Kubo22 Vloženo 16. Únor 2021 Vloženo 16. Únor 2021 Pozrite sa, tieto nové moderné motory majú veľmi málo odpadového tepla. Či sú to diesle, alebo v dnešnej dobe už aj benzíny. Termomanagement majú nastavený veľmi citlivo na čo najnižšiu spotrebu. Preto oddelené okruhy chladenia pre blok a hlavu. Všetko kvôli emisiám. Chápem, že teraz keď je vonku veľká zima, reagujú na výkyvy teploty citlivejšie. A ak nie je motor v pernamentnej záťaži, tak môže teplota vody ale hlavne oleja kolísať. Nevidel by som to tak dramaticky. P.S. môj starý passat B5,5 1,9 TDI PD, pri mrazoch pod -10 stupňov nevedel počas voľnobehu udržať teplotu vody na 60. Keď som došiel z jazdy a nechal auto na voľnobeh automaticky teplota vody klesla niekde na 50-60 stupňov. Citovat
Oskar Burcsak Vloženo 16. Únor 2021 Autor Vloženo 16. Únor 2021 před 39 minutami, Kubo22 napsal: Pozrite sa, tieto nové moderné motory majú veľmi málo odpadového tepla. Či sú to diesle, alebo v dnešnej dobe už aj benzíny. Termomanagement majú nastavený veľmi citlivo na čo najnižšiu spotrebu. Preto oddelené okruhy chladenia pre blok a hlavu. Všetko kvôli emisiám. Chápem, že teraz keď je vonku veľká zima, reagujú na výkyvy teploty citlivejšie. A ak nie je motor v pernamentnej záťaži, tak môže teplota vody ale hlavne oleja kolísať. Nevidel by som to tak dramaticky. P.S. môj starý passat B5,5 1,9 TDI PD, pri mrazoch pod -10 stupňov nevedel počas voľnobehu udržať teplotu vody na 60. Keď som došiel z jazdy a nechal auto na voľnobeh automaticky teplota vody klesla niekde na 50-60 stupňov. Tak to určite mate pravdu len nato mysleli aj počas výroby 2 Citovat
Pawouk Vloženo 16. Únor 2021 Vloženo 16. Únor 2021 @Oskar Burcsak Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora! Citovat
Wazi Vloženo 16. Únor 2021 Vloženo 16. Únor 2021 @Oskar Burcsak netapetuj, pak se tu v tom nedá vyznat. Citovat
thejohndoe Vloženo 21. Březen 2021 Vloženo 21. Březen 2021 (editace) Jiná teplota vody bude v hlavě motoru a jiná na výstupu chladiče. To samé olej, motor se musí prohřát. Záleží kde ta čidla na vodu a olej jsou. Ví to někdo? Editováno: 23. Březen 2021, autor: thejohndoe Citovat
Ján Kapsdorfer Vloženo 18. Březen 2022 Vloženo 18. Březen 2022 (editace) prajem pekný deň, prosím vás už dva týždne mi po naštartovaní motora naskočí hláška : "Zahrejte motor, prosím, na teplotu oleja 80°C". Pri najbližšej jazde som zohrial auto na predpísanú teplotu a viac, ale hláška nezmizla. Dnes som auto odniesol do autoservisu Škoda v PP, teplota pri preberaní auta bola 90 stupňov. Diagnostika prevedená, chyba neodstránená. S takou hláškou sa vraj u vozidiel Škoda doteraz nestretli... Scala ostala v servise, čakajú na pokyny z materskej Škoda MB...🙂 V pondelok sa mi vraj ozvú... Náhradné vozidlo vraj nemajú...👎 Stretol sa, prosím, niekto z vás, s niečím podobným? Škoda Scala 1.0 Tsi 81kW motor DLAA, kúpené 06/2021 7040 km Editováno: 18. Březen 2022, autor: Ján Kapsdorfer Citovat
vormen Vloženo 18. Březen 2022 Vloženo 18. Březen 2022 vypadá to, že ti auto napadli hekři, tohle jsem ještě neviděl :) Citovat
LuBe79 Vloženo 18. Březen 2022 Vloženo 18. Březen 2022 Uff tak toto me zajima, jak dopadne. Mozna hloupost, ale nemuze to byt v nejake souvislosti s regeneraci GPF ? Citovat
ben06 Vloženo 18. Březen 2022 Vloženo 18. Březen 2022 (editace) Nějaká skrytá a tajná funkce? Kterou budou všichni chtít nakódovat 😀 Editováno: 18. Březen 2022, autor: ben06 Citovat
Ján Kapsdorfer Vloženo 19. Březen 2022 Vloženo 19. Březen 2022 1 hour ago, dfga said: Nechce to vypalovat filter? Áno, pravdepodobne áno... Citovat
Ján Kapsdorfer Vloženo 19. Březen 2022 Vloženo 19. Březen 2022 (editace) Pred 1 hodinou dfga povedal: Nechce to vypalovat filter? Máte niekto, prosím z vás, skúsenosť s regeneráciou GPF? Ako dlho a kedy prebieha? Aká je potrebná vzdialenosť v km? Je ten proces nejako hlásený, podobne ako aj jeho ukončenie? Editováno: 19. Březen 2022, autor: Ján Kapsdorfer Citovat
das_auto Vloženo 19. Březen 2022 Vloženo 19. Březen 2022 Ne u benzínu o něm nevíš a díky vyšším teplotám spalin se vypaluje postupně.Tam není řízená regenerace jako u nafty. Citovat
dfga Vloženo 19. Březen 2022 Vloženo 19. Březen 2022 před 44 minutami, das_auto napsal: Ne u benzínu o něm nevíš a díky vyšším teplotám spalin se vypaluje postupně.Tam není řízená regenerace jako u nafty. Pokial jazdi kratke trasy a motor poriadne neohreje moze byt problem. 1 Citovat
Ján Kapsdorfer Vloženo 19. Březen 2022 Vloženo 19. Březen 2022 (editace) Pred 2 hodinami Pawouk povedal: Držte sa témy a to je ohřev motoru. A ja som myslel, že mi tu niekto poradí... Vari ohrev motora(konkrétna hláška) a regenerácia GPF navzájom nesúvisia?😏 Editováno: 19. Březen 2022, autor: Ján Kapsdorfer Citovat
Pawouk Vloženo 19. Březen 2022 Vloženo 19. Březen 2022 Název tématu a jeho první příspěvek jasně udávají, o čem téma je. Další zbytečné a off topic příspěvky tady nebudou. Citovat
Ján Kapsdorfer Vloženo 21. Březen 2022 Vloženo 21. Březen 2022 (editace) Dňa 18. 3. 2022 o 21:07 LuBe79 povedal: Uff tak toto mi zajima, jak dopadne. Mozna hloupost, ale nemuze to byt v nejakej suvislosti s regeneraciou GPF ? V pondelok 21.3.2022 o 15:30 stav nezmenený. Odporúčané postupy z centrály nepriniesli očakávaný výsledok. Údajne pre odborný servis - "neznáma hláška" zatiaľ statočne odoláva... Začínam si už namýšľať, či nie som náhodou majiteľom Scaly s umelou inteligenciou...😊 Editováno: 21. Březen 2022, autor: Ján Kapsdorfer Doplnené 1 Citovat
Ján Kapsdorfer Vloženo 24. Březen 2022 Vloženo 24. Březen 2022 (editace) Dňa 18. 3. 2022 o 21:07 LuBe79 povedal: Uff tak toto mi zajima, jak dopadne. Mozna hloupost, ale nemuze to byt v nejakej suvislosti s regeneraciou GPF ? Po piatich dňoch (!)nepoznaná hláška odstránená...Ako ináč - AKTUALIZACIOU SW, údajne poslednou verziou...Na odporúčanie centrály PLUS výmena motorového oleja... Subjektívne všetko OK, vrátane spotreby...👍 Editováno: 24. Březen 2022, autor: Ján Kapsdorfer 1 1 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.