ben06 Vloženo 6. Únor 2023 Sdílet Vloženo 6. Únor 2023 (editace) Mě je tehdy vyměnili rovnou všechny. Na svíčky jsou 4 roky, nebo 60.000km což je asi nesmysl. Minulý týden jsem byl na servisce po 4 letech takže jsme se domluvili, že je samozřejmě měnit nebudou. Mě zaujal tvůj problém taky na 3.válci a zatím jsem nikde závadu na svíčce, nebo cívce tady na foru nenašel Editováno: 6. Únor 2023, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 6. Únor 2023 Sdílet Vloženo 6. Únor 2023 No presne aj v servise mi vraveli že zatiaľ nemali s tým problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Je možné, že teraz čo mi menili v servise vstrekovaci ventil a sviečku na 3 valci sa mi zdá že auto má slabší tah a aj spotrebu mám vyžsiu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Možné to je. Ved ak sa ti to nezdá, zober to späť s tým, že je tam ten a ten problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Tak elektronika sa teraz nejako trochu uci na tie vymenene veci,to sa opat ukludni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 A kolko tomu asi dat cas? Po kolkych km by to teoreticky mohlo sadnut? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 Po výměně vadné zapalovací cívky na Rapidu mě PP ukazoval hrozně vysokou spotřebu, která se srovnala cca asi po 100km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 No tak to zajtra v pohode urobím 200km mame v pláne menší výlet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 Pokud se to nezkalibruje samo tak znova reklamace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 To áno pôjdem reklamovat lebo doteraz som mal spotrebu ok aj motor bol živý. Čo sa aut týka som laik preto nechápem že čo sa mohlo stať výmenou sviečky a vstrek. ventilu. Veď keď dajú poškodený diel za nový malo by to všetko sedieť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 Jedoducho ti to poviem,elektronika si musi nove diely osahat a zoznamit sa s nimi....ani nove auto po kupe nema hned idealnu spotrebu....bud trpezlivy,na paniku a riesenie cez servis je vzdy cas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 12. Únor 2023 Sdílet Vloženo 12. Únor 2023 Tak od výmeny dielov som prešiel cca 250km spotreba je stále trochu vyššia ale dám tomu ešte nejaky čas. Spotreba sa mi zdá vyššia hlavne keď idem na 5 rýchlostnom stupni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 12. Únor 2023 Sdílet Vloženo 12. Únor 2023 Sleduješ divný paramer, vycházel bych z jiných. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 12. Únor 2023 Sdílet Vloženo 12. Únor 2023 Môžeš byť presnejší a dať mi info? Dnešnu cestu robím často a vždy som mal spotrebu približne rovnakú a dnes o cca o liter viac. Aký iný parameter sledovať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 12. Únor 2023 Sdílet Vloženo 12. Únor 2023 (editace) Nerozumím jak sleduješ spotřebu na 5.RS, to jako okamžitou? Když už, tak za jízdu, nebo dlouhodobou. Opravdu nerozumím co řešíš, jezdi a po pár stovkách km to můžeš líp vyhodnotit. Editováno: 12. Únor 2023, autor: ben06 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Tak to asi bude,ze sleduje tu okamzitu,co teda nieje vobec smerodajny udaj na hodnotenie spotreby....kazdopadne teraz je uz par tyzdnov aj riadne chladne pocasie,tak aj preto tam budu vyssie cifry 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Tou cestou chodím často a vždy si sledujem akú mám vyslednu priemernú spotrebu cestou tam a späť a tu mám teraz vyššiu. Tiez sa mi zda, ze hlavné na 5 je okamzita spotreba vyššia. Počas jazdy mám vždy zapnuty údaj okamžitej spotreby, preto viem že aká je asi spotreba na danej trase. Snažím sa chodiť na spotrebu 😁 Ďakujem za rady ak budem mať niečo nové dám vedieť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Hlavne nejazdi silene na spotrebu, autu viacej škodíš tým. Dopraj mu aj svižné jazdy. Aj autu aj sebe. A i keď chodíš denne, údaj z okamžitej je irelevantný. To ani nesleduj, ani pre ekonomiku. Počúvaj zvuk auta a ten ti napovie viac :) A k tomu problému, úprimne, ja neviem čo má na vstrekovači sadať-či kalibrovať sa. Je to kalibrovaný mechanický prvok riadený elektronikou, ktorú ti podľa mňa nemenili. A ty ako majiteľ auta musíš poznať svoje auto a vedieť, či ide ok, či nie. A na to nepotrebuješ 1000km, tých 100-200 po výmene ti to hneď ozrejmí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Takovou upjatou jízdou na spotřebu si auto akorát zničíš a vychováš si lenocha což je stará známá pravda, která stále platí. To auto pořebuje taky prohnat, motoru (karbon) a brzdám (rez) atd. to jen prospěje. Teď je ještě zima a výkyvy teplot takže údaje spotřeby jsou silně orientační. Jezdím tak abych autu neškodil, používám už i VIF ač jsem tom moc nikdy nevěřil a spotřeba šla asi nepatrně dolů taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Jazdím síce na spotrebu ale tiež to občas poženiem vpred. No zájdem ja do servisu co mi povedia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Zavada sa neprejavila ti povedia ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Do servisu mas prist s presnym opisom a navrhnut aj riesenie. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 csabac> tady závada už nebude, možná v tom "laboratorním" měření spotřeby. Pro mě je orientačně relevantní dlouhodobý údaj, ale nelpím na něm, protože na spotřebu má vliv mnoho proměnných což tady dlouze nemá smysl vypočítávat. Závada ze strany AS je odstraněna, ledaže by jim diagnostika ještě něco vypsala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 ben06 - mas pravdu zavada bola odstranena a to aka je spotreba mozu ale nemusia verit. Klasicky napoja na pc a bud nieco ukaze alebo nie. Ze je vyssia a auto je lenivsie viem posudit len ja a ze netaha ako predtym prisiel s tym syn a ked som ho skusil tak tiez si to myslim. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 13. Únor 2023 Sdílet Vloženo 13. Únor 2023 Spotreba je jedna vec, co je pri sledovani okmazitej spotreby irelevantne. No tah a vykon auta je meratelny a definivany technickymi parametrami na papieri…ak by bic nenasli, mozes ist touto cestou…porovnanie meratelnych parametrou. Samozrejme v urcitej toleranci, nie s 5% odchylkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.