Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Vzhledem k tomu, že při řízení se dost těžko sleduje kdy svítí brzdová světla, dovolil bych si následující dotaz.

Kdy přesně svítí brzdová světla při následujících situacích ve vozidle s automatickou převodovkou:

- Když mám zařazeno "D" a zastavím (při aktivaci autohold)

- Když mám aktivovaný tempomat a auto zpomaluje - je rozdíl když začíná brzdit, nebo zpomalí bez použití brzd?

Jde mi o to, jestli jsou brzdová světla přímo spojená s pedálem brzdy, nebo je za tím nějaká další logika

Díky moc.

Ked auto pouziva brzdy, alebo stoji na brzde na Dcku, tak svieti. Takze v oboch pripadoch ako pises. Vypozoroval som to, ked je trosku tma, tak som to pozeral. 

brzdova svetla su priamo od brzdoveho pedalu a aj od CAN zbernice. tak sa mi marí že je 7 prípadov kedy sa brzdy rozsvietia.

Pokud auto zastaví na Travel asist, nebo při Autohold tak svítí. Stačí aktivovat parkovací brzdu a zhasnou, auto dále stojí.

A u íVéčka se rozsvítí při sundání nohy z plynu pokud je aktivovaná rekuperace (režim B).

Upraveno od Mira96

mna by zaujimalo ci ma superb 2016 blikajuce zadne brzdove svetla pri nudovom brzdeni

měla to O III od začátku, proč by to neměl mít Superb III, pokud ti není líto pneumatik, tak to vyzkoušej ... protože finálem jsou varovné blinkry... kdysi to zkoušel a natočil @Maverick

nicméně stačí i Googlit, V lednu 2010 vstoupila v Evropě v platnost nová legislativa pro dynamická brzdová světla, která stanovila signál nouzového/krizového zastavení (signál pro krizové brzdění). Ten je složen z blikajících brzdových světel a následně aktivovaných výstražných světel (všechny blinkry). Jde o standardní výbavu, takže se za ni nepřiplácí, což potvrdili zástupci BMW i Škoda Auto.

Systém všeobecně funguje tak, že při krizovém brzdění začnou zadní brzdová světla blikat a krátce před zastavením / po zastavení vozidla se aktivují ještě výstražná světla. O tom, že vaše brzdová světla blikají, nejste jakožto řidiči nijak informováni.

Upraveno od Petr Svetr

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.