Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Po nainstalování krytů lanovodů od @miklisek bude tahle pěna asi poslední věc co mě na Rapidu štve.

Už to někdo nějak funkčně vymyslel?

Já zatím přemýšlím, že bych koupil nové ty pěny a něčím je lépe naimpregnoval. Ale dát 1700Kč se mi za tuhle pěnu moc nechce.

5JA864235A

5JA864236A

Vloženo

Já když jsem ty pěny do auta po jeho odkupu z firmy vracel, tak jsem prostě uřízl jejich spodní část cca 1cm nad tím šroubem, co připevňuje blatník k prahu. Pak to jde v pohodě vymývat a kontrolovat. Ten samotný molitan, jak není dole opřený o práh ani nijak zásadně nevlhne. Voda po něm sklouzne a dole odkápne. Když by byla dole oprřená až do prahu, pak zde nasákne a vyvzlíná do pěkné výšky, což je špatně. Taky jsem ten molitan ze strany k podběhu tenkrát i trochu ztenčil, aby byla mezi podběhem a molitanem volná mezera (je to hezky vidět od pantu kapoty) pro bordel padající shora a pro možnost vypláchnutí právě od pantu kapoty.

Teoreticky by byla možnost vyrobit něco třeba 3D tiskem, ale vymyslet to, aby to bylo tvarově dokonalé (a neprodíralo někde lak) + vymyslet uchycení, to už by chtělo fištróna a na to nemám čas. S mým řešením ořezání molitranu jsem spokojený.

Vloženo

Mám taky zkráceno a myslím, že není třeba řešit víc. Molitan je suchý, vodu nedrží, na myčce vždy zajedu do spáry mezi prahem a blatníkem a prostor vymeju. Nyní při přezouvání zkontrolováno, prostor suchý, čistý, jsem spokojen.

Vloženo (editace)

Já myju auto doma na dvoře hadicí. Vždy otevřu boční dveře a opatrně volným proudem bez nějakého zvláštního tlaku ten spoj spodku blatníku propláchnu a to samé občas udělám i shora po otevření kapoty.

S tím zabalováním molitanu do čehosi, nevím no. Jednal asi nepůjde o nic estetického, navíc jediná netěsnost té folie bude znamenat průnik vlhkosti dovnitř molitanu a nemožnost vysychání. Prostě to může být taky pytlík plný vody. Já vždy preferuji možnost okamžité vizuální kontroly, vzdušnosti a možnosti toho co zvlhne, aby mohlo zas vyschnout. I když mi ten molitan třeba při mytí zvlhne, tak dole je v prahu otvor a nahoře u kapoty taky, takže to může prosychat a když je to chvíli vlhké, tak v tom mokru není hlavně naložený ten krytický styk prahu s blatníkem. Všechny ostatní plochy, kde je molitan ve styku s plechem jsem pořádně vystříkal voskem na dutiny.

EDIT: Ono obdobný molitan je i nad vrcholem podběhu a jeho cíp zabíhá až k vnějšímu pertlu blatníku. Zde se taky celkem drží špína vlhkost a pár koncernových aut co to mají podobně už jsem s vykvetlými blatníky viděl. I zde jsem ten cíp molitanu u pertlu prostě kousek odřízl a vše vystříkal voskem. Aby toho nebylo málo, jsou další molitany kdesi v předních nosnících, už si nepamatuji přesně kde, ale vím, že prstem jsem jej nějakou dírou jednou taky nahmatal a suchý jsem jej neměl 🤨

Editováno: , autor: tom01

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...