Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím,

měl bych takový dotaz, jakou životnost má kapalina v posilovači řízení (km/roky) a zda se případně doporučuje po určité době vyměnit?

Jestli je to třeba podobný případ jako s převodovým olejem, který se podle servisky také měnit nemusí, ale je lepší to udělat.

Na autě mám najeto necelých 80 000 km a je staré 6 let, tak jestli to nějak řešit nebo zatím není třeba.

Díky za všechny rady, postřeha a názory.

nikde som nezachytil (ani tady),že by ju niekto preventívne menil...

Já ji měnil. Ale nevím jestli to stálo za to.

1) To co jsem vypustil podle oka vypadalo dobře, čistě, bez zákalu.

2) Nepodařilo se mi vypustit všechno, asi tak 6 dl z 8. Ten zbytek z 1 l jsem "dovyměnil" (vycucnul jsem 2 dl a dolil zbytek) po roce.

Jestli jsem tím něčemu pomohl nevím, ale určitě jsem tím nic nezkazil. 

• Autor

Tak ona každá kapalina má nějakou životnost asi, tak proto se ptám. Stejné jako u toho převodového oleje nebo chladící kapaliny, které se podle servisní knížky také nemění.

Když skladovatelnost oleje je například 5 let, tak životnost v provozu delší nebude.

• Autor

Takže se tam vleze cca 1 litr té kapaliny, jo? Mám 1.2 HTP 51 kw, r.v. 2007

Já mám 1,2 HTP 47 kW r.v. 2007 a vešel se tam necelý litr, podle DP 0,8 l. Koupil jsem ho jako náhradní díl http://www.skoda-dily.cz/eshop/g002000-olej-servorizeni-1l.html

Nepovedlo se mi odpojit vratnou hadici (bál jsem se, že ulomím ten plastový nátrubek na čerpadle) tak jsem vysával stříkačkou z nádržky co to šlo, pak zatočil volantem několikrát sem a tam, vysál co nateklo, to jsem zopakoval několikrát. 

Pak jsem nalil nový, zatočil volantem, dolil, to jsem zopakoval několikrát. Vše bez zapnutého zapalování, aby se nezapsala nějaká chyba. Po první jízdě zkontroloval hladinu a dolil na max.

Dobré je si něčím podložit kola, aby se netočila (nešoupala) guma po asfaltu. Já já jsem použil plastovou folii, pod každé kolo na sebe dva kusy velikosti A4.

Upraveno od McMatej

• Autor

Super :) díky moc za informace.

• 1 rok později...

McMatej- A nebylo by efektivnější předek auta zvednouta podložit aby byly kola ve vzduchu?

Bylo, ale je to výrazně víc práce. A zmenšení odporu otáčení volantem bylo až překvapivě velké.

• 3 měsíce později...

Já nechal měnit po 4 letech a 31 000 km

• 2 roky později...

neslo se vám,že by servo teklo? po 30 000

Sice mám rapida, ale servo teče. Najeto 35 tis. a 4 roky stare.

a kudy ti to valí? ja tam loni měl jen tak postříkany nas servem a ten mam čerbou prevodovku. já sem totiš jednou couval mez motoru asi 20 metru z kopce,jestli to neni chyba kroutit volantem bez zaplyho motoru

Nevim, říkali jen mi to v servisu a dnes to šlo na výměnu.

kroutit volantem bez zaplého motoru se určitě může

• 7 let později...

Vicko k doplneni/kontrole jsem nasel, ale je dost blbe pod baterkou.

Je nejaky trik, jak si nezlomit ruku a vlezt tam?

Nebo musim opravdu 1. vyndat baterku, 2. jeji ram, v kterem sedi a az potom muzu odsroubovat to vicko od kapaliny do posilovace, abych se podival, proc mi drhne volant?

Ve Volvu to bylo normalne nahore vedle vicka od ostrikovacu, tady je to takhle blbe, moc se mi nechce verit, ze musim udelat tuhle slozitou proceduru...

diky za radu.

Ne, nemusí se nic vyndavat, pokud clovek nema "leve" ruce, normalne to povoli.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.