Přejít na obsah

Komponentní repro do předních dvří

Doporučené příspěvky

zdravím,

jak se správně zapojují tyto komponenty.

Nechal jsem si instalovat rádio v servisu, mám komponentní repro od MB Quarz, a když jsem přijel pro auto, tak mi podali tuto vyhýbku se slovy, že jim zbyla.

Špatně to prý hrálo. Tak mi tam dali nějaké vyhýbky od výrobce rádia (SONY), moc se mi to ale nezdá. Sice to hraje slušně, ale říkám si "Svůj k svému...!!!!"

Rád bych tam instaloval zase původní vyhybku, ale nevím jak na to.

Můžete mi někdo popsat jak na to, zapojení, schéma a pod? Nevím hlavně, jak dvě komponentní repro zapojit do jedné vyhybky.

:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím,

jak se správně zapojují tyto komponenty.

Nechal jsem si instalovat rádio v servisu, mám komponentní repro od MB Quarz, a když jsem přijel pro auto, tak mi podali tuto vyhýbku se slovy,  že jim zbyla.

Špatně to prý hrálo. Tak mi tam dali nějaké vyhýbky od výrobce rádia (SONY), moc se mi to ale nezdá. Sice to hraje slušně, ale říkám si "Svůj k svému...!!!!"

Rád bych tam instaloval zase původní vyhybku, ale nevím jak na to.

Můžete mi někdo popsat jak na to, zapojení, schéma a pod? Nevím hlavně, jak dvě komponentní repro zapojit do jedné vyhybky.

:o

No na te vyhybce by to snad mohlo byt i napsane.

+- na vyskac

+- na "stredobas" dole ve dverich

+- do radia pripadne zesilovace

A jedna vyhybka bude v jednech dverich a druha ve druhych. A trosku nechapu jak jim mohla zbyt jen jedna :o

Editováno: , autor: MichalF
Odkaz ke komentáři

...no tak takový komentář od těch co dělají instalace je dost nemístný :o Reproduktory jsou od výrobce nastaveny tak aby vyhybka a repro byl jeden systém, který by měl pokrývat ideální kmitočtové pásmo tak aby mezi dělícími frekvencemi nevznikla tzv. "díra".

Dát jejich vyhybky pryč a nahradit je jinými je dost...... neobvyklé (hledám slušný výraz)

Zapoj podle Michalova návodu :palec2:

Odkaz ke komentáři

....Michale....co to tam máš za upozornění?Co jsi provedl?

Neprovedl sem nic :-) To mam za odmenu od mistnich spravcu fora ;-)

A tady jeste nejakej obrazek na kterym je videt ta vyhybka a jak sem rikal je na ni celkem jasne napsano jak to zapojit :

pic.2616.2.reproduktory-jbl-p6550c-www-ryves-cz.jpg

IN - vstup

W - woofer

T - tweeter

Editováno: , autor: MichalF
Odkaz ke komentáři

to znamená, že musí být tyto vyhýbky vždy dvě ?????

Mám tedy tu druhou pořád někde v autě. Pak je mi to jasné, nechápal jsem princip zapojení s jednou vyhýbkou......

Mistry, kteří mi to zapojovali nechám bez komentáže, ale bylo to u SONY-instalací na Kolbenově v P9. A byla tam s tím , žena, já musím přes den vydělávat tintily.

TAK ASI PROTO.

Jinak ta výstraha se u mne objevila také a nevím proč a nač atd......tak neřeším.

Možná to má nějakou souvislot se SPAMem.

:unsure:

Odkaz ke komentáři

Jinak ta výstraha se u mne objevila také a nevím proč a nač atd......tak neřeším.

Možná to má nějakou souvislot se SPAMem.

:unsure:

Pokus mas 0% tak to neres pokud mas jine cislo tak klikni na ty procenta a napise ti to od koho to mas a zaco ;-)

Odkaz ke komentáři

Ty Alpine mají 50RMS a 250W max.Do combi se používají repro 4x6.O výkonu to moc u takových repro není protože plocha membrány je natolik malá, že je to spíše jako doplněk zvukové kulisy.Já používám JBL GTO6427e (1490,-) ty mají 120W max.Co se týče doporučení tak ty Alpine hrají dobře, ale použil bych na ně zesilovač aby došlo k jejich řádnému vybuzení (mají malou citlivost)

S RF kompo bohužel nemám zkušenost, ale koaxiální hrají velmi dobře a co teprve woofery :palec2:

Pokud ale neuvažuješ o zesilovači tak by postačily repro v nižší cenové hladině myslím okolo 3000-3500,-

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...