Wlady1980 Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Rozsvietila sa mi kontrolka chladiacej kvapaliny, tak som pozrel jej stav a je asi 1,5cm pod spodnou ryskou. Je to normalne, ze jej tolko pocas zimy zmizlo? Len doliat a neriesit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Dolil bych a hlídal bych to. Pod autem mokro nemáš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wlady1980 Vloženo 11. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 (editace) Teraz sa tu topi vsade sneh, takze pod autom tazko nieco zbabat, ale budem to sledovat.... Niekde som tu cital, ze koli vodnej pumpe treba dat pozor na typ chladiacej kvapaliny, musim pohladat v ktorej teme to bolo... Mal este niekdo potrebu dolievat chladiaciu do SIII? Editováno: 11. Únor 2019, autor: Wlady1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Sice mám jiný motor, ale také jsem cca. po roce jednorázově dolil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Pokial to nebude nieco,co sa bude vo velkych mnostvach opakovat,je to vpoho.Doliat chladiacu podla VW normy a hotovka https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/n052774d0-chladiacia-kvapalina-g13-skoda-13862.html 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Pokud je to jednou za cas, je to uplne normalni. Mam doma koupenou kapalinu a cca jednou za rok doplnuju. To same s olejem. Zatimco v dobach prvni generace Octavie, Fabie nebo Felicie jsem nikdy nedolival olej a 2.0TDI/103kW byla v tomhle exot, ted se bezne doliva i litr a pul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 (editace) To jako že za rok běžně doléváš litr a půl chladící kapaliny? To mi už přijde dost... ... Jo olej - tak to jo.... :-) Editováno: 11. Únor 2019, autor: Martin Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wlady1980 Vloženo 11. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Martin, Bojler myslel olej Ja som do SIII presiel z OI a presne ako pise Bojler, nikdy som v OI nemusel dolievat ani chladiaciu kvapalinu, ani olej.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Pravda, špatně jsem to četl. Díky za upozornění :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Zase tedy kdyz to ctu, tak se musim opravit s tim, ze u soucasne OIII jsem nedolival, jenom u predchozich 1.6TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 5. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2019 Ahojte Dnes som si všimol, že mám málo chladiacej kvapaliny. Aku tam môžem doliat? Stačí kúpiť na "benzínke" červenú? Alebo to musí byť nejaká origo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2019 G13 - Máš to přece napsané přímo na té nádržce. A bude to uvedeno v manuálu k vozidlu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 5. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2019 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n052774d0-chladici-kapalina-g13-de-25769.html?gclid=CjwKCAjw_uDsBRAMEiwAaFiHayq467gbMYGpqhRQs1Ady4kuz33y0jrV0ape2vhfAvbb8mO1k7umeBoC7f4QAvD_BwE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Zacinam riesit ubytok chladiacej kvapaliny, cca 2x od max po min rysku behom najazdu cca 10t km. Zacinam ale mat pocit, ze sa to zacina zhorsovat. Pod autom mlaka nie je, vicko od oleja je bez slemu, biely dym vidiet nie je... Stretol sa s tym niekto? Je to stale v pohode alebo uz je to moc? Najazdene cca 75t km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Mame to velmi podobne. Pres leto temer nemizi, ale na podzim a hlavne v zime mizi vic. Uz to mame nahlasene na servis 60tkm za 14 dni. Uvidime na co prijdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Ja som to teraz pri 60 tis km kontrole nahlasil a dali mi potvrdenie ze robili tlakovu skusku okruhu a vraj vsetko v poriadku, inak tiez obcas dolievam a mam pocit ze to uteka niekde pri vodnej pumpe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michaltvr Vloženo 13. leden 2020 Sdílet Vloženo 13. leden 2020 Ahoj vsichni. Mam Superb III 2.0TDI r.v.2016, ale take resim problem s chladici kapalinou. Uz neni ruzova , ale jen ciste pruhledna a hlavne na dne vyrovnavaci nádržky jsou nejake usazeniny, jako povlak takovy nerezly. Mam velke podezreni ze se kapalina prehrala a degradovala. Auto zatim chladi i topi jak ma. K Fabii pokud by se nekomu hodilo jsem nasel pdf viz priloha. Jak jsem kde cetl tak se problem tyka daleko vice vozu nez koncern priznava. Vyresili jste nekdo vadnou kapalinu se servisem na zaruku? Nekde doporucuji nejaky chemicky postup procisteni jinde zase prolit destilkou. Chemicky postup si AS ceni zhruba na 8tis Kc. Muze mi nekdo doporucit co je spravne? chlad_kapal.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 8. Únor 2020 Sdílet Vloženo 8. Únor 2020 @OnMiT312 Daval si to nakoniec do servisu? Nejake zistenie? Vdaka za poznatky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 9. Únor 2020 Sdílet Vloženo 9. Únor 2020 Ano. Vysledek viz. paldous - tlakova zkouska provedena, nic nezjisteno. Kolem rozvodu je to suche. Jinak neni nikde nic videt. Tak jen doufam, ze to neni vymenik na sani. Viz podobne tema v sekci Octavia: https://forum.skodahome.cz/topic/142115-únik-chladící-kapaliny/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medved09 Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 cau, dneska jsem chtel dolit kapalinu protoze mam pod minimem ale pohled do nadrzky me nepotesil, uplne hneda tedy neni ale jsou tam srazeniny a lehky film na povrchu viz foto. auto jeste nemam ani 2 roky :( myslite ze mam tu G13 srajdu z repkoveho glycerinu vymenit za G12evo? nerad bych resil ucpany vymenik nebo zadrenou pumpu. menili jste uz nekdo zdegradovanou chladici kapalinu v superbu 3? dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 Nemas 2 roky,tak sup servis na garanciu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 Rekl bych ze je to zpusobeno prepalovanim nevhodne originalni chladici kapaliny Haertol. Dost se tu ruzne probiralo a resenim je proplach chladiciho systemu a vymena za BASF: 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 Problémy s kvalitou chladící kapalinou G 13 se řešili třeba i u OIII - viz. motor 2,0 TDi motor 1,6 TDi a koneckonců to postihlo i mě - tedy motor 1,8 TSi 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medved09 Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 diky za info, ty vlakna na foru jsem si procetl a nechtel bych prave resit zarostly vymenik a proplachy. nechapu proc se to prepaluje, nejezdim pilu. mozna to prepaluje webasto? doplnil jsem zatim kapalinu G13. ta origo kapalina je uz vybledla. v nadobce jsou jakoby zrnka pisku kdyz jsem to prosvitil lampickou. meni se G13 tedy na zaruku za tu BASF G12evo kdyz jsou na to vydane ty TPI? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 Nevím nakolik se řídí TPI, mám dojem že pro TDI tu záměnu za tu druhou provádí, mě v TSI dali zřejmě opět G13 a od stejného výrobce. Jestli jezdíš, nebo nejezdíš ostře asi nemá úplně vypovídající hodnotu. Až takový vliv to nejspíš nemá. Navíc nikdo z těch, jenž mělo tento problém ani nějaké přehřátí při jízdě nezpozorovalo. To asi proto, že k němu dochází ve vodním mezichladiči (dle článku). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.