Přejít na obsah

Tlumici tesnici pena v blatniku

jirka toledo

Doporučené příspěvky

• o 7 měsíců později...

Po nainstalování krytů lanovodů od @miklisek bude tahle pěna asi poslední věc co mě na Rapidu štve.

Už to někdo nějak funkčně vymyslel?

Já zatím přemýšlím, že bych koupil nové ty pěny a něčím je lépe naimpregnoval. Ale dát 1700Kč se mi za tuhle pěnu moc nechce.

5JA864235A

5JA864236A

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když jsem ty pěny do auta po jeho odkupu z firmy vracel, tak jsem prostě uřízl jejich spodní část cca 1cm nad tím šroubem, co připevňuje blatník k prahu. Pak to jde v pohodě vymývat a kontrolovat. Ten samotný molitan, jak není dole opřený o práh ani nijak zásadně nevlhne. Voda po něm sklouzne a dole odkápne. Když by byla dole oprřená až do prahu, pak zde nasákne a vyvzlíná do pěkné výšky, což je špatně. Taky jsem ten molitan ze strany k podběhu tenkrát i trochu ztenčil, aby byla mezi podběhem a molitanem volná mezera (je to hezky vidět od pantu kapoty) pro bordel padající shora a pro možnost vypláchnutí právě od pantu kapoty.

Teoreticky by byla možnost vyrobit něco třeba 3D tiskem, ale vymyslet to, aby to bylo tvarově dokonalé (a neprodíralo někde lak) + vymyslet uchycení, to už by chtělo fištróna a na to nemám čas. S mým řešením ořezání molitranu jsem spokojený.

Odkaz ke komentáři

Já myju auto doma na dvoře hadicí. Vždy otevřu boční dveře a opatrně volným proudem bez nějakého zvláštního tlaku ten spoj spodku blatníku propláchnu a to samé občas udělám i shora po otevření kapoty.

S tím zabalováním molitanu do čehosi, nevím no. Jednal asi nepůjde o nic estetického, navíc jediná netěsnost té folie bude znamenat průnik vlhkosti dovnitř molitanu a nemožnost vysychání. Prostě to může být taky pytlík plný vody. Já vždy preferuji možnost okamžité vizuální kontroly, vzdušnosti a možnosti toho co zvlhne, aby mohlo zas vyschnout. I když mi ten molitan třeba při mytí zvlhne, tak dole je v prahu otvor a nahoře u kapoty taky, takže to může prosychat a když je to chvíli vlhké, tak v tom mokru není hlavně naložený ten krytický styk prahu s blatníkem. Všechny ostatní plochy, kde je molitan ve styku s plechem jsem pořádně vystříkal voskem na dutiny.

EDIT: Ono obdobný molitan je i nad vrcholem podběhu a jeho cíp zabíhá až k vnějšímu pertlu blatníku. Zde se taky celkem drží špína vlhkost a pár koncernových aut co to mají podobně už jsem s vykvetlými blatníky viděl. I zde jsem ten cíp molitanu u pertlu prostě kousek odřízl a vše vystříkal voskem. Aby toho nebylo málo, jsou další molitany kdesi v předních nosnících, už si nepamatuji přesně kde, ale vím, že prstem jsem jej nějakou dírou jednou taky nahmatal a suchý jsem jej neměl 🤨

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...