remus1 Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Zdravím všechny a prosím o radu. Mám 1,8 20V a když auto nastartuju tak se ozve krátké zarachocení. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Jestli to může dělat startér, že špatně zajíždí pastorek, nebo rozvod motoru? Mám najeto 85 tis km a rozvody na tomhle typu motoru (AGN) se dělají na 180 tis km, ale mám strach aby nebyla špatná vodící klec na kladce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Byrto Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 zeby pastorek na starteri? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 30. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 zeby pastorek na starteri? No vypadá to na ten pastorek. Dá se nějak zjistit jestli to dělá opravdu on? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 zeby pastorek na starteri? No vypadá to na ten pastorek. Dá se nějak zjistit jestli to dělá opravdu on? Mam stejny problem, ale pouze pri startovani studeneho motoru...nekdo mi psal, ze to je normalni, tak nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Pastorek na startéru by to mohl dělat, zvláště pokud se ti to ozve v momentě kdy jakoby přestaneš startovat. Rachotí často když chodí po suché hřídeli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 30. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Pastorek na startéru by to mohl dělat, zvláště pokud se ti to ozve v momentě kdy jakoby přestaneš startovat. Rachotí často když chodí po suché hřídeli. Přesně tak to dělá. Nastartuju a v momentu jak pustím klíček tak se to ozve. Dá se to nějak odstranit, krom výměny celého startéru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Pastorek na startéru by to mohl dělat, zvláště pokud se ti to ozve v momentě kdy jakoby přestaneš startovat. Rachotí často když chodí po suché hřídeli. Přesně tak to dělá. Nastartuju a v momentu jak pustím klíček tak se to ozve. Dá se to nějak odstranit, krom výměny celého startéru? Aha...tak to me udela i nekdy az 10-20 sec po nastartovani. Takze u me to asi pastorek nebude. Ale nevim, zda-li je to duvod k radosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sitic Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Rachotí mi taky startér (mám ale 1.6 55kW). Vyndali jsme ho a hřídelku přes noc naložili do oleje. Fungovalo to v klidu asi tak měsíc. Takže celkem nanic Taky jsem slyšel, že to bývá běžný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 30. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Rachotí mi taky startér (mám ale 1.6 55kW). Vyndali jsme ho a hřídelku přes noc naložili do oleje. Fungovalo to v klidu asi tak měsíc. Takže celkem nanic Taky jsem slyšel, že to bývá běžný. Koukám, že to asi nechám rachotit dokud se to nepodělá. Běžný mi to ale nepřijde. V práci máme tři 1,6 74kw a u nich se to zatím neobjevilo. A to má ta jedna najeto 290tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Ložisko č.2,je to častá závada a je dobré namazat šnekovici na hřídelce pro pastorek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 30. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 Hřídel pastorku-viz.šipka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 30. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2006 4petan Díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sitic Vloženo 31. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2006 Otázkou je, na jak dlouho to promazání vyřeší?!?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 31. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2006 Namazat hřídel,kluzné ložisko musíš vyměnit,tam už olej nepomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 1. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2006 Namazat hřídel,kluzné ložisko musíš vyměnit,tam už olej nepomůže. Presne jak pises - lozisko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 1. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2006 Namazat hřídel,kluzné ložisko musíš vyměnit,tam už olej nepomůže. Presne jak pises - lozisko To lozisko, kdyby bylo spatne,tak rachoti pri kazdem startovani, ne ? A kdyby snad ne, muzete nekdo napsat oznaceni toho loziska? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 1. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2006 To ložisko je dvouvrstvé kluzné a jak má větší vůli,tak se v něm pastorek při pohybu zpět šprajcuje a pomalu vrací. Není to normované ložisko,je to spec.Bosch,takže číslo mám jen Boschovo-1000390003 cena-43kč plus DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 1. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2006 To ložisko je dvouvrstvé kluzné a jak má větší vůli,tak se v něm pastorek při pohybu zpět šprajcuje a pomalu vrací.Není to normované ložisko,je to spec.Bosch,takže číslo mám jen Boschovo-1000390003 cena-43kč plus DPH Predpokladam, ze se to podle toho da uz koupit. Diky za tip, vyzkousim. Zrejme bude lepsi rovnou navstivit prodejnu lozisek nez auto-moto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 1. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2006 V ložiskách to nekoupíš!!!!!Navštiv prodejce dílů Bosch a nebo ELIT,tam toto čílo dovedou překlopit na jejich CARGO (CARGO-replikové díly starterů) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone 1,8T Vloženo 2. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2006 Mne to ties rachotilo a ja som to vyriesil tak ze som ho komplet rozobral namazal a zas zlozil. uz je tomu rok a startuje jak nove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2006 Ja jsem zjistil, ze lozisko je suche - neopotrebovane a zadna vule. Proste nasucho. Vsak starter by neco mel vydrzet. Pouzivame ho jen na par sekund. No lozisko jsem ponoril do oleje a nechal pekne nacucat. Pote dukladne odkapat a protocit - starter venku - jinak by vam to mohlo nastrikat do skrine. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 5. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2006 Hned jak bude čas tak se do toho pustím. Nejprve ho zkusím jen promazat. A když to nepomůže tak vyměním to ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 5. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2006 Oktávko,věřím že to pomohlo ale ty nevěř že to ložisko nacucalo olej,jestli máš původní,tak je dvouvrstvé-bronz a teflon.Říkáš že je bez vůle,to znamená že teflonová vrstva není odřená a teflon není zrovna moc savej materiál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sitic Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 Souhlasím s petanem - já to nechal taky v olejový lázni. Fungovalo to cca měsíc a je to to samý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 Zeptam se jeste jednou - ten problem co tu popisujete se projevuje pri kazdem startovani ? Jak pri studenem motoru tak pri teplem ? Ja mam podobny problem (zarachoceni po startu), jen se to projevuje u auta, ktere stalo dele nez cca6-7 hod. Resil jsem to kdysi tady - http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=9411&hl=zvuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.