovka nevyráběla. Je tam toho bohužel podstatně více a ještě se toto hodně najde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 6. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 Ona ta Fabie I měla kdysi opravdu základní motor 1.0 OHV 37 kW hliníkový , škodovácký prapůvod 1000 MB, akorát nevím jestli to bylo zrovna v roce 1999, spíše o něco později, co by verze Junior. Ten motor 1.9 Tdi měl být pravděpodobně napsán 1.9 Sdi 47 kW, i když také později, to by asi spíše odpovídalo. No a ty verze 105 SP, 120 LX, 120 LE o těch vím, ale vzhledem , že je to Kronika, tak se tam určitě nedá všechno dát, na to je spíše určená jiná publikace, třeba ta mnou zmiňovaná "Škoda auta známá i neznámá" a ta taky není 100% úplná. Tím to nechci omlouvat, sám jsem již na nějaké drobné chyby přišel, ale je to spíše výpravná publikace, 100% budou asi jen archivní dokumenty a to kdoví jestli ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 6. Červen 2019 Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 11 hours ago, Boleslavák said: U Felicie uvádí, že šlo objednat sedala čalouněná kvalitní kůži Šlo to. U verze L&K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 6. Červen 2019 Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 Ano to já samozřejmně vim,že kůže byla součastí akčního modelu Felicie z přelomu let 95 -96 ale oni tam píší, že kůže šla normálně objednat a to pravda neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 6. Červen 2019 Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 před 44 minutami, DušanV napsal: Ona ta Fabie I měla kdysi opravdu základní motor 1.0 OHV 37 kW hliníkový , škodovácký prapůvod 1000 MB, akorát nevím jestli to bylo zrovna v roce 1999, spíše o něco později, co by verze Junior. Ten motor 1.9 Tdi měl být pravděpodobně napsán 1.9 Sdi 47 kW, i když také později, to by asi spíše odpovídalo. No a ty verze 105 SP, 120 LX, 120 LE o těch vím, ale vzhledem , že je to Kronika, tak se tam určitě nedá všechno dát, na to je spíše určená jiná publikace, třeba ta mnou zmiňovaná "Škoda auta známá i neznámá" a ta taky není 100% úplná. Tím to nechci omlouvat, sám jsem již na nějaké drobné chyby přišel, ale je to spíše výpravná publikace, 100% budou asi jen archivní dokumenty a to kdoví jestli ? 1.0 37 kw byl motor v Junioru a ten tozhodně nebyl v roce 1999 - 2000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 6. Červen 2019 Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 Pokud se nepletu, tak Junior byl až někdy kolem 2002, ne? Ono nějaké drobné chybky lze přehlédnout, ale zrovna v kronice kterou si vydává sama automobilka by se faktické chyby vyskytovat neměli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 6. Červen 2019 Sdílet Vloženo 6. Červen 2019 Ano Junior šel až v roce 2002 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Na začátku byl litr jako jeden z motorů hned ohlášený, takže to někdo zřejmě otrocky opsal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 10. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Neškodilo by, kdyby autoři jakékoliv publikace podobného technicko historického druhu, dali koncept knihy přečíst vícero členům tzv. laické veřejnosti a chyby by se snad našly a odstranily. Ona ta tzv. laická veřejnost je v lečems fundovanější. Stačilo by podepsat u nich tzv. mlčenlivost a bylo by to ošetřené proti předčasnému zveřejnění. Tak to občas dopadá, když se jen přepisují dokumenty, i v nich jsou chyby. Kroniku mám již celou přečtenou. Když to za sebe shrnu, tak cca 90% věcí je známých a již někde publikovaných, ale to tak nevadí. Kronika je vždy nějaký souhrn známých i neznámých faktů. Myslím si, že by to v anglické nebo německé verzi byl vhodný dárek pro případné Vaše známé automobilové nadšence, pokud nějaké máte za hranicemi, ty cizojazyčné verze byly celkem více k sehnání . Jsou tam ty chyby, ale dají se přežít, někomu nemusí vyhovovat velká porce motorsportu. Za sebe jsem rád, že vůbec něco takového bylo vydáno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Dnes páni autoři čehokoliv kopírují a přenášejí chyby dál a dál a nejhorší jsou novodobí vykladači historie bez vlastní zkušenosti a znalostí, leniví čerpat z archívů, literatury a z pamětníků. Vrcholní představitelé (plagiátoři) tohoto státu s pochybnými humanitárními fofrbambus fakultami jim jdou příkladem. Sám jsem studoval v jiné době a nároky byly nesrovnatelné. Jednu dobu jsem schraňoval literaturu, manuály a jiné publikace kolem škodovek, nemám poklady, ale občas se mi podařilo podloženě vyvrátit bláboly takových odborníků na jiných fórech. Tu publikaci stačilo nechat revidovat dvěma a třemi opravdovými odborníky, je to škoda, že i "laická" veřejnost najde nepřesnosti, sám se okrajově bavím vetrány tak vím asi o co jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 20. Červen 2019 Sdílet Vloženo 20. Červen 2019 Včera jsem pro známého zakoupil kroniku ve Škoda muzeu v MB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 16. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2019 (editace) Tak zde právě v tomto čase , kdy to sem dávám mají "Kroniku Škoda Auto" i v českém jazyce. Bohužel je o něco dražší, než oficiální první cena,ale asi je to výsledek poptávka-nabídka: https://www.obautodily.cz/kniha-amp-quot-kronika-skoda-amp-quot-original-3-ks-v-ceskem-jazyce-11642cz187/ Editováno: 16. Září 2019, autor: DušanV 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 Dík za upozornění - už ji mám doma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 20. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 20. Září 2019 OK, myslím si, že pro fanoušky stojí za to, ji mít doma v motoknihovničce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 1. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2019 (editace) Nakladatelství GRADA vydává novou knihu z historie spojování VW a Škoda, jedná se hlavně o životní příběh muže, který stál v pozadí tohoto spojení. Mám přečteno, je to zajímavá i když trochu krátká publikace. https://www.grada.cz/muz-mezi-vw-a-skodou-11542/ A ještě 5.12.2019 má vyjít u GRADY nová kniha o historii Škoda 100/110, taky to může být dobrá volba k vánocům pod stromeček: https://www.grada.cz/legendarni-skoda-100-110-6579/ Editováno: 1. Prosinec 2019, autor: DušanV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 1. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2019 (editace) Nejlepší kniha o 722 je od pana Gerega tam se člověk alespoň něco dozví... Kniha od Grady bude pouze velice povrchní. Editováno: 1. Prosinec 2019, autor: Boleslavák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 1. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2019 Gereg vydal i knihu ke stovkám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.