Jan R. Vloženo 30. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2021 Jak dlouho asi budou stát … Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 1. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2021 Já tomu nerozumím: Automobilka Škoda Auto vyrobila před covidem, asi 1,2 milionů aut ročně. Podle stejného zdroje vyrobí tento rok o zhruba 250 tisíc aut méně. To odpovídá tedy zhruba o 20% nižší produkci. Předpokládám, že výroba tak nějak jede, tedy zpoždění 20%. Pokud někdo dříve čekal na nové auto řekněme 4 měsíce, tak bych teď očekával čekací dobu měsíců 5. A budu velkorysý – řeknu 6. Víc ne. Nebo mohu připustit, že se prostě nevyrábí některé modely. Ti, kdo si ho objednají, budou čekat o dost déle. Třeba ten rok. Ale ti ostatní by neměli čekat o nic déle. Přesto na všechny modely čekáte rok. To je první věc, kterou nechápu. Všude po republice vidíte plné odstavné plochy nehotových škodovek. Ale pak se, opět ze stejného zdroje (a potvrdil to i předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík v nedělním rozhovoru na Radiožurnálu) dozvíte, že na těch plochách je odstaveno celkem asi 50 000 aut. To je ale 14denní výroba automobilky! Proč tedy zdržení dodávek nikoliv půl měsíce, ale rok? No a pak se v jiném článku dočtete, že při vší té bídě, nedostatku, odstávkách, nuceném zastavení výroby, plných ploch nedodělaných aut, firma Škoda Auto za letošek zdvojnásobila zisk. 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PureZakka1da Vloženo 1. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2021 Tak dalo by se to vysvětlit třeba tím, že náš lokální trh má nejmenší prioritu a na jiné trhy, hlavně na západ od nás se ty termíny příliš nezměnily, zkrátka lepší marže plus zdejší Pepík si rád počká, když ještě nedej bože dostal před půl rokem nějakou slevu... Jinak ty počty samozřejmě nějak nesedí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeX Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Ahoj, tak nějak nevím, kde se vzaly termíny dodání 11 měsíců zde nedávno prezentovány. Čekal bych, že to jsou termíny na auta nyní nebo nedávno objednané. Bylo by to hodně, ale ok. Jak pak ale chápat, že moje auto objednané 1. týden v březnu 2021 půjde do výroby první týden v dubnu 2022 => 13 měsíců čekačka. A to pominu, že jsem od srpna do března čekal, než vůbec pujde 2.0 tsi do Škodovky objednat😂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Tak to je rána, sice se neustále mění a prodlužují termíny předpokládané výroby, nicméně okolo 13 měsíců od objednání se zmiňuje až u aktuálních objednávek. Původní termín dodání jsi měl mít kdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 (editace) V 1. 11. 2021 na 11:27, boban1108 napsal: Já tomu nerozumím: No a pak se v jiném článku dočtete, že při vší té bídě, nedostatku, odstávkách, nuceném zastavení výroby, plných ploch nedodělaných aut, firma Škoda Auto za letošek zdvojnásobila zisk. No to máš jednoduché, když vybírají zálohy na auta, který ani v účetním období nevyrobí tak ani nemají žádný náklad, to ti pak zisky rostou velmi snadno :-D - kasíruješ ale nevyrábíš :-D Já bych tedy rozhodně nevysolil ani 10 % ceny za vůz, který možná bude za 13 měsíců :-D Editováno: 4. Listopad 2021, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeX Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Původní termín mi dali září. Ještě v říjnu neměl nikdo ani tucha co kdy a jak. Dnes potvrdili duben a to se nezapomněl prodejce zmínit, že ani za tento termín nedá ruku do ohně. Když všude čtu ten brutální tlak na nízké emise, tak je na snadě, že motorizace 2.0 tsi do těchto plánů nezapadá a je tak na absolutním dně pořadniku. A je to vůbec ještě pořadník, když vozy objednané později jsou vyrobeny dříve? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PureZakka1da Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Bohužel škodovka neví aktuálně, co dělá, asi vyměnili plánovače za lidi z pomocné školy a žádné pořadí neexistuje, respektive není dodrženo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeX Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Jestliže se chvástají, že vyrobí stejně aut jako v minulém roce, tak jak je to vůbec fyzicky proveditelné při dvojnásobně dlouhých dodacích termínech🤔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 a není to také tím, že je prostě o dost větší poptávka?? jiná možnost přeci není.... Jinak já mám také objednáno od začátku června 2,0TSI a jsem zvědavý kdy to bude. Nemám žádné nové info, jak na začátku a to bylo minimálně 9 měsíců... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 (editace) To jsou vyhlídky, to jsou vyhlídky.... Já mám objednáno 2.0 TSI od půlky dubna. Takže to bude v květnu.... . U nás jsem na ní ještě nenarazil, ale na Slovensku je má Škoda už i jako skladovky. Editováno: 4. Listopad 2021, autor: boban1108 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeX Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 No leda by poptávka vyskočila o 100%, pak by to vše sedělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Poptávka nevyskočila, spíše si myslím, konec roku regulují uměle, co dodají. Blíží se konec roku, elektromobily jedou na plné obrátky ( dle statistik JATO) a sníží koncernový průměr CO2 ... 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Škodovácký odborář 37 píše, že výhľad je pozitívny: Poslední výhled na příští dny je však proti předchozím týdnům pozitivní díky tomu, že se podařilo obnovit část dodávek čipů z Malajsie. Výhled do konce listopadu je také velmi pozitivní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 To tvrdí i předseda představenstva Škody Auto Thomas Schäfer : „Doufáme, že se to v krátkodobém horizontu vyrovná. Už teď vidíme, že v listopadu a prosinci můžeme vyrábět skoro jako normálně, a doufám, že v prvním čtvrtletí příštího roku se vrátíme k normálu.“ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Tak to jsou pozitivní informace. Snad už to bude jen lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Nebude, protože zase není hliník. Čína ho přestala dodávat. Naše firam ho prakticky nemůže sehnat dojíždíme ze zásob a dodavatele neví kdy bude další. Toto dožene nakonec i velkovýrobu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Na toto Thomas Schäfer odpověděl že Škoda auto s tím větší problém nemá a minimálně do půlky příštího roku by ani mít neměla. Tedy pokud jsem to z rozhovoru dobře pochopil. https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3395338-dodavatele-uz-opet-funguji-podnik-krizi-prekona-rika-sef-skody-auto 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcianoMLK Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 (editace) Já už mám objednáno od Února Octavii 1.5 TSI Style DSG, bylo mi řečeno ze v září bude. V září řekli že v na konci října. Nakonec prý do konce listopadu že dokončili cca 20K aut na parkovištích a ta moje má být mezi nimi. Největší paradox je že známý si objednal Superba v létě a už ho má. Editováno: 5. Listopad 2021, autor: MarcianoMLK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 V 4. 11. 2021 na 20:02, boban1108 napsal: To jsou vyhlídky, to jsou vyhlídky.... Já mám objednáno 2.0 TSI od půlky dubna. Takže to bude v květnu.... . U nás jsem na ní ještě nenarazil, ale na Slovensku je má Škoda už i jako skladovky. Tady píší, že už měli dodanou, ale motor neukázali. https://m.youtube.com/watch?v=ehu0xFzBSgw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 před 7 hodinami, Jan R. napsal: Tady píší, že už měli dodanou, ale motor neukázali. https://m.youtube.com/watch?v=ehu0xFzBSgw Ahoj, vo videu mi chýba označenie 4x4 vzadu vpravo 🙁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 (editace) @rodolfo Je to 4x4 😉 Editováno: 9. Listopad 2021, autor: Rapid1.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Viem, že to je 4x4 aj podľa VIN. Mám takúto O IV objednanú a to označenie by mi veľmi chýbalo, ak by som ho tam nemal 😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Odpoveď na poradovník/neporadovník je asi jednoduchá - chýbajú niektoré komponenty takže napríklad socka s obyčajnými LED svetlami sa vyrába, iné auto s matrixami nie. Superb ano pretože nemá infotainment poslednej generácie a nepíšeš v akej výbave ho objednal. Porovnávame jablká a hrušky. Môj kolega v Nemecku má objednané BMW525 (no trochu iný limit na kúpu auta než my) a volal mu predajca, že pokiaľ vyhodí z konfigurácie paket v ktorom je bezdrôtové nabíjanie mobilu auto môžu dodať behom 14 dní. Pokiaľ na pakete trvá, dodacia doba sa nedá určiť. No. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.