Přejít na obsah

Maxidot + neoriginální autorádio

honza.cz

Doporučené příspěvky

Možná se to na fóru řešilo, ale nenašel jsem nic konkrétního, tak by bylo možná dobré si to tady shrnout.

A je to vůbec možné, aby maxidot (na Octavii r.v. 10/2002) zobrazoval údaje z neoriginálních rádií? Co by k tomu bylo potřeba, pokud to jde.

Díky a omlouvám se, pokud je to tady už někde vysvětleno.

Editováno: , autor: honza.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se to na fóru řešilo, ale nenašel jsem nic konkrétního, tak by bylo možná dobré si to tady shrnout.

A je to vůbec možné, aby maxidot (na Octavii r.v. 10/2002) zobrazoval údaje z neoriginálních rádií? Co by k tomu bylo potřeba, pokud to jde.

Díky a omlouvám se, pokud je to tady už někde vysvětleno.

Uz se to tu parkrat resilo, ale pokud vim tak tu bohuzel zadne rozumne reseni nikdo nezna :(

Odkaz ke komentáři

Mno já jsem někde viděl převodník pro Panasonica, ale fakt nevim kde to bylo. Jo a cena byla fakt masakr...

Tak to já mám autorádio Panasonic (kupoval jsem starší auto už s ním), ale i kdyby to pasovalo, tak to bude asi vážně levnější koupit starší škodovácké rádio. Nevíš kolik ten převodník asi stál? Stejně to asi bylo jen ke konkrétnímu typu toho Panasonica. Ale díky za tip.

Odkaz ke komentáři

Mno já jsem někde viděl převodník pro Panasonica, ale fakt nevim kde to bylo. Jo a cena byla fakt masakr...

Tak to já mám autorádio Panasonic (kupoval jsem starší auto už s ním), ale i kdyby to pasovalo, tak to bude asi vážně levnější koupit starší škodovácké rádio. Nevíš kolik ten převodník asi stál? Stejně to asi bylo jen ke konkrétnímu typu toho Panasonica. Ale díky za tip.

Pokud si pamatuju, tak to fungovalo s celou jednou řadou autorádií a cenu už fakt nevim. Ale byla přes tisíc Kč :angry: zcela určitě

Odkaz ke komentáři

aj ja som sa zaujimal o tuto moznost a zistil som ze tie prevodniky su iba pre auta ktore maju radio s oddelenym displayom ako napr. renault. tam pri vymene urciteho typu radia existuje prevodnik pre display na palubke. cena je okolo 3500,- Kc ale kedze je to tu skodaforum tak nas to nemusi trapit.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
A neví někdo na jakém principu to funguje ,je to otázka jednoho a nebo více drátu?

No budíky to berou po CANu z rádia. Takže je to vlastně prosté - připojit se na 2 dráty a naučit se simulovat radio nějakým atmelem, pic a pod... Případně využít propojení po 3-drátu - to by potom mělo stačit naučit se (odposlechnout) komunikaci radio<->budíky. Takže řešitelné to je, ale pravděpodobně to řešit nikdo nebude...

Je to stejné, jako s připojením neorigo changeru k origo rádiu, případně propojení HDD-MP3 přehrávače s radiem...

Editováno: , autor: lukash
Odkaz ke komentáři

jj, to je ono...

Jeste sem nasel popis protokolu CDmenice http://www.mictronics.de/?page=cdc_proto#Panasonic

Ted jenom jestli nekdo sikovnej dokaze aby to slapalo i bez PC

Ještě jedny stránky... co se zabývají měničem

http://www.k9spud.com/vwcdpic/

Ale to udělátko, co kreslí na DOT je moc zajímavý... ale ještě zajímavější by bylo, kdyby to umělo kreslit na DOT po CANu...

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Ted jenom jestli nekdo sikovnej dokaze aby to slapalo i bez PC

Ještě jedny stránky... co se zabývají měničem

http://www.k9spud.com/vwcdpic/

Ale to udělátko, co kreslí na DOT je moc zajímavý... ale ještě zajímavější by bylo, kdyby to umělo kreslit na DOT po CANu...

No já si myslím, že kdyby to někdo šikovný vymyslel a vyrobil, tak by měl docela slušné kšefty :palec2: Nenajde se nějaký takový kutil - elektrikář?

Odkaz ke komentáři

Neco sem nasel tady http://home.tiscali.de/matthiasklumpp/ ma tam jak ovladani MaxiDotu(FIS-Fool) tak i emulaci CDmenice, ale resi to pres pocitac+Atmel.

je to zaujimave, ale cele to ma jednu chybu - na stranke nie je nikde napln do tych uProcesorov. takze to hlavne tam chyba. predpokladam ze to vynalezca rad ponukne za uplatu :help:

No je tam celkem jasně popsaná komunikace, co poslat aby se zobrazilo něco konkrétního... pravda, studoval jsem to jenom chvíli, ale to důležíté by tam mělo být.

Odkaz ke komentáři

Neco sem nasel tady http://home.tiscali.de/matthiasklumpp/ ma tam jak ovladani MaxiDotu(FIS-Fool) tak i emulaci CDmenice, ale resi to pres pocitac+Atmel.

je to zaujimave, ale cele to ma jednu chybu - na stranke nie je nikde napln do tych uProcesorov. takze to hlavne tam chyba. predpokladam ze to vynalezca rad ponukne za uplatu :help:

No je tam celkem jasně popsaná komunikace, co poslat aby se zobrazilo něco konkrétního... pravda, studoval jsem to jenom chvíli, ale to důležíté by tam mělo být.

pockaj, ide ti o to aby si len nieco zobrazoval v hornej 1/3 alebo aby ti tam pisalo neorigo radio. to je uz troska ine kafe. za prve len malo radii ma podporu externeho displaya /pouziva vlastnu komunikaciu a su to auta typu renault alebo mercedes kde je povodne radio zabudovane a nema vlastny display. potom sa ta funcia vyuziva pri upgrade radia na iny typ/ a za druhe ta komunikacia radia sa musi odsledovat a nasledne prerobit na komunikaciu maxidotu. to je pekna prplacka.

Odkaz ke komentáři

pockaj, ide ti o to aby si len nieco zobrazoval v hornej 1/3 alebo aby ti tam pisalo neorigo radio. to je uz troska ine kafe. za prve len malo radii ma podporu externeho displaya /pouziva vlastnu komunikaciu a su to auta typu renault alebo mercedes kde je povodne radio zabudovane a nema vlastny display. potom sa ta funcia vyuziva pri upgrade radia na iny typ/ a za druhe ta komunikacia radia sa musi odsledovat a nasledne prerobit na komunikaciu maxidotu. to je pekna prplacka.

To je samozřejmé, že by rádio muselo mít nějaký výstup na externí displej, nebo to nějak zadrátovat uvnitř. Je to prostě moooc složitý. Spíš mi přijde jako bezva nápad zkombinovat to s nějakým mp3 přehrávačem místo stávajícího changeru a posílat si ID3 tagy na dot. Bohužel času málo, práce hodně - takže na to vlítnu až po státnicích :) v létě - možná ;)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

V Případě že si pořídím do O1 budíky s maxidotem dokážu na displeji zobrazovat informace z jineho radia než škodováckého?Mám sony CDX-F5500 (sice je to starší model ale umí MP3 a to mi stačí) tak jestli zněj dokážu na maxidotu zobrazovat stanici radia nebo id3 atd.

Dík za odpověď

tady je odkaz na to radio

http://www.sony.es/view/ShowProduct.action...y=ICA+CD+Tuners

Editováno: , autor: Mr.Jackk
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...