Přejít na obsah

Ostřikovače - přední, zadní, čerpadlo

Simply Clever

Doporučené příspěvky

Prosím poraďte jak odmontovat plastový kryt zadního víka. Čím odpáčit a kde. Potřebuju se dostat na ostřikovač zadního skla. Někde mi tam vypadla hadička, když chci ostříknout zadní sklo, tak mi teče voda do kufru.

Fábia 1.4 MPI - krátká

Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Chlapi,

tece mi spojka od zadniho ostrikovace v motorovem prostoru pod (asi ridici jednotkou?), jako kdyz je hadicka ucpana, ale neni.

Sundal jsem brzdove svetlo a zezadu dopredu jsem to profouk pusou - malo platne.

Spojka vepredu je dobre zacvakla, ale ty dva kusy jdou do sebe docela volne, NEMELO BY TAM BYT NEJAKE TESNENI?

Za mesic: Neporadil si s tim ani autorizovany (?) servis. Kape to.

Editováno: , autor: servicemannnn
Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...
  luckymann napsal:
Tak závada je opravena - díky za info od Plecháče Tonyho! :) Hadička rozpojená v motoru za ŘJ... Přidávám fotky, jak to vypadá... Je tam přístup na prd, a je teda lepší vyhodit i vzduchový filtr... Přikládám nějaké fotky :) Po spojení jsem to ještě pro jistotu omotal páskou a zandal zpátky... Bohužel šikovnost zapracovala a podařilo se mi nakonec ulomit plastové uchycení ŘJ, tak jsem to musel trochu "vytunit" :D

Taak, hadička spojena a zadní ostřikovač opět stříká. Tobě dík za fotky a varování před ulomením úchytů ŘJ, věřím, že bez něj mi mohl nějaký z nich prasknout taky.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

A co delat kdyz motorek vubec neni slyset? A nejde ani v predu ani v zadu ostrikovaci kapalina a nikde neutika??? a k tomu jeste nefunkcni prednis terace ktere setrou jen nekdy a ani nevim jak. Pojistky jsem vymenil jsou ok.. ale sterace nestiraj a packa na sterace je funkcni zadni stira a vladani pal pc je tez funkcni mam F1 2001 1.4 16V DIKY

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  jara2 napsal:
tak oprava proběhla bez větších problémů, místo původní mozazné trubičky jsem tam dal měděnou 4mm silnou ( vnější průměr ) rubičku, ktrou je nutné kvůli trysce převrtat průměrem vrtáku 2,7mm ( pak tam tryska drží jako v původní trubičce ). Nejhorší je odvrtat starou zarezlou a bordelem zacpanou trubičku, která zůstane v osce stěrače.

Teď to snad vydrží dýl než od výroby ( celkem by mě zajímalo kterej inteligent tam dal mozaznou trubičku s tloušťkou stěny max. 1 mm. - to by ukroutilo i malý děcko )

Mohlbys prosím skouknou foto a poradit. Ostřikovač stříká normálně na zadní sklo a ještě mi to teče dirkama kde jsou dvě šipky. Mohla by to být stejná vada? Potřeboval bych vědět jak hluboko odvrtávat a jestli to jde přímo v motorku, nebo ho musím nějak rozdělat? A ta nová trubička se tam jen nasadí nebo se musí nějak zajistit.

Před pár dny jsem koněčně vyměnil přední motorek ostřikovače a teď mě čeká zadní.

post-27908-1235924343_thumb.jpg

post-27908-1235924370_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

nechcel som otvarat novu temu a to co sa chcem opytat som nenasiel.

Takze, na F1 po facelifte, ked ostreknem predne sklo tak automaticky mi stierace zotru asi 2-3x, potom chvilu nic a zrazu sa pustia stierace este 1x. Ten posledny raz po tak dlhej prestavke mi vadi, ide to nejak deaktivovat?

Dik :palec2:

Odkaz ke komentáři

antonlutica napsal:
Ako mam nastavit ostrek celneho skla?. Strieka dobre, len trochu vysoko, nie priamo na sklo. Strieka to tak odvtedy, co mi menili celne sklo, co mam s tym robit?

Reklamuj v servise, asi ti zle nasadili späť ten čierny plast pod stieračmi. Trysky sa nedajú nastavovať.

Odkaz ke komentáři

parketa napsal:
Ahoj,

Takze, na F1 po facelifte, ked ostreknem predne sklo tak automaticky mi stierace zotru asi 2-3x, potom chvilu nic a zrazu sa pustia stierace este 1x. Ten posledny raz po tak dlhej prestavke mi vadi, ide to nejak deaktivovat?

Nevím, jestli u FI, ale mám dojem, že přes vag by to mělo jít nastavit.

Odkaz ke komentáři

parketa napsal:
Ahoj,

Dá sa to vypnúť VAGom robil som si to nedávno tiež ma to s--lo :p

Dáš BSG/eletronika I/-prispôsobenie-kanál 07 a tam nastavíš 0 /je to čas v sec./ HOTOVO: :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  jara2 napsal:
tak oprava proběhla bez větších problémů, místo původní mozazné trubičky jsem tam dal měděnou 4mm silnou ( vnější průměr ) rubičku, ktrou je nutné kvůli trysce převrtat průměrem vrtáku 2,7mm ( pak tam tryska drží jako v původní trubičce ). Nejhorší je odvrtat starou zarezlou a bordelem zacpanou trubičku, která zůstane v osce stěrače.

Teď to snad vydrží dýl než od výroby ( celkem by mě zajímalo kterej inteligent tam dal mozaznou trubičku s tloušťkou stěny max. 1 mm. - to by ukroutilo i malý děcko )

prosím ťa mám taký istý problém s tou trubičkou potreboval by som presnejšie vedieť ako si to opravil..........ja som zatiaľ vymontoval motorček a aj ho rozobral a zistil som to stou trubičkou a teraz to mám navŕtať aby som dostal tu zvyšnú trubičku?? a ďalšiu tam len napojím a ako ju ukončím?? a ma sa tam vo vnútri ona hýbať alebo tam má byť na doraz ?? rozobrať je ľahké ale opraviť nie moc

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Chlapi ešte by ma zaujímalo prečo je poistka na čerpadlo ostrekovačov 20A, kábel 2,5mm a musí ísť cez relátko, to čerpadielko má veľký príkon? Ďalej keď chcem robiť tie ostrekovače tak musím meniť aj nádržku a kde umiestniť čerpadlo? Inak nevie niekto čím sa vlastne ovláda ten ostrek lebo ho ovláda centrálna riadiaca jednotka a tá potrebuje signál z vypínača svetiel. Ď

post-4886-1259402704_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...