brunoos Vloženo 20. leden 2007 Sdílet Vloženo 20. leden 2007 (editace) Tak jsem se konečně rozhodl že teda skusim sam nahodit dečky do sedadel. Jsem jenom konstrukter, par krat jsem viděl jak čalounici čalouní sedadlo do vlaku, ale jinak jsem to nikdy nedělal. Nakonec vše proběhlo bez problému, vypral jsem komplet čalounění přednich sedadel a tak napišu podrobny návod jak na to. Popis je dělany na Fabulu ale podobné to bude i u ostatních modelů. 1. Vyndat sedadlo z auta - potřebujete klíč dvanactihran M10 2. Sundat paku ovladani zvihu sedadla - pod krytkama jsou dva šroubky, krytky nelze mezisebou zaměnit - každa ma jinak dražky na sobě. Editováno: 20. leden 2007, autor: brunoos 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 (editace) 3. Sundad připinani bezpečnostních pásu - klíč 17 a sundad všechny plasty co jsou na sedáku včetně schránky pod sedadlem - plasty přichyceny několika šroubkama zespod. Editováno: 20. leden 2007, autor: brunoos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 4. Na každé straně odšroubovat dva šrouby co drží opěrák u sedáku - dvanactihran M8. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 5. Je třeba rozebrat tuto černou lištu - jsou to dvě lišty nacvaknute v sobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 dost blbě se do toho leze - ja to zboku šroubovakem rozdělal a pak už to šlo nějak samo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 Tady už je čalounění rozpojené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 (editace) 6. Tento drat vyháknout na obou stranach. Editováno: 20. leden 2007, autor: brunoos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 vyhaknutý drát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 7. Vypačit tyto silonové špunty, mě se nepovedlo je vythnout tak abych je mohl použit zpět - prostě jsem je zničil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 8. Pod silonovými špunty je v dírce zasunutý podelný napínací drát čalounění - chytit kleštěmi a vytahnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 (editace) Vytažený drát 9. Uvolnit příčné vtahy čalounění - v molitanu je zastřiknutý drát a k němu je ve třech místech takovými malými drátky čalounění přitahnuté - drátky rozcviknout - budou nahrazené el. stahovacimi paskami. Editováno: 20. leden 2007, autor: brunoos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 (editace) pak mužeme čalounění stahnout směrem nahoru až do teho polohy 10. v horni části opět rozcviknout 3 dratky na příčnem vtahu - toto nam už stači k tomu abychom pohodlně nasadili dečku vyhřevu - dále jsem pokračoval protože jsem chtěl pořádně vyprat čalounění Editováno: 20. leden 2007, autor: brunoos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 11. ze zadu sedadla vyhaknout napinani bilou gumou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 12. Ze zadu v horni části opět vyháknou příčny drát a z něho stahnout namotaný drátek prochazející molitanem - drátek nerozmotávat - pouze ho z toho příčného svléci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 13. Ze předu protáhnout molitanem ten drátek ktery jsme zesunuli, tím se čalounění uvolní a je další přístup k vtahum v horní části, které včechny rozcvikneme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 14. Teď nam už čalounění drží pouze na držacích opěry hlavy. Tyto držaky je nejlepe povolit zevnitř sedadla. Ze zadu, když se podivame pod molitan tak je vidět zobáčky pomoci kterých držáky jsou zasvakle v kostře sedadla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 15. Před pranim je dobre vyndat z čalounění příčne napínaci drátky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 16. Nalepení dečky na molitan. ty ovalne drážky v dečkach slouži k tomu aby se pak čalounění dalo k molitanu přitahnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 17. Nasazení čalounění na opěrák. V teto poloze jsem nacvaknul zpátky držáky opěrky hlavy - zobaček na zadni straně opěraku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 18. Pomoci el. stahovacích pásek (použil jsem velikost 3,6) si nachystame čalounění na přitažení k molitanu v horní části a až pak postupně všechny tři stahovačky dotahneme, odcvakneme konce a upinaci hlavičku pásky jsem prstem pootočil vždy dolů změrem k molitanu (aby náhodou někdy nezačala tlačit do zad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 19. Čalounění natahneme asi do teto polohy - místo horního příčného vtahu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 20. V místě kde je třeba napínací drátky prostrčít molitanem je ještě jeden vtah - nasadime pásku ale ještě nestahujeme - drátek protahneme hačkem toho tlustehého drátu a prostčime molitanem na druhou stranu a teď teprve dotahneme el. pasku. Pořad kontrolujeme příčne napnutí čalounění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 21. Pomoci třech pásek přitahneme horní příčny vtah k molitanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 22. Ze zadu nasuneme tenky drátek na příčný napínací drát, který jsme před tím prostrčili bilou látkou čalounění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 20. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2007 23. Příčný napínací drát zahakneme o podelné dráty rámu sedadla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.