Publikováno Prosinec 26, 20213 r Dobrý den. Někdy se mi stává že po nastartování auto nezná tempo at ACC. Jakýkoliv pohyb páčkou nic nedělá. Auto ho nezná. Musím zastavit vypnout motor a pak znovu nastartovat a vše šlape jak má. Nevíte čím to může být?
Prosinec 26, 20213 r To je dobré. Přesně to samé se mi dnes stalo. Poprvé. Po restartu auta opět v pořádku.
Prosinec 26, 20213 r Autor Právě teď, miziov napsal: To je dobré. Přesně to samé se mi dnes stalo. Poprvé. Po restartu auta opět v pořádku. No ale mě se to stává čím dál častěji...
Prosinec 26, 20213 r Autor před 1 minutou, miziov napsal: V lednu pojedu do servisu, tak se zeptám. Já tam byl před 2 týdny, jenže se mi stalo jednou jsem to nezmínil. Od té doby tak 3x... Jestli to není mrazem 🙈
Prosinec 26, 20213 r Opravdu divné ale dnes se mě stalo to samé (hned po startu). Nemůže to souviset s teplotou? Bylo cca -8,5 C
Prosinec 27, 20213 r Autor před 10 minutami, guest100 napsal: Servis? To je jasné. Jen tolik lidí se ozvalo že to je snad normální 🙈
Prosinec 27, 20213 r normální to určitě není, otázka je čemu říkáš tolik při počtu prodaných aut a z toho lidí zde na fóru osobně znám hodně lidí, co ani nevědí, že v autě nějaké AAC mají a k čemu je a to se nejedná o služební vozy jeden známý, když po pěti letech prodíval Mazdu 6, zjistil, že to má vyhřívaná zrcátka, až se to dozvěděl od kupujícího, který si ověřoval zda funguji, a to je to ing., soudní znalec na nemovitosti
Prosinec 27, 20213 r A máte někdo možnost, zkoušel jste se podívat diagnostikou, co to píše? Pokud auto najednou neví, že nemá ACC, tak hlavně jak se to projevuje? V infotainmentu pod asistenty, je pořád ACC vypsáno předpokládám, ale při pokusu o provedení změn nastavení ACC napíše "funkce nedostupná"? Co v budíkách? Ukazuje to místo tempomatu oranžovou ikonku s vykřičníkem? Jaké má auto číslo dílu radaru? Nemá náhodou chybu "ochrana komponent aktivní"? Stává se to někdy a po vyresetování zapalování se ta ochrana "opraví". To bych zkusil tohle prověřit.
Prosinec 27, 20213 r Mám VC a tato ikona se nezobrazí. Je tam celkový počet ujetých km. V nastavení není ACC zaškrtnuté, při pokusu ho označit to napíše: Aktivujte hlavní vypínač. Na páčku to nereaguje.
Prosinec 27, 20213 r Aha, tak to bude definitivně problém "v páčce" pokud je tomu takto. Tipnul bych to na problém v tištěném spoji nebo v podvolantovém kroužku. Stálo by za to podívat se na to diagnostikou. Definitivně bude někde chyba, předpokládám, že v jednotce 16 a možná i gateway (nepamatuji si teď přesně, jestli se chyba s GRA/ACC páčkou nepropisuje i tam), možná to bude i v jednotce motoru a dalších samozřejmě. Případně ještě zkusit projít naměřené hodnoty ale v tom momentě, kdy ta páčka nereaguje. A taky jestli alespoň reaguje na tlačítko na té páčce. (SET, případně MODE, když to auto má)
Prosinec 27, 20213 r Autor Před hodinou, Krosta napsal: A máte někdo možnost, zkoušel jste se podívat diagnostikou, co to píše? Pokud auto najednou neví, že nemá ACC, tak hlavně jak se to projevuje? V infotainmentu pod asistenty, je pořád ACC vypsáno předpokládám, ale při pokusu o provedení změn nastavení ACC napíše "funkce nedostupná"? Co v budíkách? Ukazuje to místo tempomatu oranžovou ikonku s vykřičníkem? Jaké má auto číslo dílu radaru? Nemá náhodou chybu "ochrana komponent aktivní"? Stává se to někdy a po vyresetování zapalování se ta ochrana "opraví". To bych zkusil tohle prověřit. Je to jednoduché. Zapnu zapalování budík ACC dolů na displeji svítí na bílo, poté nastartuji a budík zmizí. Můžu hýbat páčkou jak chci, proste se už neobjeví a auto nehlásí žádnou chybu, v nastavení na palubním počítači je ACC zapnuté a funkční. Ujedu 3 km, vypnut motor, zapnu motor a vše jede...
Prosinec 27, 20213 r Autor před 4 minutami, Krosta napsal: Aha, tak to bude definitivně problém "v páčce" pokud je tomu takto. Tipnul bych to na problém v tištěném spoji nebo v podvolantovém kroužku. Stálo by za to podívat se na to diagnostikou. Definitivně bude někde chyba, předpokládám, že v jednotce 16 a možná i gateway (nepamatuji si teď přesně, jestli se chyba s GRA/ACC páčkou nepropisuje i tam), možná to bude i v jednotce motoru a dalších samozřejmě. Případně ještě zkusit projít naměřené hodnoty ale v tom momentě, kdy ta páčka nereaguje. A taky jestli alespoň reaguje na tlačítko na té páčce. (SET, případně MODE, když to auto má) páačka a stejně tak tlačítka na ní nedělají nic, jak se nastartuje znovu, vše jede jak má bez problémů,,
Prosinec 27, 20213 r Autor před 5 minutami, Vendys68 napsal: Na páčku nesáhnu, jen vypnu motor opět nastartuji a vše funguje Přesně tak
Prosinec 27, 20213 r před 1 hodinou, Vendys68 napsal: Mám VC a tato ikona se nezobrazí. Je tam celkový počet ujetých km. V nastavení není ACC zaškrtnuté, při pokusu ho označit to napíše: Aktivujte hlavní vypínač. Na páčku to nereaguje. Přesně tak se mi to chová. Po restartu pak OK.
Leden 7, 20223 r Problém s ACC snad vyřešen. Zřejmě to dělala slabší baterie. Dal jsem ji na nabíječku dobil do plna, a vše funguje bez problémů.
Leden 7, 20223 r Díky. To mně stačí. Dobrá zpráva je, že se to dá spravit tím dobitím. Na druhou stranu, že je to nutné hlídat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.