Publikováno Leden 12, 200718 r Ahoj. Mám Octáviu 1,9 TDI Laurin and Klement Combi cca. 150 k. Pri brzdení je cítiť vybrácie na volante a tesne pred zastavením (pri pomalom brzdení) aj na pedále, ale iba velmi málo. Dva razy som vymenil brz. kotúče a teraz mám športové Bermbá a stále je to tam. Mechanik ich pomeral a povedal, že sú absolútne rovné. Výmenené sú ja ložiská, tlmiče, silenbloky na náprave a skoro všetky čapy. Čo ďalej??? Už som z toho vážne chorý. Help mi!! Please PS: Kde môžem nájsť tech. výkres prednej nápravy??? (janick@centrum.sk)
Leden 16, 200718 r Asi bych zkontroloval ložiska kol, jejich vůli. Vadné nebo načaté by se prozradilo hučením. Po opravě, kterou jsi uvedl, snad jenom geometrii vozu, ale napřed ložiska - z mojí zkušenosti, vždy do páru: pravé i levé.
Leden 16, 200718 r Asi bych zkontroloval ložiska kol, jejich vůli. Vadné nebo načaté by se prozradilo hučením. Po opravě, kterou jsi uvedl, snad jenom geometrii vozu, ale napřed ložiska - z mojí zkušenosti, vždy do páru: pravé i levé.
Leden 16, 200718 r Autor Geometria je OK. Pred vianocami som obul nové gumy dal vyvážiť disky a hned urobit aj geometriu. Ložiská som dal vymenit po lete a aj kotúče. Nejaký čas to bolo OK ale iba krátko. Dám ju na nejký čas do dielne nech sa s nou mechanik trochu pohrá a uvidíme....
Leden 17, 200718 r Je to taková záhada.Já to řešil a nevyřešil.Vyměnil jsem kotouče a přestalo to tak na 5000km,vyvažoval kola,geometrie atd. Nic.Trochu pomohlo,když jsem vyměnil stabilizátor(oba).Chvění se snížilo na minimum,ale stejně to tam je:))
Leden 17, 200718 r Geometria je OK. Pred vianocami som obul nové gumy dal vyvážiť disky a hned urobit aj geometriu. Ložiská som dal vymenit po lete a aj kotúče. Nejaký čas to bolo OK ale iba krátko. Dám ju na nejký čas do dielne nech sa s nou mechanik trochu pohrá a uvidíme.... to ti mohlo upadnout závaží, obzvlášť ty zinkové stojí za pi*u a padaj o 106.
Leden 17, 200718 r Geometria je OK. Pred vianocami som obul nové gumy dal vyvážiť disky a hned urobit aj geometriu. Ložiská som dal vymenit po lete a aj kotúče. Nejaký čas to bolo OK ale iba krátko. Dám ju na nejký čas do dielne nech sa s nou mechanik trochu pohrá a uvidíme.... to ti mohlo upadnout závaží, obzvlášť ty zinkové stojí za pi*u a padaj o 106. á, teďka čtu, že při brždění....
Leden 17, 200718 r Jsou to náboje, nasadit nové kotouče a změřit házivost. Měřák je povinou výbavou značkového servisu.
Leden 21, 200718 r Zmerte naboje kol.Tohle by mohl bejt ten problem.. Přesně tak, a zejména, pokud se dlouho jezdilo se zkroucenými kotouči
Leden 22, 200718 r Dovolím si přidat své postřehy.To samé řeším od léta už mám na autě čtvrté kotouče a fakt už mě to štvalo,vyměněné náboje,ložiska,převážení kol několikrát.Mám taky laurina v combíku.Asi budete zírat po čem to zmizelo o víkendu jsem vyměnil tyč řízení a vibrace nejsou odešly a je pokoj.Ještě to potrápím tak 2000km tak Vám povím do 14 dnů,ale vypadá to na vyřešené.Změna po výměně byla opravdu zásadní!!!!!
Leden 22, 200718 r Dovolím si přidat své postřehy.To samé řeším od léta už mám na autě čtvrté kotouče a fakt už mě to štvalo,vyměněné náboje,ložiska,převážení kol několikrát.Mám taky laurina v combíku.Asi budete zírat po čem to zmizelo o víkendu jsem vyměnil tyč řízení a vibrace nejsou odešly a je pokoj.Ještě to potrápím tak 2000km tak Vám povím do 14 dnů,ale vypadá to na vyřešené.Změna po výměně byla opravdu zásadní!!!!! Měnil jsi jenom tyč nebo taky čepy?
Leden 23, 200718 r cenovka byla hodně dobrá kámoš mi to sehnal z lehce jetého auta ale nová stojí 15000 to je hrůza.Jinak mám najeto cca 1000km.Zatím bez problémů jen s nepatrnými projevy tak ještě vyreklamuju kotouče ale jinak už fakt nevím co jiného měnit,nebo pokud má někdo jiný zajímavý poznatek tak to určitě nějak pořešíme ale myslím si že u tdi je to prostě výrobní vada aúnavou materiálu se to projevuje.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.