Publikováno Únor 1, 20232 r Ahoj, našla by se nějaká dobrá duše, která má přístup do objednávkového systému centrálního skladu Škoda dílů a zjistila mi, jaká je dostupnost kompletní převodovky DQ381? Dal jsem totiž auto do autorizovaného servisu Škoda na výměnu oleje v DSG a v rámci servisní akce výrobce aktualizaci software řídicí jednotky DSG a dopadlo to tak, že se musí měnit kompletní převodovka, dobrá zpráva je, že je to na náklady výrobce, špatná je, že prý převodovky nejsou a nikdo neví, kdy budou. (což se mi nějak nezdá, musí mít přece sklad přehled o tom, kdy mu dodavatel dodává zboží…) Aktuálně je auto v nepojízdném stavu v servisu 23 dní, a prý tam pravděpodobně bude několik měsíců. (Autu už je 5 let, takže se nejedná o standardní ochranu spotřebitele s lhůtou 30 dní na opravu…) Náhradní auto mi nabízí na týden, s tím, že se pokaždé musí žádat škodovku o prodloužení. (nabízí Octavii liftback, což není taky ideální, protože jsem si Superba 3 v kobíku nekupoval bezdůvodně…) Upraveno Únor 1, 20232 r od Mic-net
Únor 1, 20232 r Autor Můžu poprosit o přesunutí příspěvku do sekce "Motor 2.0 TDI". Děkuju. Upraveno Únor 1, 20232 r od Mic-net
Únor 1, 20232 r Určitě ne. Podle pravidel motorových sekcí patří převodovky a jejich problémy do obecné části. Převodovka prostě není motor.
Únor 15, 20232 r Autor Tak už jsem 37 dní bez auta :-( I výrobce tvrdí, že sice opravu zaplatí, ale náhradní díl není a nikdo neví, kdy bude...
Únor 16, 20232 r Tak zrovna k tomuhle jsme dostali včera info, že skutečně po aktualizaci SW kvůli aktualizaci auto přestane jet. Po aktualizaci si totiž převodovka začne kontrolovat tlak oleje a ten je z důvodu vady v převodovce v řiti. Bohužel převodovky nedostupné a výhledově skutečně problém. Náhradní auto, veškeré práce a materiál platí škodovka.
Únor 16, 20232 r před 2 hodinami, lucky.jack napsal: Tak zrovna k tomuhle jsme dostali včera info, že skutečně po aktualizaci SW kvůli aktualizaci auto přestane jet. Po aktualizaci si totiž převodovka začne kontrolovat tlak oleje a ten je z důvodu vady v převodovce v řiti. Bohužel převodovky nedostupné a výhledově skutečně problém. Náhradní auto, veškeré práce a materiál platí škodovka. A je to vada čidla, nebo skutečně je problém s tlakem oleje? Respektive bez aktualizace SW to funguje normálně nebo se projev problému jen oddálí?
Únor 16, 20232 r určite menia celú prevodovku ? inak je to možné , diely sú rok od roka väčší problém , budte radi že je to škodovka tam to poriešia podľa mňa rozumne ... na dvere na Seat som čakal 10 mesiacov a nakoniec ani neprišli ...
Únor 17, 20232 r Autor Údajně ano, nejprve se snažili vyměnit jen olejové čerpadlo, ale to nějak nedopadlo a teď chtějí měnit celou převodovku. Ale co reálně s autem udělají asi nepoznám :-(
Únor 20, 20232 r Údajně je problém v samotné převodovce a dřív nebo později se podělá(i bez aktualizace). Ale jakmile se udělá flash tak se auto do pár km zastaví kvůli závadě na převodovce. Z důvodu tlaku oleje. Tak či onak je to na výměnu špajzky.
Únor 20, 20232 r Autor Kdyby člověk alespoň věděl, kolikátý je v pořadí, a jak se pořadí hýbe, nebo zda jen stojí...
Únor 28, 20232 r V 20. 2. 2023 na 10:49, lucky.jack napsal: Údajně je problém v samotné převodovce a dřív nebo později se podělá(i bez aktualizace). Ale jakmile se udělá flash tak se auto do pár km zastaví kvůli závadě na převodovce. Z důvodu tlaku oleje. Tak či onak je to na výměnu špajzky. Problém je v olejovém čerpadlu kdy v omezeném období výroby byly špatně dotažené šrouby na čerpadle které se časem povolují. A aktualizace se řeší z důvodu ochranny komponent kdy nový SW lépe kontroluje tlak oleje v DSG. Ale bohužel už je někdy pozdě a musí se vyměnit skříň. Jindy zase postačí výměna onoho čerpadla.
Únor 28, 20232 r V 17. 2. 2023 na 16:17, Mic-net napsal: Údajně ano, nejprve se snažili vyměnit jen olejové čerpadlo, ale to nějak nedopadlo a teď chtějí měnit celou převodovku. Ale co reálně s autem udělají asi nepoznám :-( Můžu se zeptat kolik najeto ? A rok výroby vozidla ? Né uvedení do provozu.
Únor 28, 20232 r Jednoduchšie bude napísať email na Škoda Auto importéra s VIN ci tam je zvolavacka. Ale ak auto chodilo na výmenu oleja malo by to byt OK
Únor 28, 20232 r Autor před 1 hodinou, Anthon napsal: Můžu se zeptat kolik najeto ? A rok výroby vozidla ? Né uvedení do provozu. Rok 2017 a najeto cca 139 000km. A už čekám 50 dní...
Únor 28, 20232 r Svolávačku po zadání VIN zjistíte zde: https://recall.skoda-auto.com/260/cs-cz Upraveno Únor 28, 20232 r od Mira96
Březen 1, 20232 r Autor A doopravdy to funguje? Protože např. u mě to nezafungovalo. WEB tvrdil, že není na mé auto žádná svolávačka a v servise se ukázali dvě (seřízení světel a převodovka).
Březen 1, 20232 r ja som sa pytal v dvoch servisoch a ani na internete neukazuje, takze u mna to nie je mozne... Ale tiez by som to privital :D
Březen 2, 20232 r před 17 hodinami, Martin_V napsal: ja som sa pytal v dvoch servisoch a ani na internete neukazuje, takze u mna to nie je mozne... Ale tiez by som to privital :D Třeba to možné je. Zjisti jaký máš SW a HW DSG a řeknu ti jestli SW přehrát lze nebo ne.
Březen 3, 20232 r Nemam moznost si to pozriet, jedine zavolat nieka do servisu, cize za vsetko sa plati. Ale velmi si cenim, ze mi chces pomoct, len proste nemam moznost sa k tomu dostat. A ja som bol osobne v dvoch servisoch a pozerali to cez VIN + pisal som do tretieho. A po vsetkom, co som si tu precital, jedina moznost pre mna je oficialny update v autorizaku, kedze pripadne naklady bude znasat servis a nie ja. Ale minimalne pre ten pocit ak sa k cislu HW/SW dostanem, postnem ich sem, nech viem na com som :) Dakujem ti
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.