Harley1006 Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 Tak 3 tydny pozoruji, ze kdyz auto tak 2 dny stoji a pak vyjedu tak nez se to trochu ohreje tak pri kazdem prerazeni jak dam nohu z plymu a zmacknu spojku divne to od motoru houkne ,nedelalo to a pokud mam vyrazeno proslapnu plyn tak to nedela ,jen pokud je v zatahu.A mato vliv na otacky ,pomalu jak kdyby to bylo turno, nebo nic jineho mne nenapada, ale to piska normalne. Najeto mam 45tis. Napada vas neco?????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harley1006 Vloženo 23. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 tak jsem to jeste zkousel a zvuk jak blow up ventil kdyz na turbu odfoukne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviatdi Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 Mám ten samí problém,vyřešil to někdo ? První sem myslel,že je to od převodovky,ale vypadá to něco někdé v sání od turba,nebo tak něco..rozdělal sem klapku a je zanesená jak čert,zkusím vyčisit a pak dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 chlapi robi mi to presne to iste...turbina mi uz huka ako sialena...mam novu predovodku aj spojku...stale som v tom ze odflakli v servise vymenu prevodovky...ale ako pisete moze to ist aj od turba...tak neviem...najazdenych 235tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 je to turbo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviatdi Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 Zkusím tedy vyčistit turbo,ale mám obavy,aby to nebylo ještě horší :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 wrccko mas podobnu skusenost? mozes vysvetlit preco si myslis ze je to turbo? diky btw turbo idem dat diagnostikovat a repasovat...dufam ze to prestane... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KRYSIMLADE Vloženo 30. Duben 2010 Sdílet Vloženo 30. Duben 2010 je to turbo Resim to na Supu 2 najeto 25.000 s 2.0 Tdi CR 130kw. Muzete mi sdelit, jestli je to zavada, jak se postupuje v reklamaci a co to vubec je za pakarnu. Mam i pocit ze auto vice papka... Diiik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 30. Duben 2010 Sdílet Vloženo 30. Duben 2010 Jestli to začíná víc žrát, tak je to turbo na 99% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUPKAR Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Presne tak mi hukal motor pri preradovani za studena. Potom uz mi to padalo do nudzoveho rezimu. Po vycisteni turba problem odstraneny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bodyshot Vloženo 20. Květen 2010 Sdílet Vloženo 20. Květen 2010 Ahoj. Mám 1.9 TDI 77KW (najeto 150 tis. Km ) a taky mi to takhle zlobí. Ale ten zvuk se ozývá i když je motor zahřátej. Jak moc závažná věc to je? Myslíte že by mi kvůli tomu mohlo odejít i turbo? to octaviatdi : už si zkoušel dávat čistit to turbo? pomohlo to ? Předem díky všem za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 24. Květen 2010 Sdílet Vloženo 24. Květen 2010 Taky jsem to na mámině OCII spozoroval jako by měla po-uf ventil nebo jak se to píše. Spotřeba je cca 7 litrů (je to 4x4) A dělá to myslím jen za studena. Nepomůže tomu prohnat někde pořádně saze? Nebo se musí to turbo přímo vyčistit? A nebo tu někdo psal že to dělá nějaká netěsnost v egr.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Též při přeřazování slyším tento zvuk, spotřeba je ok, kdyby jste někdo odstranil houkačku, dejte vědět čím to bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 28. Květen 2010 Sdílet Vloženo 28. Květen 2010 Ač nerad musim přiznat že mam uplne stejny problem!!! (1,9 TDI). Při řazení na vyšší rychlost slyšim ono odfouknuti. Kdyz sundam nohu z plynu, pockam tak 1 az 2 sekundy a az pote zmacknu spojku, tak to neudela nic. Take jsem nejprve podezříval převodovku, ale postupem času si myslim ze to je spis neco okolo sani a turba. Ješte ze se to nezhorsuje a je to porad stejne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 28. Květen 2010 Sdílet Vloženo 28. Květen 2010 To bude něco s turbem. Zkoušel jsem i protáhnout pod plným a nic. Pořád stené. Chci se zeptat akou maximálku má OII 1.9TDi 77kW v základu? Máme 4x4 a víc jak 170 z ní nedostanu.. Moe fábka 1.9tdi ji dá na prdel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 30. Květen 2010 Sdílet Vloženo 30. Květen 2010 Ja jsem jednou zkousel svou O II 1,9 TDI 77 KW po dalnici a podle tachometru tam bylo 180 a slo by to i dal, ale vic se to uz nedalo kvuli bezpecnosti a provozu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radhola Vloženo 24. Červen 2010 Sdílet Vloženo 24. Červen 2010 Také mám stejný problém při přeřazování a při dotazu na servisního technika mi bylo sděleno,že to již řešili a byla to netěsnost výfuku. Chtěl jsem ať mi to překonrolují,ale jelikož odjíždím na dovču a čas hned nemají,tak to budu řešit později. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 12. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2010 Tak co pánové - uz nekdo odstranil to pískání pri přeřazování??? Co takhle jen vyčistit turbo... Me se do toho absolutne nechce, kdyz vidim ty srouby na vyfuku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alficek Vloženo 14. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 Řeším to samý - motor 1.9 TDI 77kW BXE - při přeřazování mi v motoru houká nějaká sova :-) Nevím, zda se pouštět do čištění EGR nebo regulátoru nebo vlézt pod auto, odmontovat dekl a sledovat, zda třeba výfukový potrubí nefouká u turba nebo pletence..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 14. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 EGR to urcite nebude - ja ho mam ucpanej kusem plechu a stejne mi to houka. Na 90% to bude turbo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 14. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 Tak jsem to houkání dnes začal řešit a vypadá to tak že mám prasklou hadici od turba.. Dnes jsem brzo ráo jel z Chomutova tak jsem zkusil maximálku - 178kmh podle tachometru.. Je to normální u 1.9 tdi 4x4 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alficek Vloženo 15. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2010 Tak jsem to houkání dnes začal řešit a vypadá to tak že mám prasklou hadici od turba.. Dnes jsem brzo ráo jel z Chomutova tak jsem zkusil maximálku - 178kmh podle tachometru.. Je to normální u 1.9 tdi 4x4 ? Nepoznalo by se to na diagnostice na tlaku turba, že je nízkej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 15. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2010 Prasklá hadice turba by nehoukala, ale spise syčela. Navíc by to syčení bylo slyšet jen při zátahu a ne při přeřazování... Ale nic není nemožné, takže preventivně to radši zkontroluj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 15. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2010 Tak je to jinak než se jevilo.. prasklá hadice není a ani mechanik neví čím to je :-) Prý asi vlastnost turba, asi prý nějaká vlastnost turba,asi lopatky nebo co.. Ale co mi dnes mechanik zjistil za závadu: na vačce vypadl nějaký šroubek který drží tlak oleje a ten vypadl. Takže špatně chodily ventily. Teď už to není takový traktor :-) Jinak na houkání kašlu.. Ať si to houká Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Ono to bude fakt blow off ventil. Strýko ma 2.0 tdi ale v Jeep Patriot(Jeep odberá od VW tento diesel) a robí to úplne to isté, nehovoriac že som už počul mnoho 1.9 a 2.0 tdi vrámci celého koncernu, ktoré si zahúkali pri preradení. Funkcia bude asi tá istá, ako u benzínov: vypustenie tlaku zo sánia aby počas preradenia nebolo turbo brzdené týmto tlakom. Len narozdiel od benzínu to bude riadené elektronicky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.