Publikováno Duben 14, 20223 r Ahoj, mám problém. Moje Octavia mě začala po tom co se oteplilo informovat o tom, že mám zkontrolovat chladící kapalinu. V nádržce je kapaliny dost. Trošku jsem pro jistotu dolil, nicméně kontrolka stále bliká. Všiml jsem si při zastavení, že kdyz motor běží, v nádržce není žádná voda, auto jsem vypl a odšrouboval víčko nádržky a veškerá voda hrkla zpět. Co by to mohlo být za závadu? Teplota nepřevyšuje 90°C, není v ní olej, ani auto nesmrdí, občas blbne topení. Děkuji
Duben 14, 20223 r Ahoj. Zkusil bych toto dolejt do max hladiny. Nechal otevřenou nádobku natočil a otáčky držel Klem 1500-1800 . Pokud začne mizet dolít a opět počkat pokud to blbe topí je tam málo kapaliny. Po aplikaci tohoto postupu by to mělo být ok.
Duben 14, 20223 r Autor Známý mechanik mi řekl, že by to mohla být vodní pumpa? Má to vliv na občasné nefunkční topení?
Duben 16, 20223 r Ahoj. Možnost to je ale pokud by haprovala pumpa tak by se to přehřívalo voda by neproudila do chladiče a zpět ochlazena ,teplota by šla nahoru,.
Duben 16, 20223 r Autor Mě voda vždycky během jízdy zmizí, po zastavení musím odšroubovat víčko a voda se vrátí všechna zpět. Když ho neodsroubuji tak voda se sama nevrátí a při dalším startování tam není.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.