Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Majú to to aj hybridy - aby všetci videli, že si eko...

Rozlišení chápu, ale esteticky mi to tedy přijde hrozný.

• 1 měsíc později...
  • Autor

Sportline 👍🏼
4B1784A6-29B4-405C-A062-1A8B8272F9D3.jpg35BCB03C-4DD2-4368-AAFF-32775AA7F36B.jpg

8D92B518-ABB3-497B-97DD-837B32A31ECD_2.j380595C6-BA1A-44D8-A9C0-7B8F67A1CBC5.jpg

• 1 měsíc později...

Chtěl bych koupit Enyaq nejlépe 80x 4x4 . Umí někdo nějakou zajímavou cenu. když tak SZ. Díky. 

Nevíte náhodou, zda je někde téma o aktualizacich SW pro Enyaq? Nikde ho na webu nemůžu najít 🤷🏼‍♂️😐 díky 

Teď spustili aktualizace pro VW, takže si myslím, že během pár měsíců to bude i pro ŠKODA Auto.

To jo no, já spíš hledal nějakou dlouhodobou diskuzi ohledně tohoto tématu. Ptal jsem se Štěpána Řeháka mluvčího Škody a on mi psal, že brzy bude update Škody a že se bude muset do servisu, ale to jsou tak vágní informace...Očekával bych, že Škoda někde oficiálně zveřejní informace ohledně postupu a přibližných termínů  a jak to v praxi bude probíhat, ale podle mě ještě sami vůbec neví. 

• 4 týdny později...
  • 4 týdny později...

749_22_SKODA_Enyaq_barvy_VI_CZ_53efdde6.thumb.jpeg.020e55032f43ca3ecd64fd51e2f5652b.jpeg

• 3 týdny později...
  • Autor

Coupe ve standardní neprodávané verzi - zaměstnanecká

Chomy okolo oken napoví

26E123C6-9387-4ED8-AAC3-8EFB820F1870.jpg6444B457-BC8E-4591-B942-D69F0A4D89D0.jpg

Mám objednanýho Enyaqa, byl zapracován do výroby na 29.9. a stále neni :D docela bída ... 

• 2 týdny později...

Ve vztahu k jedinému škodováckému elektrickému SUV nabízí pak koncept jednu zajímavost, a to baterii s kapacitou 89 kWh. Ta se totiž začne v továrně v Mladé Boleslavi právě pro Enyaq vyrábět ještě na konci tohoto roku. Dojezd konceptu je podle automobilky 600 km a nabíjet je ho možné výkonem až 200 kW. 

Zdroj:  Za volantem nejdražšího konceptu Škody. Vision 7S ukazuje budoucnost nejen elektroaut - Aktuálně.cz (aktualne.cz)

• 3 týdny později...
  • 3 týdny později...

Tak nevím? Pokud si dobře pamatuji, tak podle plánů Škodovky zveřejněných někdy na přelomu roku 2020 a 2021, tedy už za covidu a při již evidentním nedostatku čipů, se plánoval  Enyaq vyrábět v počtu cca 70.000 kusů za rok, což by mělo vycházet tak nějak cca 140.000 vyrobených kusů na konci roku 2022, no a zatím máme koncem listopadu 2022 celkem   90.000 dodaných  kusů. Ono  těch  chybějících 50.000 kusů je odstavených někde na letišti, nebo na cestě k zákazníkovi, nebo se to stačí vyrobit do konce roku, nebo zájem začíná opadat? Jen podotýkám, že Enyaq je Škodovkou preferovaný vůz, čili předpokládám, že jakékoliv nedostatkové díly se prioritně dodávají pro něj a to i na úkor ostatních typů, nebo je to jinak?

Co se týče přerušení výroby Enyaqu ohledně kabelových svazků z Ukrajiny, tak dle dostupných informací bylo zpomalení a následné přerušení výroby cca 6 až 8 týdnů, což při Škodovkou tehdejší avizované týdenní výrobě Enyaqu až 1.000 kusů, činí cca 6.000 -8.000 nevyrobených vozů. Pořád někde chybí  pár desítek tisíc nevyrobených Enyaqů oproti avizovanému plánu.

Na druhou stranu Enyaq si stále může celkem gratulovat, potažmo když si vezmeme opravdu špatné prodeje třeba takové VW ID.3 i když je to jiná třída vozu.

Upraveno od DušanV

• 2 týdny později...

Automobilka Škoda do do budoucna připravuje redukci do nabíjecího konektoru na 230 V pro model Enyaq iV.

kia-ev6-(1)_640x426.thumb.jpg.d3e2baf963ef154c78952c6806c5a538.jpg

• 1 měsíc později...

Tak to vypadá že koncernu aktuálně došla tepelná čerpadla, v ceníku ENYAQ z 23.12.2022 zmizla, a AUDI už zasílá info lidem co mají auta Q4 Etron objednané,  že tepelné čerpadlo nedostanou. Audi No Longer Putting Heat Pumps In Q4 e-tron (insideevs.com)

Naivně jsem si myslel, že se tepelné čerpadlo se dostalo do základní výbavy ENYAQU ale prostě ho už nenabízí. A to se prý situace s dodávkami zlepší v 2023 :-(.

Po třech letech čipové krize, kdy dochází konečně k uvolnění, je to teda ostudná známka logistiky koncernu.

Nebo že by jim došlo CO2? :D.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.