Přejít na obsah

1.8 TSI (118 kW)

Rocky

Doporučené příspěvky

Jojo přesně. Já tedy najeto 102tis, pumpa Ok, rozvody taky. Ale olej, abych vozil cisternu :D   Ale všech 1,8 TSI se to netýká....Jinak ale motor super, tichej, výkonnej, moc nežere....

Stane: po 50tis se mi začala spotřeba oleje zhoršovat.

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kedysi dávno som cital túto sekciu. Je toho ale veľa. Tento motor je moja srdcovka, mal som ho v O1. Dieslu som neprišiel stále na chuť, teda okrem spoteby. Tu mam dlhodobo 5,7 a pri nájazde 30tis km ročne je to rozdiel v €.

Ale srdce ma stale ťahá k benzinu 1.8 :) Neostane mi nič, len si to zase celé prečítať.

Odkaz ke komentáři

No v O1 som mal 1,8 T 20V 110 kW. Spotreba bola asi o 1 l vyššia ako u tohoto 118 kW. Rozvody tiež bolo treba meniť, ale to aj u dieslov. Ale problem s olejom som nemal ani u jedného. Akurát som prečítal tu temu o spotrebe oleja, a to je teda dost pruser, aby to žralo 1l/1000 km. Pri aute po záruke to je dosť drahá výmena piestnych krúžkov.

Odkaz ke komentáři

Norma není 1,0 litru oleje/1000km, ale 0,5/1000km!  Potvrdil mi to přímo technik z MB. Když jsem volal do autorizáků, jeden tvrdil litr, jeden 0,8....nikdo to pořádně nevěděl. proto jsem volal přímo do Boleslavi a nechal se přepojit na odpovědnou osobu.

V autorizákách většinou nikoho s 0,5/1000 neměli, ale blížilo se to k této hranici, jako teď mě.

Odkaz ke komentáři

To netuším. Spíš bych se klonil k tomu vyššímu číslu. Ale tak rozvody cca 7-8tis vč. práce v autorizáku (po nájezdu cca 90tis), to celkem není taková raketa. Horší je ten olej, tam se to musí uhrát se Škodovkou, snad jsou rozumní, když to takhle podělali.

I přes o všechno bych stejně diesel nechtěl. ten motor je totiž jinak naprosto fantastickej.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...