frfr Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 ahojte. chcel som doliat nemrznucu zmes do chladica, avsak ostal som zmateny. pri kupe mi v salone odporucili tam davat G13, ale v navode k autu je G12evo. co ste tam davali vy? dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 (editace) Nová chladící kapalina v prvním plnění koncernu VW.pdfTady přikládám článek, kde se píše, že nová kapalina G12 evo je v něčem odlišná od kapaliny G13 a měla by se používat pro nová auta s novým systémem výroby chladičů pomocí tavných lepidel. Tuto novou kapalinu si prý vyžádal sám koncern VW AG a a tak by se tam měla dávat i na tzv. doplnění. Míchat se s G13 může, ale pak to nedává smysl a původní vlastnosti G12 evo již nebudou 100%. Jinak klidně si objednej sám na internetu tu G12 evo , třeba tady: https://www.obautodily.cz/hotova-smes-chladici-kapaliny-g12evo-skoda-nahrada-za-g13-original-1-litr-4539cz807/, kde litr již naředěné směsi Tě vyjde na 139,- Kč. Jinak ten servis Ti nabízí G13, protože buď nemá G12 evo na skladě, nebo se chce mermomocí zbavit staré G13, které asi dochází skladovací lhůta (5 roků od výroby), nebo prostě je neznalý technik , což je bohužel taktéž v poslední době hodně časté. Nová chladící kapalina v prvním plnění koncernu VW.pdf G13 _ slepá ulička vývoje, nebo klid před bouří.pdf Editováno: 7. Listopad 2020, autor: DušanV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frfr Vloženo 7. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 @DušanV dakujem za podrobnu odpoved. objedmam si tu g12. nehovoril mi to technik, ale predaca. dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 je to všetko jedno , pochybujem že má niekto skladom ešte G13 , už pol roka zhruba nie je .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 (editace) Dobře, ale podle @frfr někdo, kdo má tu G13 ještě na skladě, tak se ji chce očividně za každou cenu zbavit. Editováno: 7. Listopad 2020, autor: DušanV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 tu miniem tak 50L mesačne , neviem si to predstaviť . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 A na nadrzke mate G12evo uz uvedene? Ja mam G13 na 1.6tdi a taku i dolievam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frfr Vloženo 7. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 @csabac bud som slepy alebo to na tej nadrzke fakt neni, ani na viku ani na nadrzke samotenj, ani na hadiciach, nikde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 před 3 hodinami, csabac napsal: A na nadrzke mate G12evo uz uvedene? Ja mam G13 na 1.6tdi a taku i dolievam. Mám pocit, že se vždy dolévá jen destilka, já jsem nedoplnil za rok a půl ani půl deci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 Vlavo od viecka je taka knizka s vykricnikom na nadrzke a pod nou g13 napis. Neviem vlozit foto, tel. mi hlasi nizku pamat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 @ben06 destilkou to riedis na nizsiu teplotu. Za 40tkm som dolial necely liter. Cital som, ze 1,6tdi a 2,0tdi s tym maju problemy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 (editace) Děkuji za poučení ano jste blíže sibiři, mě zase nepřipadne normální dolívat litr po jakýchkoli kilometrech či době. Mě náplň vždy vydržela do předepsané výměny bez doplňování u fabie i octavie a rapid po 25 tis nechce taky nic. Editováno: 8. Listopad 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 @ben06 suhlasim, ani mne nepripada normalne dolievat. U astry som mimo doliatia po vymene nedolieval po cely cas. No ako som tu na fore cital, boli sem tam s rym problemy u mojho motora. Ci uz pri pumpe, ci inde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 Starý motory na tom byly jinak. I olej i už od OII/FII nevydrží bez úbytku 15000 km. V práci máme starý i fungl nový mercedesy a na starý nemusíš mrknout a u novejch chladící kapalina ubejvá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 No olej, nebo vlastně ta moderní vodička je snad úplně něco jinýho, pokud se ztrácí kapalina v takovým množství je to špatně. Co ji žere? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 8. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2020 Je otázka kolik vody ztratí. Pokud litr na 50000km tak asi neřešit, ale pokud litr na 1000 už to chce hledat. Může to bejt taky jednorázová záležitost. Chtělo by, aby autor tématu napsal kolik a za mkolik km se mu ztratilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frfr Vloženo 9. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 @Luďa neviem kolko bolo presne na zaciatku, ale po 20 tisic km mam na spodnej ryske Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 (editace) Kontrolujes to pri studenom motore ze? Dolej vodu a neries. Editováno: 9. Listopad 2020, autor: atlan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 S tím dolejváním čistý vody bych nebyl tak hrrr. Blíží se zima, tak změřit co tam je vůbec za směs ať to není jen samá voda. Pokud nemáš tucha jak stará je, tak vypustit komplet a dát si svojí novou směs. Pak dolejt a hlídat. Co mám zkušenost s víc sutana tak od plna do půlky mizne rychleji a vod půl do minima se to zpomalí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 ja teda neviem ale už od OIII tieto nové zázračné motory , hlavne diesle , za 30tis liter vody len tak lupne ... ak sa mechanik na prehliadke vyserie na to a nedoleje tak často auto 1000km po prehliadke príde bez vody ... úniky nikde ... zrejme je to dobre porézny motor ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. leden 2021 Sdílet Vloženo 20. leden 2021 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.