Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

@filda88 Krásné auto, jak proběhlo první seznamování přes víkend?

Jinak taková výbava a barva by zasloužila minimálně 18´´ kola, přeci jen ty 17´´ vypadají docela malé. 

Editováno: , autor: Rapid1.0
Vloženo (editace)

@Rapid1.0 jj 18" plánuji dokoupit na léto a 17" co na tom jsou budou na zimu.

Za ten příplatek co za ně byl v konfiguraci mám skoro celou sadu zvlášť.

Seznámení bylo krásné, přesedl jsem z Octavie 1, takže rozdíl snad ani nelze popsat 😂.

@Hamman 

TMBJR8NX5PY020996
Editováno: , autor: filda88
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
Vloženo
V 8. 9. 2022 na 12:43, kober napsal:

@15degren Oktávka do každé nové rodiny :D 

Níže posílám email, co jsem napsal na support i jejich odpověď (nicméně s výsledkem mě kontaktoval zatím jenom dealer, ne support).

Buď rád. Já to zkusil taky - napsal jsem jim mail s dotazem, zda jejich mluvčí o termínech (6-14 měsíců) záměrně lže a pokud ne, ať přeplánují mou výrobu (aktuálně 20 měsíců) dle toho, co veřejně tvrdí.

Odpovědí mi prakticky bylo, že je vše v pořádku - že se mi aktuálně termín posunul o pouhý jeden týden dál. A že uváděné termíny jsou pro celosvětovou produkci, takže nemusí odpovídat dodávce mého vozu.

Tohle jsem absolutně nepochopil, takže jim píšu znovu. Jen musím raději trochu vychladnout :D

Vloženo

@cross Nedostal jsi něco takovýho? Minulý týden mi teda přišla ofiko zpráva z podpory.

Citovat

Vážený pane xxxxx,

děkujeme za Váš podnět.

Velice nás mrzí dlouhá doba dodání Vámi objednaného vozidla a zcela chápeme Vaši rodinnou situaci a Vaše emoce.

Automobilový průmysl zažívá jednu z největších krizí. Podmínky pro výrobu automobilů jsou již dlouhodobě velice nepříznivé, a to nejen u značky ŠKODA, ale i u všech automobilových značek na celém světě. Produkci našich vozidel brzdí nedostupnost nebo velmi omezený počet komponentů.
Dodávky komponentů jsou nepravidelné, a proto je velmi těžké předvídat, kdy budou vozidla našich zákazníků vyrobena a dodána. Velkým zásahem do již tak tíživé situace je i pokračující konflikt na Ukrajině, který postihl hned několik našich dodavatelů a subdodavatelů.

S ohledem na výše uvedené Vás žádáme o pochopení, že se jedná o zásah vyšší moci a celý automobilový průmysl se musí s těmito nastalými okolnostmi vyrovnat.

V souvislosti s Vaší objednávkou vozu ŠKODA Octavia, číslo komise: YYYYYYY, bychom Vás rádi ujistili, že vyvíjíme maximální možné úsilí, aby Váš vůz byl vyroben a dodán co nejdříve.
Výroba Vašeho vozidla se předpokládá na konec října 2022.  
O konkrétním termínu výroby a dodání Vašeho vozidla budete informován ze strany Vašeho prodejce, u kterého jste uzavřel kupní smlouvu.
Ještě jednou Vám děkujeme za pochopení celé situace a pevně věříme, že i přes tyto nastalé okolnosti zachováte naší značce i nadále Vaši přízeň. 
S pozdravem

Diana Jiřičná – Péče o zákazníka

Vloženo (editace)

Doufám, že to nezakřiknu. Vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy.

Po roce a půl téměř bezproblémového soužití s O4 (TDI 85kW, Style plus) jsem se rozhodl pro obměnu.

Minulý měsíc jsem objednal a čekal jsem, že auto bude cca v létě 2023. Dnes přišla zpráva od dealera, že auto bylo zaplánované do výroby  W47-49! To by znamenalo dodání 4 měsíce od objednání ....

Editováno: , autor: Zdenek 13
Vloženo

To se neblýská na lepší časy, to máš prostě jen štěstí :) Jakou máš konfiguraci?

Pokračování toho mého mailu na škodovku je takové, že se ozvali dealerovi a ten volal mně (prý jsem se jich dotkl :D ) a řekli mu obecné info, že vyhlíží lepší časy a do konce roku 23 by měli vyřídit objednávky (jakože moje z 02/24 by se měla stihnout do 12/23).

Vloženo

Zajímavý, hlavně že v odboráři se píše "V minulém týdnu byly zpracovány všechny nedokončené vozy.". Asi tam zapomněli přidat poznámku, že poslední auto rovnou ve fabrice nabralo nové nedokončené vozy....

Vloženo (editace)

@koberMusíme je omluvit, oni to berou jinak. Musíme si uvědomit, že mediálně prezentované termíny (6-14 měsíců) se týkají celosvětového trhu, proto to nemusí souhlasit s našimi termíny. Dotaz, zda tedy český trh nepatří do světového, už mi zodpovězen nebyl. Takže to asi jen blbě chápeme :D

@Hamman Ale i štěstí musí hrát roli, ne? Protože musí mít takovou konfiguraci, kterou jim dává smysl zaplánovat dřív (tzn. předběhnout ostatní). Jinak tam klidně mohli jebnout kohokoliv, kdo objednal dřív a pak to auto nechat stát :)

Editováno: , autor: cross
Vloženo

Když jsem auto objednával, tak mě prodejce upozornil, že jsem si zvolil dva velmi kritické prvky výbavy -> Matrix  + Side Assist a že mohou dodání výrazně prodloužit. 

Style +

Klima paket

ochrana cestujících

tažné

vyhřívaný volant

sportovní podvozek

Vloženo

@HammanPřesně - kdo ví. Já určitě ne, ten systém nechápu :D

@Zdenek 13 Hmm, já mám Style+, Vyhřívaný volant s DSG pádly, tažné, ochrannou lištu dozadu + lapače nečistot. Takže podle mě nic zásadně kritického - možná teda jen ten automat.

Vloženo

Termíny dodání jsou tragické, kdyby se Škodovka chovala slušně tak by nebyl problém při sestavování objednávky u dealera říct toto  dodavatel nemá, ale pokut to ve voze chcete budete čekat, ale jim jde jen o to aby si člověk auto objednal a kdy ho dodají jim je jedno. Hlavně že linky jedou a to že auta stojí někde za plotem a zákazník čeká??? A když je ,, obtěžuje maily" jsou dotčeni!!!

Jsem celoživotní škodovkář, ale tímto mě zklamali a týkat se mě dodací lhůta rok a více pošlu celou škodu k šípku!!!

Vloženo
před 22 minutami, kacer1 napsal:

tak by nebyl problém při sestavování objednávky u dealera říct toto  dodavatel nemá

No pěkně se zlobíš, ale asi se živíš věštectvím koukám :D.. Když máš frontu objednávek na x měsíců a ta TVOJE přistane na konec fronty, tak jak víš, že za tolik měsíců bude vše dostupné? To by mě zajímalo :)

@Pinacle no protože říkáte, že odborář tvrdí něco jiného, tak budu mlčet :) na výsledku to stejně nic nezmění

Vloženo
V 12. 9. 2022 na 11:25, roman.semora napsal:

Pánové zaseju zde zrnko naděje, v Pátek mě kontaktoval prodejce, že vozidlo má kompletní číslo zakázky a že před týdnem mělo být na výrobní lince, k tomu se ale pojí info o nějakém zpoždění a že vyrobeno by mělo být do 14 dnů. Objednával jsem 8/21 a posuny jsem měl celkem tři, nejdříve konec Dubna, pak přelom Květen/Červen a poslední KT37-39.

Konfigurace je RS TSI 120let motorsport, DSG, liftback.

Aktualizace po týdnu - vozidlo zaplánováno výrobou, ale nemá informaci o zahájení výroby ani VIN, tuším tu měl stejný stav @iphonik4 - jak ti to vůbec dopadlo, pořád čekáš? Kdy jsi měl zaplánování výroby?

vyroba.png

Vloženo

Ahoj, minulý týden ve čtvrtek jsem dostal od dealera zprávu, že auto bylo vyrobeno a v pátek nebo v pondělí ho nejspíš bude mít na showroomu. Auto pořád nedorazilo a tak bych se rád zeptal, jestli nevíte zda vyrobeno doopravdy znamená vyrobeno a nebo vyrobeno jen z části a odstaveno někam na pole? Ještě bych se rád zeptal, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, jak dlouho trvá Arvalu dostat fleetové auto na značky? Čekám už 17. měsíc a konečně to začíná vypadat dobře. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...