hanny123 Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Ahoj,chystám se na výměnu oleje ve své Octavii 2.0tdi 110kw CKFC a jelikož se blíží zima,tak jsem dostal tip na změnu viskozity oleje z 5w30 na 0w30,zajímalo by mě,jestli to nemůže nějak uškodit motoru,a jestli se to skutečně může takto měnit? Budu nejspíše dělat se starou náplní výplach motoru před vypuštěním pomocí aditiv. Předem všem děkuji za reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Jelikož výrobce předepisuje "pouze" danou normu oleje, kterou můžeš použít a oba oleje patří do jedné normy VW 504.00/507.00, tak můžeš použít oba a správně fungující motor to ani nepozná. Ostatně, toto je běžná praxe většiny autorizovaných servisů - jakmile to splňuje normu, dostaneš "cokoliv", podle toho, co zrovna mají na skladě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Jen blázen přechází z oleje na sračku 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Hanny, proč bys to dělal? Měň olej po 15000 a nic jiného neřeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanny123 Vloženo 6. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Já olej měním 2x ročně naposledy jsem ho měnil v dubnu,a teď to vychází někdy v říjnu,tak jsem se o tom bavil s člověkem který mi řekl jestli bych nechtěl dát 0w30 že prý lépe maže v nízkých teplotách od startu. Já osobně radši bych tam nalil 5w30 používám Liqui Moly 4200 5w30 již 3 roky a zatím nebyl jediný problém,tak radši chci znát názor více lidí,ale zatím to vypadá že zůstanu u 5w30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 0W-30 by měl mít lepší základový olej. viz https://www.petrol.cz/petrol-awards/petrolawards-15/nova-rada-plne-syntetickych-motorovych-oleju-na-bazi-zkapalneni-zemniho-plynu-6365 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.