Listopad 29, 201410 r Môžeš to prosím Ta rozvinúť viacej, ale dat nejaký odkaz? Mám na muske jednu 1,8 tsi, MR2008 a uvazujem o kúpe, tak aby som vedel, co ma môže stretnúť. Dik.
Listopad 29, 201410 r 1,8 TSI Spotřeba motorového oleje Projdi si celou motorovou sekci 1.8 TSI. Můžeš čekat třeba problém s rozvody, nebo tekoucí vodní pumpou.
Listopad 29, 201410 r Jojo přesně. Já tedy najeto 102tis, pumpa Ok, rozvody taky. Ale olej, abych vozil cisternu Ale všech 1,8 TSI se to netýká....Jinak ale motor super, tichej, výkonnej, moc nežere.... Stane: po 50tis se mi začala spotřeba oleje zhoršovat. Upraveno Listopad 29, 201410 r od Clint
Listopad 30, 201410 r No kedysi dávno som cital túto sekciu. Je toho ale veľa. Tento motor je moja srdcovka, mal som ho v O1. Dieslu som neprišiel stále na chuť, teda okrem spoteby. Tu mam dlhodobo 5,7 a pri nájazde 30tis km ročne je to rozdiel v €. Ale srdce ma stale ťahá k benzinu 1.8 Neostane mi nič, len si to zase celé prečítať.
Listopad 30, 201410 r Tento motor si v OI nemal určite , to bol starý dobrý nesmrteľný 1,8Turbo MPI ...
Listopad 30, 201410 r Tak jest. Ale nečekej nějaké zběsilosti - největší nebezpečí jsou jistě rozvody, pak dejme tomu spotřeba oleje. Nevím, kde a jak jezdíš, ale spotřeba u tohoto motoru není zrovna dieselová.
Listopad 30, 201410 r No v O1 som mal 1,8 T 20V 110 kW. Spotreba bola asi o 1 l vyššia ako u tohoto 118 kW. Rozvody tiež bolo treba meniť, ale to aj u dieslov. Ale problem s olejom som nemal ani u jedného. Akurát som prečítal tu temu o spotrebe oleja, a to je teda dost pruser, aby to žralo 1l/1000 km. Pri aute po záruke to je dosť drahá výmena piestnych krúžkov.
Listopad 30, 201410 r Jenže srovnáváš nesrovnatelné - on ten řetěz by z principu věci měl vydržet daleko víc, než řemen u kterého máš předepsaný výměnný interval. Jenže tady nikdy nevíš, co a kdy to provede.
Listopad 30, 201410 r No právě... a u něj se to jaksi neočekávalo, že s tím budou takové potíže. Tady si můžeš stáhnout učební pomůcku.
Listopad 30, 201410 r Norma není 1,0 litru oleje/1000km, ale 0,5/1000km! Potvrdil mi to přímo technik z MB. Když jsem volal do autorizáků, jeden tvrdil litr, jeden 0,8....nikdo to pořádně nevěděl. proto jsem volal přímo do Boleslavi a nechal se přepojit na odpovědnou osobu. V autorizákách většinou nikoho s 0,5/1000 neměli, ale blížilo se to k této hranici, jako teď mě. Upraveno Listopad 30, 201410 r od Clint
Listopad 30, 201410 r Jsou to amatéři - vždyť je to uvedeno v každém manuálu! Jaydoo - já bych se spíš obával rozvodů, tam to může mít fatální následky.
Listopad 30, 201410 r Normálne som sa tešil, že zase buem mať auto s poriadnym motorom.... Reťaz je dobré preventívne vymeniť? K tomu oleju, mam dojem, že sa ta spotreba začína zvyšovať postupne po odjazdeni 50tis postupne. Ale su aj stastlivci, ktorých to vobec nepostihne?
Listopad 30, 201410 r Napínák řetězu za poslední variantu, ale ono se to stejně mění současně. Jinak je to parádní motor.
Listopad 30, 201410 r Jojo, jak říká pawouk, řetěz a poslední napínák typu "T". Preventivně je to dobrej nápad. Nicméně ne všechny motory to postihne. Olej, ano, i mě po 50tis se to začalo zhoršovat a teď už jsem v extrému.
Listopad 30, 201410 r Mna by zaujímalo, aké je to percento postihnutých motorov. Je mi jasné, že SKODA to tají, ale bolo by to zaujímavé. Je rozdiel, cy by to bolo 0,05% alebo 10%. To by uz bol dosť kazovy motor.
Listopad 30, 201410 r To netuším. Spíš bych se klonil k tomu vyššímu číslu. Ale tak rozvody cca 7-8tis vč. práce v autorizáku (po nájezdu cca 90tis), to celkem není taková raketa. Horší je ten olej, tam se to musí uhrát se Škodovkou, snad jsou rozumní, když to takhle podělali. I přes o všechno bych stejně diesel nechtěl. ten motor je totiž jinak naprosto fantastickej. Upraveno Listopad 30, 201410 r od Clint
Listopad 30, 201410 r Jojo, jak říká pawouk, řetěz a poslední napínák typu "T". Preventivně je to dobrej nápad. Nicméně ne všechny motory to postihne. Olej, ano, i mě po 50tis se to začalo zhoršovat a teď už jsem v extrému. "T" ? Snad "K", ne?
Listopad 30, 201410 r Ano, omlouvám se, je to tak "K". Už jsem z těch písmen blbej...už jich bylo tolik.
Listopad 30, 201410 r Uz jsem se lekl, ze soudruzi z MB vynalezli jeste nejaky novejsi a budu to muset menit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.