Přejít na obsah

Motor 2.0 TDI 147 kW

Delphin

Doporučené příspěvky

První olej jsem dělal v cca 10 tisících km. Zajíždění stylem řidič slečny Daisy prvních 500 km a pak už jsem se s tím nepáral. ALE! Vždy jsem důsledně ohříval a teprve až měl olej 70 a víc ℃, tak jsem na to šlapal. Faktem je, že jsem ale už dost zpomalil a jezdím většinu času plynule a v klidu. Občas mu ale naložím a podívá se i ke 180 km/h. Druhý olej byl taky po dalších cca 10 tisících a pak už po cca 20 tisících. Teď mám zrovna asi 21 tisíc najeto od poslední výměny a olej to stále nechce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skutečně? To je zajímavý. Včera jsme koukali do 3 motorů TSI a TDI a nikde nic, jen čirý olej. To zaprvé. A za druhé do 147kW TDI EVO se dává 5W-30, nebo 0W-30 a rozhodně ně 0W-20, která patří jen do 110kW verze. Na to jsi přišel kde, že je normální mít vodu v oleji? Je k tomu oficiální stanovisko výrobce, že v rámci modernizace má být v oleji i voda?

Odkaz ke komentáři

Takto vypadá moje víčko poté, co jsem ho utřel a najel necelých 400km. S rakví, s úseky po dálnici kde jsem jel 140 tacho, takže žádné popojíždění.... ostatně vidíte i tu spotřebu. Na víčku vidíte vysrážené kapky vody.... Olej tam mám 0w30.

KOLÁŽ.png

Editováno: , autor: KubasXXX
Odkaz ke komentáři

No, Kubas, jak jsem psal, ten motor je v řiti a rozhodně neposlouchej svůj servis ani zdejší "odborníky" co v tom nevidí problém...

O tom bych zde mohl psát hodiny, co vše lidstvo dělá blbě a v počtech sahajícím až na miliardy jedinců a tím z toho činí normu, ale to sem nepatří... Držím pěsti ať už tobě, nebo i tomu, kdo ten zázrak po tobě přebere...

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Superb 3 r.v. 2024, motor 147kW Evo, kod tusim DTUA.  

Zdravim, omlouvam se, mozna se resilo... kdy se ma delat prvni zarucni servisni prohlidku?
Nekde vidim rok ale nejvic co jsem nasel je bud po 2 letech nebo po 30.000km, co nastane drive. Nechtel bych to propasnout kvuli zaruce.

Pak me zajima prvni vymena motoroveho oleje, tu bych urcite udelal uz ted nekdy, (cti po roce). 
To asi nebude u autorizaku, tam za to chteji nesmyslny penize. Na vymenu planuji vzit:

- filtr MANN-FILTER HU 5003 z, s tesnenim ktere se k tomu dodava

- olej VW 0W30 LONGLIFE III FE. Melo by se tam vejit 5,5L tusim

Delam dobre? :) Nechybi mi neco jeste, sroub/zatka vany, nebo neni potreba a pouzije se stavajici...

Diky moc!

Editováno: , autor: dsounds
Odkaz ke komentáři

Zkus si zjistit, jestli tam nedat olej 5W30. U motoru mas stitek, kde je VW norma oleje, tusim VW 50400 a VW 50700. Tu splnuje i olej 5W30 (prodali mi ho primo v autorizaku Skoda pro tento motor). Nekdo rika, ze je to lepsi varianta oproti 0W30, ktery "proslul" prave tou zvysenou spotrebou.

Mozna ti to nekdo vysvetli i lepe. 

20250302_150936.jpg

20240527_200631.jpg

20250302_150750.jpg

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, dsounds napsal:

Superb 3 r.v. 2024, motor 147kW Evo, kod tusim DTUA.  

Zdravim, omlouvam se, mozna se resilo... kdy se ma delat prvni zarucni servisni prohlidku?
Nekde vidim rok ale nejvic co jsem nasel je bud po 2 letech nebo po 30.000km, co nastane drive. Nechtel bych to propasnout kvuli zaruce.

Pak me zajima prvni vymena motoroveho oleje, tu bych urcite udelal uz ted nekdy, (cti po roce). 
To asi nebude u autorizaku, tam za to chteji nesmyslny penize. Na vymenu planuji vzit:

- filtr MANN-FILTER HU 5003 z, s tesnenim ktere se k tomu dodava

- olej VW 0W30 LONGLIFE III FE. Melo by se tam vejit 5,5L tusim

Delam dobre? :) Nechybi mi neco jeste, sroub/zatka vany, nebo neni potreba a pouzije se stavajici...

Diky moc!

Tak jestli máš nové auto, tak si otevři návod nebo se podívej do menu vozu a tam ti to píše kolik ti zbývá do servisu. První je 2 roky/30 tis. km. Trochu taky nechápu, proč si kupuješ tak drahé auto, když ti pak jeho servis přijde drahý. Polud neznáš správné postupy, nech si to udělat někým, kdo je opravdu zná. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...