Prazak123 Vloženo 15. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2019 Scalu Ambition 70kW jsem koupil na discích s letními pneu a nyní jsem si na zimu koupil disky DEZENT TZ 6X16 5X100 ET35 57,1MM a pneu CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 860 195/60R16 89H. Teď mě kamarád vyděsil, že snad budu muset ještě kupovat nějaké snímače tlaku v pneumatikách. Můžete mi někdo "polopatě" vysvětlit jak to je a zda mě tedy zítra v pneuservisu kola přezují nebo pošlou něco dokoupit? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jamescze Vloženo 15. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2019 (editace) Scala a myslim ze cela Skoda pouziva neprime mereni=nejsou tam primo snimace tlaku ale spocita se to nejak z jinych dostupnych snimacu, tusim ABS. Proto neuvidis nikde konkretni tlaky pneu ale jen pripadne info ze nekde muze byt problem. Nic navic potrebovat nebudes. Editováno: 15. Prosinec 2019, autor: jamescze 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 15. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2019 To není Hyundai ani Toyota, žádná čidla za 5 tis tam nejsou. Bere to hodnoty z čidel ABS na každém kole. Méně vzduchu, větší odpor otáčení ... Návod str. 156 https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Scala_NW1/11-2019/Manual/Scala/A05_Scala_OwnersManual.pdf?_ga=2.27093624.472686584.1576446247-be19ace2-7013-4edc-bbf7-bed7e880f17c 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prazak123 Vloženo 15. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2019 @jamescze a @Jan R. Díky, vyděsil mne uživatel Hyundaie :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Caster Vloženo 15. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2019 "Měření" tlaku pomocí ABS je o ničem. Správné nahuštění má zásadní vliv na spotřebu je nutné ho kontrolovat na každém kole, což jistě ocenění řidič zvlášt v zimě ;-). Systém ABS také nevaruje, pokud začně unikat vzduch z pneu a šlo by ji nechat včas opravit, což může být problém např. na dovolené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 15. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2019 Škoda už může mít oba systémy: Asistent sledování tlaku - pomocí ABS sleduje odchylky otáčení kol, měkké má menší poloměr a točí se tedy rychleji. Asistent kontroly tlaku (volitelně pro Superb, Kodiaq) - pomocí drahých a dočasných snímačů v kolech měří během jízdy tlak v pneumatikách. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2019 (editace) Volitelno pro superb. Schvalne ten superb som vypichol, kedze ho brala priatelka do firmy vo vybave L&C. Samozrejme snimanie v seriovej vybave cez abs. Ako uviedol caster. Nedostatok tlaku signalizoval az vtedy, ked to uz citila na volante a kym na dialnici dokazala bezpecne odstavit, pneumatika bola v haji. Takze na tie snimace sa v tomto smere nespoliehajte ani v v nasich scalach!!! Editováno: 16. Prosinec 2019, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 Ahojte , kedy prezuvate alebo uz mate prezuto na letne? Viem, že na vičku nadrže je napísany správny tlak pre pneumatiky ale na ake hodnoty letne budete nafukovat? Dávate nejaký stred alebo doplnujete alebo uberáte podla poctu osob? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 To predsa zalezi od toho, kto kde zije a jazdi predsa. Osobne u nás už sneh, ľad nebude by som prezul ak ho mám doma. Tlak tiež podľa predpisu plus komfort/spotreba. Ja dávam bežne tvrdšie EKO predpis čo býva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 Toto téma ale není o přezouvání na letní pneu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 14. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2022 Cestou do práce po cca 20km ma upozornilo, že mám pokles tlaku v pravej pneumatike. Zasiel som na benzínku a dofukal obe predné na 2,5 a zapísal v aute že hodnoty sú ok. Cestou z práce mi už nič nehlasilo a tlak bol ako som dofukal. Je možné že zblbol snímač teraz v mraze a snehu? Ešte sa mi to nestalo. Aké boli hodnoty pred tym neviem lebo som sa nepytal pri výmene pneu. v servise Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 14. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2022 řešili jsem to nedávno na 4 roky staré Fabii,nakonec to byl bordel na zadních ložiskách na snímacím kroužku 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2022 Při výkyvu teploty se to může stát. Pneuservisy se ze zkušeností i s přesností foukání moc nemažou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anderson Vloženo 9. Červen 2023 Sdílet Vloženo 9. Červen 2023 Zajímalo by mě jak je to s přesností měření na pneu které jsou plněné dusíkem. Někde jsem četl, že běžné měřiče PNEU nejsou schopny změřit správný tlak pokuď je kolo dofouknuté plynem/dusíkem ? Je to pravda ? Případně který měřič tlaku doporučujete ? Pak by mě zajímalo mám PNEU 17" s hmotnostním indexem 93 standartně se dává 89. Pneu je jen tužší a trošku je prý horší komfort ale zase více odolá nárazům a je odolnější celkově. Ale zajímá mě zda místo tlaku 2.3 kPA (co je na víčku nádrže napsaný) nemá být pro hmotnostní index 93 tlak vyšší ? Třeba 2.5 kPA ? Přijde mi, že by to chtělo dofouknout. Dále je rozdíl v tlaku v plnění dusíkem a běžným vzduchem ? V tom smyslu jestli ty tlaky nemají být odlišné od normálního vzduchu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 10. Červen 2023 Sdílet Vloženo 10. Červen 2023 (editace) Tlak je tlak a jestli je vytvořen vzduchem nebo dusíkem je podle mě jedno. Jinak zkus googlit,najdeš toho hodně. Hustit podle toho,jak se ojíždí pneu-často kontrolovat a laborovat Editováno: 10. Červen 2023, autor: cosby 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 10. Červen 2023 Sdílet Vloženo 10. Červen 2023 Foukám pneu vzduchem, je v něm 78 % dusíku. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 6. Září 2023 Sdílet Vloženo 6. Září 2023 (editace) Chlapi, chcem sa spýtať, že ako Vám ukazuje stav tlaku v pneu, keď to máte nastavené? Lebo ja mám nový infotaiment a software a stále mi svieti, že nastavte stav tlaku v pneu cez set, ale nič sa po nastavení nezmení a neukazuje žiadnu hlášku, že stav pneu ok či tak. Predtým som mal notifikáciu, že pneu sú ok, keď boli nastavené a šiel som do menu pneu na kontrolu. Teraz to mám stále takto, aj ke´d uložím tlaky pneu. Ani vypnúť auto a zamknúť nepomohlo. Editováno: 6. Září 2023, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 6. Září 2023 Sdílet Vloženo 6. Září 2023 Zapnut zapalovanie,vojst do menu inicializacie/tvoj obrazok/,upravit tlaky v kazdej pneu podla predpisu a potom ten set Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 6. Září 2023 Sdílet Vloženo 6. Září 2023 Ved to som pisal, ze som urobil. Da hlasku ze tlaky ulozene a zase tam svieti to set nastavte tlaky. Ak dam tu obrazovku kde mi predtym ukazalo ze tlaky su ok ci take nieco, tak mam toto teraz. Nevypise nic ze su ok, len ze mam dat set. Vies mi vyfotit co tam mas po nastaveni? Ci toto je standard noveho softwaru, ci zase to nie je 100% ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 6. Září 2023 Sdílet Vloženo 6. Září 2023 Ak sa system po stlaceni set spytal,ci su vsetky tlaky ok,ty si to odklikol,system vypisal ze tlaky su ok ulozene,tak sa to vrati presne do tej obrazovky,ako ju tam mas,takze je to ok. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 7. Září 2023 Sdílet Vloženo 7. Září 2023 ok, vdaka za info. na starom som to mal trocha inak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 9. Září 2023 Sdílet Vloženo 9. Září 2023 Pohlad na O3 je rovnaky. Len ja mam cele radio v cestine 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Září 2023 Sdílet Vloženo 24. Září 2023 A kde tam to rádio píše, že musíš uložit tlaky? Jen je tam, že když máš zkontrolováno, že tlaky jsou OK, máš stisknout SET a tím se to uloží. A tyto uložené hodnoty si to pamatuje až do dalšího přepsání stisknutím SET. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.