Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Nemá to žádný smysl a nemá to žádné výhody. Auto je konstruované podle uvedených indexů a pokud budeš respektovat povolené limity dle technické specifikace vozu nemá smysl kupovat komponenty s vyššími indexy.

Vyšší index nosnosti by mohl mít vliv na pevnost bočnice. Asi ne v tomto případě, ale 82 vs. 86 XL rozdíl je.

Teoreticky, ale to už je spíš pro tvůj dobrý pocit, než pro zlepšení funkčnosti provozu auta.

IMHO s vyššími indexy by mohla (měla) být pevnější, odolnější, že jí nerochneš o první díru.

Teoreticky to ale zase muze trochu snizit komfort jizdy. Vyssi hmotnostni index bych nebral... Vyssi index rychlosti bych klidne vzal (pokud by byl za stejnou cenu).

Pani odporucam pneu Sava Intensa UHP 2.

Mam skusenost aj s Continental PC 6, tie su skvele, ale tie Savy za tu cenu su bezkonkurencne.

Nedrzia tak dobre ako Conti, ale nie su vobec zle, idu pekne ticho, vydrz posudit neviem.

• 9 měsíců později...

No o mesiac prezuvame, vyberam uz nove pneu na leto.

Minulu sezonu som mal Savy, boli v poriadku, ale disky som pokrivil a predal.

Otazka co kupit tuto sezonu?

Upraveno od cayc

• 3 týdny později...

Je mozne pouzivat rozmer 205/50 R17 93H aj v lete?

Ako pri jedinom je tam M+S v TP

Rozměr s označením M+S mohou být pouze zimní/celoroční pneu. Letní ne.

Takže v tomto rozměru v létě jedině celoroční (příp. i zimní, ale to asi nechceš).

takze jedine 225/45 R17 91W/Y

• 2 roky později...

čau borci, prosímvás, mám O2 RS a dlouhodobě mě sere mlácení od podvozku na nerovnostech, mizernej komfort (D1/vlny na asfaltu/naklepávání) s R18.

Budu dělat komplet repas náprav, ale k tomu bych tam chtěl dát pneu, který actually něco požerou, takže z rozměrů co se kdy dávaly na O2 bych chtěl 225/50 R17, který ale byly jen na Scoutu.

Volal jsem si na dopravní inspektorát a na jednoduchou otázku jsem dostal pětiminutovou přednášku na téma "no to by teda v žádným případě nešlo, to uráží samotnou mou existenci". Podle internetu k tomu potřebuju buď vyjádření dovozce (což mi škodovka určitě nedá), nebo nějakej typovej list nových kol, který se mi sice kupovat nechce (bral bych Zenithy r17 kvůli předpokládané větší kvalitě od nějakých nonamů), ale v nejhorším jsem schopnej koupit i ty kola. Chci to 100% legálně v TP kvůli pojišťovně, a případně policii v zahraničí.

1) Otázka zní, provozujete někdo něco podobnýho, a jak se vám to povedlo zapsat do TP?

2) Doporučíte i gumy v rozměru 225/50, který nejsou XL? (takže předpokládám že musím brát hmotnostní index 94, protože 91 se skoro nevyrábí a 98 mám  teď a je to peklo) A nebude náhodou lepší z hlediska pohodlí vzít 225/45 91 než 225/50 94, právě kvůli té tloušťce bočnice? Fakt to nedokážu posoudit...

díkec :)

Upraveno od marek16

• 9 měsíců později...

Kup hlavne makke gumy, idealne Goodyear, Dunlop.

Conti su asi najviac tvrde + Michelin kvoli vydrzi.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.