Květen 7, 20214 r Po přečten posledních příspěvků jsem se rozhodl obědnat tohle, za podobné peníze větší výkon, nemám možnost napojit na 230 zak jsem zvolil adaptér do autozásuvky. https://pl.aliexpress.com/item/32923331721.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.57985c0fs6moTW Upraveno Květen 7, 20214 r od ekr doplnění
Květen 12, 20214 r V 2. 5. 2021 na 15:00, Kuchar7 napsal: Ano, je to pouze na malý prostor, na místnost to není. Ale na auto to stačí. Dávám 45min a klimu nezapínám, i tak to tam asi vleze. Výsledek je k plné spokojenosti. Tak už ho mám taky doma, o víkendu vyzkouším.
Červen 1, 20214 r Tak mi dosel z aliku ten generátor ozonu jak jsem o nem psal. Jako ano v autě kde mi klima smrděla po vypnutí jako mokré hadry tam to udělalo svoji práci dobře. Ale mám ještě druhé auto kde klima nesmrděla, ale jezdí se s ním už třetím rokem, tak si řikám vyozonuji to taky a zde nastal problém po aplikaci a vyvětrání auto vevnitř hnusně smrdí ne klima nebo ventilace ale interier. Něco jak to tady popisují lidi na předešlé stránnce. Dost mně to sere použit stejny postup u obou aut stejnŷ. Zdà se mi jakoa by smrděli ty plasty v interieru nwjvíc to je cítit když otevřu auto které stálo na slunci a je tkz. vypečené. jak píšu mení to smrad z ventilace ani z klimy takhle mi prostě po aplikaci ozonu zasmradl interier.
Říjen 13, 20213 r Také jsem řešil nákup generátoru ozónu, hlavně na plíseň, která se mě tvoří pod schodištěm a samozřejmě klíma ve dvou autech. Když jsem viděl co za to chtějí peněz, vyřešil jsem to takhle: https://ok2aqa.rajce.idnes.cz/Generator_ozonu/ Funguje naprosto spolehlivě Shrek
Červen 29, 20232 r Zdravím, trochu to zde oživím. Nestalo se ostatním, že po pravidelném používání ozonu vám v autě začaly vrzat plasty? Já ten ozon pouštím vždy na hodinu do sání k recirkulaci vzduchu cca 3x za léto a postupně mi začalo dost loupat v plastech kolem kastlíku a PP dveří. Zaboha se mi nedaří přijít na zdroj toho zvuku, ale stejný loupavý zvuk se ozývá z několika míst :-/ Přijde mi to jak kdyby ty plasty více zkřehly a když se auto kroutí v zatáčkách, tak v tom lupe :-(
Říjen 8, 20231 r Navazuji na to, co je v posledním příspěvku. Bavili jsme se se známým co pracuje v dopravním podniku o ozónování auta, také jsem si pořídil ozonizer. Varoval mě před častým používáním a argumentoval tím, že za covidu ozónovali vozy městské hromadné a pak měli velké problémy s plasty a gumovými těsněními ve vozidlech, ano dělali to denně, ale i vozy které denně nejezdil, problémy měly.
Říjen 9, 20231 r Trošku to doplním. Nakonec jsem zjistil, že mi začal odcházet jeden vnitřní silenblok ramene na PP kole, který byl zodpovědný za velkou část těch hnusných zvuků, takže v tom byl ozon pravděpodobně nevině. Nicméně se všude píše, že by se to s tím ozonem nemělo přehánět no. Trpěj gumy, plasty a nechráněné kovové povrchy 😕 Jenže čim tu klimu zase čistit? Do teď sem hodně používal pěnu a ta mi zase sežrala veškeré molitanové přechody mezi trubkama ventilace a jednou mi to dokonce zateklo do elektroniky a 2 měsíce sem byl bez rádia. Si člověk moc nevybere 😞
Říjen 10, 20231 r nic se nemá přehánět, vidím to tak, že max. 1x do roka, to platí pro ozón i pro pěnu, při stálém zapnutí A/C by to mělo být zcela dostačující
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.