marfan Vloženo 27. Červen 2020 Sdílet Vloženo 27. Červen 2020 Aké výpalné ? Ten adapter môžeš používať na hocičo čo podporuje OBD protokol. Ja som ho kúpil z amazonu a appky mám niektoré kúpené, niektoré cracknuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajtaš Vloženo 28. Červen 2020 Sdílet Vloženo 28. Červen 2020 Čaute, Takže pridávam aj ja skúsenosť s týmto motorom CRMB (2015)...najazdené cca 125000km a regenerácia každých 150-200km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laurinekk Vloženo 12. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2020 Ahojte já kolem 200 km taky pozoruji regenerace. To je vlastnost nebo nějaká závada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 12. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2020 Máš taky CRMB? Vypadá to, že u nich to je asi vlastnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laurinekk Vloženo 12. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2020 CRMB delší trasy třeba 260km proč tak málo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gimli007 Vloženo 12. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2020 (editace) U CRMB mám regenerace mezi 160 a 300km dle stylu jízdy, počtu startů a předchozího vypálení filtru (3-20%). Myslím si, že to je daň za EURO 6 bez močoviny. Editováno: 12. Srpen 2020, autor: Gimli007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Ty náhle skoky v soot mass calc. má na svědomí korekce čidlo diferenčního tlaku. To by mohlo značit že se filtr zanáší víc než by měl, protože calc. množství je vypočítávané jednotkou dle počtu studených startů a spáleného paliva, tj. asi kolik by cca. mělo toho spalitelného obsahu být... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Skáče mi to podobně, hlavně když jezdím mimo město. Po Praze mi jdou vypočtený a měřený saze +- spolu, ale mimo město nebo po dálnici se rozejdou klidně o 10 gramů na to musím koukat v car scanner, protože VAG DPF ukazuje jen vypočtený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 (editace) Hm to by mohlo být opravdu tím že verze motoru nemá adblue, protože právě staré CR motory bez adblue s vyšším zatížením kapitulovali na jakékoli snahy o nižší emise, proto při delších trasách regeneroval filtr po dlouhé době a při cestách ve městech se zanášeli rychleji (i přes podvodný SW zde byla snaha o lepší emise). Ty to verze se pravděpodobně snaží udržet emise i při vysokém zatížení motoru a to musí zákonitě vést k rychlejšímu zanášení filtru... Oni právě motory s úpravou DG SW se zanáší rychle i při dálničním provozu, to dřív nebylo... Editováno: 13. Srpen 2020, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Taky si myslím. Hlavně ty CRMB jsou už euro6 nemaj AdBlue a maj 2 EGR ventily, takže si myslím, že prostě hodně kouří tím jak je to udušený. Nedávno jsem zkoušel jet takovou menší ekorally a se spotřebou 3.9 dálnice tempomat 120km/h tak regenerace byla po 300km. Ale tím, že byly podmínky tak se spustila ještě 2g před limitem. Limit pro spuštění mám dle Car scanner 23g. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laurinekk Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Takže to máme všichni podobně. Můžeme jezdit krátké nebo dlouhé tratě a DPF se bude zasírat bez ohledu na to. Mám to teda chápat,že je to normální a počítat s tím,že se holt filtr rychleji zaplní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Zaplní myslíš jako oil ash neboli nespalitelný popílek? Myslím si, že ne. Mám 170tkm a oil ash 39g takže teoreticky ani ne půlka. Limit je 80g Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Smolík Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Ahoj, taky crmb a taky regeneruju co 100-150-200 km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laurinekk Vloženo 13. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2020 Jo,myslím Oil ash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 Ahoj, jak už tady bylo zmíněno, verze Euro 6 bez adblue nejspíš jsou brzkými regeneracemi zasaženy nejvíc. Já sám mám jednu z prvních octavií s normou Euro 6 (r.v. 5/2015) a regenerace jedou od 230 km když se plácám po městě. Nicméně vyjedu-li na 70 km vzdálenou chalupu, kde se sice jede po okresce ale profilem typu nahoru/dolů a auto jí umí zajet za 4,5l/100 km (ve městě mám 6) stejně se regenerace spustí po nějakých 250 km. To samé nedávna jízda na 250 km vzdálenou Šumavu - regenerace na začátku a konci cesty. Loni jsem s autem jezdil po všech čertech, nicméně nikde neindikovali sebemenší náznak závady. Přestal jsem "problém" řešit a jezdím a prostě uvidíme. Dle aplikace VAG DPF jsem na 29% zaplnění filtru při stavu tacho 89000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
premium33 Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 Ahoj, taky jsem již přestal řešit tuto věc častou regenerací. Vidím, že všichni to máme +/- stejné. S autem jsem spokojený, nevykazuje žádnou poruchu jezdí bez problémů a naučil jsem se s regeneracemi žít. Jen jedna zajímavost: Když jsem se dotazoval přímo v servise ŠKODA, tak při mém dotazu na konkrétní motor CRMB mě pán servisní technik přerušil a řekl, že druh motoru přeskočíme a co mám za problém......? Jejich odpověď? Bylo mi odpovězeno formou otázky pro blba, že proč to řeším... že oni mají služebního superba a v něm hoří filtr pořád. To člověka zamrzí, když dostanete takovou stupidní odpověď od servisu ŠKODA a zde na fóru se dozvíte daleko více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 Musíš se na to dívat jeho pohledem. Takových otázek na něj asi má víc lidí a jeho prostě nebaví furt s někým debatovat z jeho pohledu o hovadinách a už vůbec ne s člověkem který není od fochu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
premium33 Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 Spíš si myslím, že odpověď neznal a tak řekl aspoň něco. Snad by mu huba neupadla kdyby řekl smysluplnou odpověď. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 To poznate regeneraci i za jizdy? ja jen na volnobehu ze otacky neklesnou pod 1000ot a pak smradu kolem auta... ale jinak za jizdy nepoznam.. nebo mate pripojenou krabicku do obd s sledujete to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Smolík Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 (editace) Ahoj, probíhající regeneraci za jízdy zjistíš pomocí rádia a to následovně: na rádiu zmáčkni tlačítko Car-> stav vozidla-> systém start/ stop. Když bude regenerace aktivní, objeví se ti věta : "nutný běh motoru". Podmínkou je, splnit základní věci, ke kterým tě ve finále sama funkce nabádá a to být připoutany a mít aktivní systém start stop. Dej vědět :) Edit: že jde poměrně o sofistikovaný způsob , jak probíhající regeneraci zjistit, se bavit nemusíme :D Editováno: 18. Srpen 2020, autor: Petr Smolík 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Diky za navod , vcera rano jsem prave prijel do prace a pri zaparkovani jsem si vsiml ze regeneruje, jak dlouho predtim nevim.. cestou zpet uz jsem vedel kam se podivat a neregeneroval celou cestu zpet cca 90km... dnes rano jakmile dosahla teploty vody "90°C" olej byl myslim 71°C tak jsem se podival do toho menu a tam hlaska o nutnem behu motoru... trvalo to cca 20min a 30km... ted budu sledovat kdy se znova objevi... a pak uz to asi sledovat moc nebudu, je to obtiznejsi lovit v menu ale treba nudnem provozu se clovek asi vi kam podivat :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Smolík Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Určitě, je to lepší než nic :) Já to dělám tak, že vždy po regeneraci resetuju kilometry ujeté dlouhodobé vzdálenosti. Pak víš kdy zhruba se do onoho menu podívat a plnohodnotně vypalis filtr :) Uděláš takto první dvě/ tři regenerace a máš to v malíčku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 21. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2020 Ja si myslím že je blbost to sledovat a ztráta času to dokončovat, ale jestli se vám s tím chce zabijet čas a propalovat zbytečně naftu... 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 V 21. 8. 2020 na 13:59, 15degren napsal: Ja si myslím že je blbost to sledovat a ztráta času to dokončovat, ale jestli se vám s tím chce zabijet čas a propalovat zbytečně naftu... ztrata casu to dokoncovat? chces aby ti odisiel DPF? Mal si si radsej vybrat benzin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 Skôr to myslel tak, že nemá zmysel to prehnane sledovať... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.