Publikováno Listopad 25, 200618 r Ahoj - vi nekdo jak snudat tazne zarizeni ? Mam Octu uz mesic a jeste jsem nato neprisel - jsem zacatecnik.Diky za odpoved.
Listopad 25, 200618 r Odšroubovat zásuvku a odpojit dráty (a zaizolovat), odšroubovat 2+2 šrouby na boku rámu v podběhu a je to. Lepší je sundat nárazník, pak je to všechno hezky vidět.
Listopad 25, 200618 r Autor Diky moc, ale zni to jako pro tazne ktere je "napevno".Ja mam to "sundavaci"
Listopad 25, 200618 r jestli myslíš demontáž pouze koule a nebyla sundána delší dobu tak to si dáš. Já se s tím trápil 2 dny ponořeny v naftě různé, WD spreje, kladivo, nahřívání, ale nakonec jsem to rozhýbal a ted OK
Listopad 26, 200618 r Autor jestli myslíš demontáž pouze koule a nebyla sundána delší dobu tak to si dáš. Já se s tím trápil 2 dny ponořeny v naftě různé, WD spreje, kladivo, nahřívání, ale nakonec jsem to rozhýbal a ted OK Tak to jsi me nepotesil.Mam na mysli presne tenhle pripad.Hele mam to do PV kousek - nemrknul by ses nato pri trose casu ? zkousel sem to ruzne vselijak povolovat, viklad stym a ja nevim co este ale drzi jak rakovina
Leden 1, 200718 r Chci si pořídit tažné zařízení, ale nevím, které koupit. Můžete mi někdo doporučit něco né moc drahého, ale kvalitního. Jde mi o to, aby šla ta koule nějak inteligentně oddělávat a nemusel jsem vozit kladivo. A radši 7 nebo 13 pinovou zásuvku? Upraveno Leden 1, 200718 r od MaD
Leden 1, 200718 r Mám tažný od firmy z Náchoda http://www.svcnachod.cz/, namontovano asi 2 hodiny a koule se nesazuje hodně lehce, jen s ním hodně často drhnu, když je nějakej hodně blbej nájezd cena kolem 4000Kč Upraveno Leden 1, 200718 r od Paul
Leden 1, 200718 r zalezi odkud jsi - trea v Praze Sestajovicich je celkem slusna firma tusim ze se jmenuje KROLL tazne zarizeni nebo tak nejak. muzes si vybrat z nekolika druhu .. bud bajonetovy sytem, nebo na srouby. Ten druhej nemusis dle vyhlasky sundavat. A dalsi vec je ze si muzes pripatit za sklopnou zasuvku - to znamena ze kdy sundas kouli tak se zasuvka sklopi pod naraznik a z venku neni videt ze mas tazny.. krome toho to nikde neurves :-) jestli chces mam mozna nekde telefon - muzes tam zavolat a pozeptat se - montaz asi taky tak 2 hodky a cena tusim ze neco malo pres 3 litry s dani ale uz si nepamatuju
Leden 2, 200718 r Chci si pořídit tažné zařízení, ale nevím, které koupit. Můžete mi někdo doporučit něco né moc drahého, ale kvalitního. Jde mi o to, aby šla ta koule nějak inteligentně oddělávat a nemusel jsem vozit kladivo.A radši 7 nebo 13 pinovou zásuvku? Na co sundavat? S koulí se lépe parkuje a taky když to do tebe na semaforu někdo narve tak to odsere jen on
Leden 2, 200718 r rozhodne bych dal bajonetovy aby se to dalo sundat a nebylo videt ze mas tazny...samozrejme taky zalezi na tom jak casto to chces pouzivat
Leden 2, 200718 r Na Golfu mám tažný na šrouby, tak ho nemusím sundavat a zvykl jsem si na něj při parkování v garáži. Nejlevnější tažný vyrábí v Mostě, na všechny modely aut. Levnější na netu jsem nenašel a je to kvalitní práce.
Leden 2, 200718 r zalezi odkud jsi - trea v Praze Sestajovicich je celkem slusna firma tusim ze se jmenuje KROLL tazne zarizeni nebo tak nejak. muzes si vybrat z nekolika druhu .. jestli chces mam mozna nekde telefon - muzes tam zavolat a pozeptat se - montaz asi taky tak 2 hodky a cena tusim ze neco malo pres 3 litry s dani ale uz si nepamatuju Z Prahy jsem, jestli najdeš nějaký kontakt bude to fajn. V tom Mostě myslíte Huličku? http://www.h-taznazarizeni.cz/nase.html Sklopná zásuvka je určitě fajn a oddělávací kouli chci kvůli parkovacímu asistentovi, aby mi to neblblo. Jinak používat to chci jen příležitostně, prosbě abych mohl občas něco většího odvézt a nemusel to pořád vázat na střechu nebo to rvát do kufru. Upraveno Leden 2, 200718 r od MaD
Leden 2, 200718 r zalezi odkud jsi - trea v Praze Sestajovicich je celkem slusna firma tusim ze se jmenuje KROLL tazne zarizeni nebo tak nejak. muzes si vybrat z nekolika druhu .. jestli chces mam mozna nekde telefon - muzes tam zavolat a pozeptat se - montaz asi taky tak 2 hodky a cena tusim ze neco malo pres 3 litry s dani ale uz si nepamatuju Z Prahy jsem, jestli najdeš nějaký kontakt bude to fajn. V tom Mostě myslíte Huličku? http://www.h-taznazarizeni.cz/nase.html Sklopná zásuvka je určitě fajn a oddělávací kouli chci kvůli parkovacímu asistentovi, aby mi to neblblo. Jinak používat to chci jen příležitostně, prosbě abych mohl občas něco většího odvézt a nemusel to pořád vázat na střechu nebo to rvát do kufru. mas SZ :-)
Leden 2, 200718 r Z Prahy jsem, jestli najdeš nějaký kontakt bude to fajn.V tom Mostě myslíte Huličku? http://www.h-taznazarizeni.cz/nase.html Sklopná zásuvka je určitě fajn a oddělávací kouli chci kvůli parkovacímu asistentovi, aby mi to neblblo. Jinak používat to chci jen příležitostně, prosbě abych mohl občas něco většího odvézt a nemusel to pořád vázat na střechu nebo to rvát do kufru. tak urcite bajonet...ja mam origo od Skodovky a max spokojenost
Leden 2, 200718 r A co je originál? BOSAL, PROF SVAR nebo něco jiného? Nechci to kupovat přes škodovku, protože to mají dražší a ještě si účtují nehorázné peníze za montáž. Asi zajedu někam do prodejny na čumendu. Upraveno Leden 2, 200718 r od MaD
Leden 2, 200718 r A co je originál? BOSAL, PROF SVAR nebo něco jiného? Nechci to kupovat přes škodovku, protože to mají dražší a ještě si účtují nehorázné peníze za montáž.Asi zajedu někam do prodejny na čumendu. juknu doma co je to presne za typ
Leden 2, 200718 r To si ma prekvapil. Originál je od skody ale čo to je naozaj to netuším. Ako sa to dá zistiť ? Netuším.
Leden 2, 200718 r Mám tažné z prvovýroby a je to Prof Svar.Jestli dodávají stále ale nevím. http://www.profsvar.cz/cz/katalog.php
Leden 2, 200718 r Profsvar stále dodává do prvovýroby. Mám ho taky a zatím maximální spokojenost. Pokud je koule sundaná není na voze vidět že tam tažné je. A ještě jedna možná maličkost, odmontovaná koule se vejde do vercajku v rezervě. Je tam na ni už připravený místo.
Leden 2, 200718 r Bral jsem ho v minulým roce osobně u nich ve firmě na liftback. Takže fungují. Vzal jsem též sundavací verzi, zatím spokojenost. Montáž bez komplikací.
Leden 2, 200718 r Taktéž mám tažné na sundávání je to jednoduché na nasazení jenom se to nacvakne při sundávání se zatočí ružicí a závěs je venku tovární značku neznám je to závěs z Německa .Pokud se jedná o zásuvku mám tam třinástipolou ale musim použivat přepojku na sedmi polovou protože si pujčuji nákladní přivěs z půjčovny a ty mají zásuvky jen sedmi polové.
Leden 2, 200718 r Mám TZ dodělávané, zásuvka 7-mi pólová sklopná ale koule na šrouby. Sundat se dá celkem snadno - 2 šrouby, ale nesundávám ji. Parkovací asistent si jí "nevšímá", přívěsu samozřejmě ano - zásuvka je potřeba s pomocným kontaktem, který odpojuje mlhovky a asistenta. Platil jsem v létě asi 4500 komplet.
Leden 2, 200718 r Může mi nekdo prosím nafotit, jak vypadá ten prof-svar na autě přidělaný a oddělaný? A jak vypadá ta samotná koule odmontovaná? To kvůli té díře v rezervě. Fotku kdyžtak na m.dudek@cmail.cz, ať nehltíme forum. Chtěl bych prostě něco, co má sklápěcí zásuvku, takže když odmontuju kouli, tak není nic vidět a je mi jedno, jestli při tom budu muset povolit 2 šrouby nebo zatočit ružicí, případně zavrklat nějakou páčkou. Upraveno Leden 3, 200718 r od MaD
Leden 2, 200718 r jj to ze se ta na bajonet da schovat k rezerve je hodne sikovne a navic se da kdyz je namontovana i zamknout proti kradezi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.