Publikováno Leden 6, 200718 r Posledních pár měsíců se mi zdá, že auto dlouho startuje.. Je to 1,9TDI 81kw rv. 2000...jak uz sem rek startuje dlouho a motor sebou cuka vic nez to delal normalne driv. Zapnu klicek pockam az zhasne zhaveni..a zhasnou kontrolky immo a ABS. Ale nekdy behem startovani bliknou kontrolky ABS a ASR a to mi pripada docela divny :-( Kdyz motor bezi ABS ani ASR uz nesviti...obcas ale staruje uplne v poho a rychle aniz by se ABS a ASR rozsvitilo... Kdyz tak 4-5 dni stoji tak ten prvni start bejva takle problematickej :-( Asi tak pred 2,5 rokem taky blbe startovala az sem ji nenatocil vubec a to bylo baterkou byla v haji...ale uz si nepamatuju jesi pri tom problikavaly ty kontrolky... Mohlo by to bejt spatnou baterkou? Bylo by to divny...je max. 2,5 roku stara... Upraveno Leden 6, 200718 r od tomina
Leden 6, 200718 r není zbytečný čekat po žhavení až zhasne imo a ABS mě zhasne žhavení a hned startuju
Leden 6, 200718 r Autor není zbytečný čekat po žhavení až zhasne imo a ABSmě zhasne žhavení a hned startuju Ja taky startuju hned po zhaveni...ale i kdyz cekam az zhasne uplne vsechno, stejne pak ABS a ASR probliknou...No jesi jsou svicky OK to nevim...jak to muzu zjistit?
Leden 6, 200718 r Tady píše o kontrole žhavení Pepa007: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=17694
Leden 6, 200718 r Posledních pár měsíců se mi zdá, že auto dlouho startuje.. Je to 1,9TDI 81kw rv. 2000...jak uz sem rek startuje dlouho a motor sebou cuka vic nez to delal normalne driv. Zapnu klicek pockam az zhasne zhaveni..a zhasnou kontrolky immo a ABS. Ale nekdy behem startovani bliknou kontrolky ABS a ASR a to mi pripada docela divny :-( Kdyz motor bezi ABS ani ASR uz nesviti...obcas ale staruje uplne v poho a rychle aniz by se ABS a ASR rozsvitilo... Kdyz tak 4-5 dni stoji tak ten prvni start bejva takle problematickej :-( Asi tak pred 2,5 rokem taky blbe startovala az sem ji nenatocil vubec a to bylo baterkou byla v haji...ale uz si nepamatuju jesi pri tom problikavaly ty kontrolky... Mohlo by to bejt spatnou baterkou? Bylo by to divny...je max. 2,5 roku stara... Předpokládám, že mluvíš o studeném startu. Tam bys měl zkontrolovat: akumulátor, žhavicí svíčky a pokud je ještě problém tak změřit Vagem základní předvstřik.
Leden 6, 200718 r Autor Prave ze to dela i když je motor zahratej...Pravidelne kdyz auto dele stoji, ale stejne tak se to obcas stane když motor stoji i jen par minut a pak startuju... Jak nejlip zkontrolovat akumulator??
Leden 6, 200718 r Prave ze to dela i když je motor zahratej...Pravidelne kdyz auto dele stoji, ale stejne tak se to obcas stane když motor stoji i jen par minut a pak startuju... Jak nejlip zkontrolovat akumulator?? Akumulátor zátěžovým měřákem, nebo na to existují různé diagnostic. přístroje. Jinak pokud máš problémy s teplými starty, ne se studenými tak potom ještě může být na vině ještě starter. A o tom se tu na foru už mnohokrát psalo tak použij Hledat
Leden 7, 200718 r podla mna naisto baterka - ja mam tiez 2.5 roka baterku a to iste, sice 110000km, ale v obchode mi vraveli, ze co chcem, sak 2 roky a koniec :-)
Leden 7, 200718 r Autor podla mna naisto baterka - ja mam tiez 2.5 roka baterku a to iste, sice 110000km, ale v obchode mi vraveli, ze co chcem, sak 2 roky a koniec :-) Tim ze mam problemy se studenymi a teplymi starty, vypada to nejspis na tu baterku...auto mam 6 let, druhou baterku sem tam daval po 4. roce a ted to asi vypada na treti no... a to mam za 6let najeto 53 000km...dobry ne :-) Jeste zmerim jakej proud odebira auto kdyz je vsechno vypnuty..jesi nahodou se baterka nevybiji...Ale porad nevim proc probliknou ty kontrolky ABS a ASR... :-(
Leden 7, 200718 r podla mna naisto baterka - ja mam tiez 2.5 roka baterku a to iste, sice 110000km, ale v obchode mi vraveli, ze co chcem, sak 2 roky a koniec :-) Tim ze mam problemy se studenymi a teplymi starty, vypada to nejspis na tu baterku...auto mam 6 let, druhou baterku sem tam daval po 4. roce a ted to asi vypada na treti no... a to mam za 6let najeto 53 000km...dobry ne :-) Jeste zmerim jakej proud odebira auto kdyz je vsechno vypnuty..jesi nahodou se baterka nevybiji...Ale porad nevim proc probliknou ty kontrolky ABS a ASR... :-( No může to být poklesem napětí pod určitou mez. Normálně by probliknout neměly. tak zkus ten stávající akumulátor dát na nabíječku, nebo si od někoho půjč a uvidíš.
Leden 7, 200718 r podla mna naisto baterka - ja mam tiez 2.5 roka baterku a to iste, sice 110000km, ale v obchode mi vraveli, ze co chcem, sak 2 roky a koniec :-) No nevím, baterka vydrží vpohodě 6 roků.
Leden 7, 200718 r podla mna naisto baterka - ja mam tiez 2.5 roka baterku a to iste, sice 110000km, ale v obchode mi vraveli, ze co chcem, sak 2 roky a koniec :-) No nevím, baterka vydrží vpohodě 6 roků. Anmo někdy je . Ale nemusí to být vždy pravda. Taky se ti může stát, že máš měsíc po skončení dvouleté záruky a konec. Potom taky záleží v jakém stavu máš dobíjení. Pokud ji dlouhodobě nedobiješ do plného stavu , tak bude postupně ztrácet kapacitu.
Leden 8, 200718 r Potom taky záleží v jakém stavu máš dobíjení. Pokud ji dlouhodobě nedobiješ do plného stavu , tak bude postupně ztrácet kapacitu. Přesně tohle je problém borců co si koupí silnější baterii než zvládne utáhnout alternátor a pak se diví, že má malou životnost.
Leden 8, 200718 r no moja bol origo 70Ah a alternator mam 120, ano vo felde 1.6 povodna vydrzala 6 rokov a to bohvie kolko na nej ani nebehalo ... darmo, zalezi aj na kuse, v druhej felde vydrzala 1.5r
Leden 8, 200718 r Potom taky záleží v jakém stavu máš dobíjení. Pokud ji dlouhodobě nedobiješ do plného stavu , tak bude postupně ztrácet kapacitu. Přesně tohle je problém borců co si koupí silnější baterii než zvládne utáhnout alternátor a pak se diví, že má malou životnost. Toho bych se až tak nebál 180Ah tam z důvodů rozměru nedáš a pokud má o 10až 15 Ah ví tak je to v pohodě
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.