Přejít na obsah

Viklající sedadlo

mike_k

Doporučené příspěvky

Problém je práve ve zmiňovaných podložkách co drží sedadlo v pozici aby se nekývalo. Samozřejmně po čase se tyto podložky vymelou a je po srandě. Možnost je podle mě jediná. Urvat nýt... udělat zavit... zamáznout aby se matka nepovolovala a sehnat nějaké duralové podložky které se pořádně promažou aby sedačka při nastavovaní výšky příliš nedrhla.

a co to takhle lehce pobodovat nebo rovnou napevno svařit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslel som original potahy sedadla nie potahy na potahoch.

robit vlozku je snad drahsie ako kupit novy sedak.

a zvarit sa to neda, lebo uz nemas vyskovo nastavitelnu sedacku.

pokial viem na nenastavovacich vyskovo to nerobi.

[/quote/]

ty vyměníš origo potah sedadla za 10minut? tak to klobouk dolů. za tu dobu já ani nenajdu klíče abych tu sedačku odšrouboval...

no ale i kdyby už byla venku... pořád klobouk dolů :feve:

Editováno: , autor: zdeněk zajíc
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zdravím pánové,

tak jsem si včera pohrál s viklající se sedačkou řidiče a můžu říct, že po hodině práce jsem až takový úspěch nečekal.Výsledek je takový že sedadlo má vůli, ale neklepe a pohyb je pružný, tak uvidíme jak dlouho oprava vydrží.

Sedadlo jsem vytáhl a zjistil že nejvíc vychozený nýt je na straně posuvu sedadla a klepání je nejhorší. Před uvedenými nýty je profil ve kterém je díra do které jsem zachytil dvě pružiny z kočárku a to samé jsem pro jistotu dal i na druhou stranu, kde vyklání nebylo tak velké.Při sníženém sedadle na minimum jsou pružiny jen mírně předpnuté a čím je sedadlo výš tím víc táhnou a eliminují ťukání a pohyb.

Tak uvidíme

Při kolika km to začalo dělat vám? (moje 60tis/km)

P.S.fota neumím vložit, tak zatím bez.

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Právě řeším ten samý problém, sedadlo shodím v týdnu, ale jak to tu čtu tak s tím zřejmě ani nic nemůžu provést. Leda sehnat jinej spodek. Ještě jsem si všiml jedné věci. Sedadlo mi pořád padá takže když párkrát sednu do auta tak musím potáhnout páku zvedání sedačky. Prvně zatáhnu jakoby naprázdno a ona se nahoře chytně a začně zvedat. Děje se vám to taky tak, když se vám houpe sedadlo? Nebo můžu doufat že s tím mám jinou závadu a možná to i spravím? No a další z čeho mám lepa je že musím odpojit airback.

Odkaz ke komentáři

no já si myslím, že to zvedání mi dělá taky tak, že jak zatáhnu poprvé je to takové... vlažné, tak jak jsi to popsal.

Odpoj baterku a airbag normálně odpoj přesně tak jak se to má dělat, ale jak ho zapojíš nevím jestli nebudeš muset nechat smazat chybu, páč si myslím, že ti bude svítit na palubce kontrolka, ale to nevím jistě, páč nemám v sedačkách bagy lol ale na volantu to tak bylo ;)

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

chlapy dneska sem chtel taky vyresit tu viklani a samozrejme sem ztrhnul jeden sroub v hlavicce hodinu sem do toho busil jinyma nastavcema,ale ani prd je tou zakousle pritom uz centak povolene to je nejvetsi pruser. poradte cos  tim. flexou se tam tezko dostanu a stejne kdyz bych ten sroub urizl zustane mi kus v te dire kde uz to nedostanu. tak sem to podlozil kouskem drivka dotahl ty druhe a nasrane sel do haje. pak  sem se dival v cem se to teda hybe a jak rikate v cepech a jedina moznost je to dat na pevno a vykaslat se na vyskovove staveni coz mi vubec,ale vubec nevadi,ale pro prodej to je pak minus. a nebo jak sem to udelal ja narvat tam drivka a dorazit do polohy jak  chceme a sednout. smaozrejme moc to nejde resit kdyz to chce clovek uplne nahore.ale ja to mam uplne dole teda.

Odkaz ke komentáři

no hrozne to je dost. ja nevim teda jak nekdo muze napsat,ze se mu to hybe 1 cm na tom by neslo sedet. me se to hybe tak  3-5 mm a je to silene pokud jedu hodne klidne neslapu na plyn a nebrzdim da se to prezit,ale jak treba slapnu nebo dupnu ve vysoke rychlosti po brzde,tak hruza. hlavne kdyz to budu prodavat,tak se kazdej zdesi ze to ma najeto pul milionu a hned pujde pryc. to nikomu absolutne nevysvetlis. na fiatu co mel najeto 180 tis to bylo taky tak silene a vrazil sem tam kus dreva a byl pokoj na druhem co mel 189 to zacinalo,ale jeste to bylo vpohode neznatelne.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...