Přejít na obsah

FABIA RS


anry

Doporučené příspěvky

jvees69:Doporucuju se zeptat uzivatele fancarhifi ,by ti poradil jaky lepsi repro,radio za dobrou cenu ... Repro ti pude jen ne dispej na budikach .. kterej komunikuje jen s org radiem ..

O.K. dík, zkusim ho kontaktovat...

Teď jsem si uvědomil dost podstatnou věc, která by mě dost zajímala...

--- Nebývají u FRS s výbavou ASR, ESP, tempomat atd. nějaké problémy??? Až budu vybírat, určitě bych chtěl aby "když už" tak aby měla ESP a tempomat..., myslíte, že je to užitečné a že se vyplatí vyhledávat i podle těchto prvků výbavy?? Nebo jsou to naopak zbytečné vymoženosti, se kterými dokonce bývají problémy a je pak nutné vyhledávat servis ???

Díky moc za reakce...

-_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem pridam i neco malo ja s RSem :-) Kupoval sem novou v r.2003, černá barva a doted bych rekl, ze sem stale spokojenej. NEjdriv vycet toho, co uz sem menil. Tak zaprvy to byly stabiky na predni naprave, nekolikrat :-) Potom nejaky ty elektromotroky od klimatizace, nebylo moc prijemny, kdyz to v lete pri zapunuty klime topilo na max :-)) No, horsi bylo v 90000 km, ze udelalo turbo pápá a to ještě 900 km od baráku :-( No a ted ve 100000 km sem preventivne udelal rozvody, trosku uz tekla vodni pumpa. Dale pak silembloky na predni naprave a znovu tycky stabiku. Jinak zatim jen bezna udrzba, jako desticky a olej, ani kotouce sem zatim nenenil, ale to mne zrovna ceka pri pristich deskach. A jeste jedna vec, povolil se mi kabel na pojistkovce na baterce a vyzkratoval mi altik, takze se menila elektronika na nem.

Jinak zkusenosti z ABS sstejny jako ostatni, trosku se to zlepsilo, kdyz sem dal jiny pruziny - HR -30mm. Interier sice peknej, ale chce to pravidelne cistit, ta bila barva je desna, hlavne ted po zime :-) No a k muzice, hruza :-) Ale ten kdo mne zna, tak vi, ze se mi toho jen tak moc nezalibi a seriova muzika mi v aute zustala jen prvnich 14 dni, ale prezil sem to :-)

Jinak musim rict, ze sem spokojenej, jediny kdy mne auto zklamalo, tak byla prave lonska cesta do Svycarska, respektive zpet, kdy mi kleklo turbo .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

supr příspěvek, dík moc.., přesně tohle tu potřebuje, konkrétní zkušenosti... -_-

--po pečlivém zvážení jsem se rozhodl, že se mrknu i na OCTAVII RS, no a zjistil jsem, že se dá sehnat za stejný peníze jako FRS...

.........2002, najeto cca. +- 60tis.. (jestli se tomu teda dá věřit).........

Nevim no, ta octavie se mi celkem zalíbila a poté co jsem si zjistil spotřebu (jen o něco vyšší než u FRS) tak teď budu asi řešit "dilema" :ph34r::(:(:(

--najde se někdo, kdo mi to rozmluví...? Nevim, asi je to fakt zbytečný taková kráva jako je octavie, ale když se člověk podívá na výbavu, vzhled, motor a porovná cenu :unsure::unsure:

sakra.., ani sem s tim neměl začínat a měl jsem zůstat utvrzený ve FRS... :disgust:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenosti: 11/2003 mám najeto 118tis. V záruce v 35tis. měněny tyčky stabilizátoru, protáčel se zadní ostřikovač - vyměněný v rámci záruky celý zadní stěrač ( cca. 5000.-), dále v rámci záruky "spodní" klakson a po záruce "horní" klakson 2000.-, takže v podstatě prkotiny

Destičky stále původní, přední už na pokraji smrti a zadní vydrží dalších 100tis. Kotouče ve předu z původní tloušťky 25mm stále víc jak 24mm, takže sjeté o 30%, zadní kotouče mě zřejmě přežijí, tlumiče původní, stále v pořádku, spojka jako nová a jinak měměny jen filtry a olej. Oproti doporučením škodovky měním vzduchový a pylový filtr každých 15tis. a palivový filtr každých 30tis. Zatím maximální spokojenost. ;)

Jasný, sem-tam něco vrzne, loupne, bouchne nebo zachrastí, ale to neřeším, přece jen je to auto z levnějšího segmentu. B)

PS: ESP a tempomat jsem oželel a bez problémů bez toho žiju kupodivu plnohodnotným a nefrustrovaným životem. ;) Co ale můžu jednoznačně doporučit jsou vyhřívané sedačky :) a el. zadní okna jsem použil za celou dobu asi 2x a to jenom abych zjistil jestli ještě fungují a "nezarezly" :o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim no, ta octavie se mi celkem zalíbila a poté co jsem si zjistil spotřebu (jen o něco vyšší než u FRS) tak teď budu asi řešit "dilema" :ph34r::(:(:(

--najde se někdo, kdo mi to rozmluví...? Nevim, asi je to fakt zbytečný taková kráva jako je octavie, ale když se člověk podívá na výbavu, vzhled, motor a porovná cenu :unsure::unsure:

sakra.., ani sem s tim neměl začínat a měl jsem zůstat utvrzený ve FRS... :disgust:

Ses zbláznil stejná spotřeba u FRS a ORS? Tak se podívej znovu a pořádně. Ikdyž s FRS jezdím jako prase tak se dostanu tak max na 10 litrů. ORS má ve městě kolem 10-11 litrů a když tomu verveš tak je to zase někde jinde. Když FRS chipneš tak je to zbraň ;) jede to perfektně, velký krouťák, super. Není zas až tolik aut co ti natrhnou prdel neboj, ale až po chipu. Seriovka nejede špatně, ale potom.... parádně -_- hlavně ta 4,5,6.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslím, že srovnávat spotřebu O1RS benzín a FRS nafta je trochu mimo mísu, a taky v čem byla výbava u O1RS o tolik lepší než u FRS? Climatronik a polokůže sedadla? A k tomu na krátký rozvor naroubovaný batoh na zavazadla? :( Jediné co kvituji u O1RS proti FRS jsou brzdy 312x25 vs. 288x25 vpředu ale hlavně 256x22 větrané vs. 232x9 duté hovoří samo za sebe. Nicméně vzhledem k rozílné Vmax a zrychlení je to pochopitelné. Ono auto které je schopné dle TP jet bezmála 240km/h potřebuje krapet lepší brzdy než auto dle TP necelých 205km/h ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj chlapi, asi máte pravdu... :ph34r: ...

RAMSES: po chipu se i úměrně výkonu zvyšuje spotřeba ??

Jinak s tou spotřebou máte pravdu, když se ORS šlápne na krk, asi pak není problém dostat se přes 10l, u FRS je to pokud se nemýlím 7-8 ?? (když se na to šlape..) ?

Jinak se s FRS dá jezdit slušně spořivě za 5 a to u ORS tak za 7-8 slušně... Máte recht.., no a s tou výbavou taky... :ph34r:

Na druhou stranu je ale ORS oproti FRS luxusní auto..., aspoň na mě to tak působí.., ale za jakou cenu... -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po chipu se spotřeba nezvyšuje teda pokud ti to děla někdo kdo tomu rozumí, spíš naopak měla by se o trošku snížit, ale otázka jak s tím kdo jezdí. Měl by sis uvědomit, že je to RSo tudíž občas s tím budeš divočit, ale i tak by ti to nemělo jít nad 10l což je super. Tím neslím dlouhodobou spotřebu, ale jenom nějakou když se pojedeš projet a trošku si za zavodíš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"...dyž se FRS šlápne na krk" tak 7-8l/100?? HA,ha, tak to asi nemáte pojem co je šlapat na krk. Já když jel jendou dálnici D1 Praha- exit66 a šlapal na to , tak spotřeba byla 12l a na okresce to bude klidně i o malinko víc.

A s O1RS při hodně defensivní jízdě podle předpisů se dá jet taky za 6, ale to už je extrém. Nicméně rozdíl ve spotřebě asi bude v reálu tak cca. 3l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pro FRS je + to, že za tu cenu co ORS se dá koupit o 2-3 roky novější auto s přibližně 50-80 tisíci najeto..., no a co jsem koukal po ORS, tak tam jedině 2002 r.v. a najeto přes 100000 ... to už bych se pak i bál, že to auto koupim a začně se mi vysírat jedna věc za druhou..., je totiž pochopitelné, že s takovou károu jako je ORS se moc slušně jezdit nedá...

--no a s tou spotřebou to teda není zase tak propastný rozdíl... :(

--jinak luxusní mi na ORS přijde svou velikostí, ale i interiérem... fabie to je spíš takovej spořivej, kulatej brouček (snad nikoho neurazím)... Neříkám, že FRS není dravec, ale přeci jen v porovnání s octavií :unsure::unsure::unsure:

--A taky ten diesel no..., zvuk <_< , kouř <_< , startování ala traktor <_< a vůbec, má ještě diesel nějakou budoucnost??? No a za další... - zavazadlový prostor v porovnání s octavií :(:( ... s fabií když pojedu na nákup, tak abych pokaždé vyndával subwoofer z kufru.., kdežto do octavie takový subwoofery dám 4... :D

-ne, fakt nevim, je to opravdu moooc těžké rozhodování a léto už je za dveřmi... :blbec:

Editováno: , autor: jvees69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak chip prej nici motor,co je na tom pravdy ? :D

To máš těžko ti co ho nemají tak budou říkat, že je to na nic, že to ničí motor. Ti co ho mají tak říkají že jo to v poho. Mám 2 Fábky, 1,2 HTP 47kw chiplá, s chipem už na ní nalítané přes 40tisíc a v poho, u RS to samé akorát ma nalítané ještě trochu víc. Akorát se k tomu autu musíš umět chovat, nehonit to dokud se pořádně nezahřeje, pokud máš delší trať a honíš to, tak to pak nechat chvilku stát a hlavně pravidelný servis a kvalitní olej. Nadarmo se neříká kdo maže ten jede ;)-_-

Klidně můžeš odrovnat motor ikdyž nemáš chip pokud jezdíš jako cip :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jvees69:Proč by ropak nemel budoucnost ?:D a co tak to čudí zvuk to ma skvelej a kdyz je v otackach tak jeste lepsi jak skvelej :p to turbo je neco .. FRS bych traktor neřikal ...

Jo octa je vetsi mozna si diky vecimu prostoru udelas pohodlí ale i tak ho mas ve fabii,zeptej se kluku tady na fore ... Je to natobe co si vemes nekdo by volil octu kvuli tomu motoru ale frs ma taky skelej motor... Traktor,netraktor ne to bych neřešil ..

A ORS se dělala od 03 pokud vim ja ... A proc brat takhle starou octu ? vem fabku 05-06 a mas klid v dusi :) A pokud to budes kupovat v cz nekde tak neni problem si o tom aute cokoliv zjistit.. Nech si to prolist technikem atd a klidne to muze bejt rv 00 a bude to v super stavu ... A to že to bude mit nejakejch 100.000km za sebou neni tak hrozny ... Ale zas to zalezi jak ty najezdis tech 100.000km .... Rekneme za 4-5let ? To zas neni tak hrozny ..

Editováno: , autor: kodemi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, jasný no, s turbem je to o něčem jinym a když říkáš, že zvuk to má skvělej, tak to jsem rád.. :) , až zjistíš jak je to s tim chipem, dej vědět (jestli to kurví motor, zvýší se spotřeba atd.) to by mě totiž taky dost uajímalo...

jak říká RAMSES, s tim chipem to musí bejt něco úplně jiného a jestli to má stejnou, nedejbože menší spotřebu :D , no to musí bejt paráda... -_- na úkor své lehkosti u fabie to musí být fakt svezeníčko i když je to diesel.. -_-

ORS I se dělala od 2001 pokud se nepletu, jsou to ty 1,8 T ..., aspoň na netu jsem jeté našel od 01..., když bych, tak bych šel do 02, najeto tam maj 80tisíc..., bohužel musím konstatovat, že se mi začná líbit i ten nteriér ORS... <_<:(:disgust::unsure::angry::huh::o:t

jinak chci za ní v létě dát kolem 300.000,- pracuju u policie, takže zas tak bohatej fakt nejsem... :(:( ale bůh ví.., snad aspoň ten úvěr dostanu.. :blbec:

Editováno: , autor: jvees69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...