Honza130 Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Jde a kdyžtak jak, seřizovat geometrie zadní nápravy.. dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza130 Vloženo 23. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 to jsem si taky myslel.. Ale u pristroje Bosch na geometrii tak se vybere v seznamu octavka a pokud na určité nápravě nejde dělat geometrie tak je tam přeškrtlý klíč.. jenže tady neni a je tam šipka od klíče jak k přední tak i zadní? Tak nevim ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 1) v uložení nápravy je menší vůle, takže se s ní dá hnout doleva či doprava2) to může být třeba na 4x4, která má multilink a tam už to jde.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza130 Vloženo 30. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Ptám se proto, že se mi sjížděj blbě zadní gumy, na vnitřní straně... a hučej jako prase, třeba při dojezdu na křižovatku... Tak nevim co s tim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan123 Vloženo 30. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Pokud jezdíš převážně poloprázdný je to normální, co máš za gumy? Mám stejný problém na Combi, dělat s tím nic nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza130 Vloženo 30. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 no jezdim skoro porad sam a v kufru dva destniky ... mel sem Pirelli P5000 205/55 R16, taky se blbe sjely a zacaly hucet..Ted mam Dunlop SP9000 225/50 ZR16 a uz hucej taky... jinak mam rv98. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan123 Vloženo 30. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Když jsem to zkoumal v servisu, řekli mi že je to malým zatížením a špatnýma gumama. Já tam mám zasr... Matadorky a čekám až se sjedou. Pak chci pořídit lepší pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 30. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Už jsme to tu probírali, dělá to jak fabka tak octa I . Měl jsem temto problém s doskákanýma pneu jak na Pirelkách tak na Barumech, Klebrech trochu míň hučely Continentaly. Dělá to pokud se jezdí s nezatíženým vozem. Jinak geomwetrie na zadní nápravě nejde seřizovat (myslím tím sbíhavost a odklon) ,ale jde v určítém rozsahu pohnou celou nápravou. Laicky řečeno tedy upravit zákryt , tak aby přední a zadní kolo jelo v jedné stopě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza130 Vloženo 30. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 takze pytel cementu do kufru a je to vyreseno ... pekny no, takze si musim zase zvykat na huceni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 30. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Nejhorší je pokud nějak přeházíš gumy. Je nejlépe nechat pneu až do ojetí na stejném místě. A pokud se ti daří tak obvykle ojedeš vpředu dvě sady zatímco v zadu jednu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Zdravím v listopadu jsem byl na geometrii a vše bylo OK.Po výměně tlumičů a předělání bubnů za kotouče je geometrie špatná.Náprava,náboje a ložiska zadního kola jsem nechal původní.Měnil jsem jen trubky,desky,kotouče,třmeny,lanovody.Že bych udělal po sestavování někde chybu?Prosím o radu a pomoc? zdenouch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 23. Červen 2007 Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 1. Zajímalo by mě, jak jsi na to přišel, že máš špatnou geo. zad. nápravy.2. Sjíždí se ti gumy? A odkud, jedna ze vnitř a druhá z venku? Nebo řízení "táhne" do strany?3. Když se sundává nápravnice, tak se VŽDY jen vymontuje z úchytů, které jsou na podlaze! A ne úchyty nápravy z podlahy! Tím by jsi geo. vážně rozhodil. Sundával jsi při pracech nápravu dolů z auta??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 23. Červen 2007 Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 Třeba byl zase na geometrii a tam mu to řekli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 23. Červen 2007 Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 Tak mu to hned měli seřídit, ne?? To kdybych takhle v práci odbyl zákazníka (pneuservis), tak by mě šéf asi zrušil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdsamct Vloženo 23. Červen 2007 Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 Zdravímv listopadu jsem byl na geometrii a vše bylo OK.Po výměně tlumičů a předělání bubnů za kotouče je geometrie špatná.Náprava,náboje a ložiska zadního kola jsem nechal původní.Měnil jsem jen trubky,desky,kotouče,třmeny,lanovody.Že bych udělal po sestavování někde chybu?Prosím o radu a pomoc? zdenouch 1. Zajímalo by mě, jak jsi na to přišel, že máš špatnou geo. zad. nápravy. 2. Sjíždí se ti gumy? A odkud, jedna ze vnitř a druhá z venku? Nebo řízení "táhne" do strany? 3. Když se sundává nápravnice, tak se VŽDY jen vymontuje z úchytů, které jsou na podlaze! A ne úchyty nápravy z podlahy! Tím by jsi geo. vážně rozhodil. Sundával jsi při pracech nápravu dolů z auta??? jak je to s tim sjizdenim gum co pises v bode 2 diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Jen pro zajimavost jak je to vubec s geometrii zadni napravy????Da se to serizovat???Dal jsem ted na octu 17 kola a pripadaji mi docela dost do A .Na geometrii jsem byl predtim s 15 kama a byla OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Odklony zadku a geometrii ramen zvlášt neseřídíš a to "A" je u tak velkejch kol normální, jen sis toho u 15 nevšim...Taky jsem dost dobře nepochopil jak by tady někdo chtěl seřídit geometrii zadní nápravy, jedině donastavit uchycení v káře, jinak se s tím nic neudělá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitaP Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Jen pro zajimavost jak je to vubec s geometrii zadni napravy????Da se to serizovat???Dal jsem ted na octu 17 kola a pripadaji mi docela dost do A .Na geometrii jsem byl predtim s 15 kama a byla OK. To "Áčko" tam je a čím větší kola máš, tím víc je vidět. Na zadku toho moc neseřídíš. Tady je můj protokol po výměně silentbloků ramene a stabíku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Jak na to tak koukám tak už to máš taky trochu chycený co? Hlavně ta jednotlivá sbíhavost je bych řek dost rozdílná na každý straně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Ja taky marne premyslel jak by se to asi dalo udelat.To A je urcite lepsi jinak by to v zatackach nesedalo vubec ale radeji jsem se chtel ujistit jestli naka finta na to neni.Snad se ty gumy hned tak nesjedou po vnitrku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Jestli máš nějaký šírší pneu, třeba 225 tak počítej s tím že se vnitřky sjedou do hladka a na prostředku budeš mít ještě tak 2mm vzorku, měl jsem to samý a to mám na jedný straně odklon 2st. a na druhý 1st. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 Jen pro zajimavost jak je to vubec s geometrii zadni napravy????Da se to serizovat???Dal jsem ted na octu 17 kola a pripadaji mi docela dost do A .Na geometrii jsem byl predtim s 15 kama a byla OK. Ja to ted resim taky, pravy se mi zjizdi z vnejsi strany asi 1,5cm sirky ponekud malo, spis nesjizdi, a auto tahne mirne doprava. V servise mi rek, ze mozna silentbloky, mozna hnuta naprava (koupena zde) a nebo ze s tim neco malo dokazou udelat pote, co za 800 zmeri geometrii Ale pry opravdu dost malo, zpusob nerikal, asi kladivo Spis mam ale pocit, ze mi udelali blbe predni po vymene tehlic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 25. Červen 2007 Sdílet Vloženo 25. Červen 2007 Jestli máš nějaký šírší pneu, třeba 225 tak počítej s tím že se vnitřky sjedou do hladka a na prostředku budeš mít ještě tak 2mm vzorku, měl jsem to samý a to mám na jedný straně odklon 2st. a na druhý 1st. No mam 215/45 r17 zatim jsou nove tak uvidime jak to bude vypadat po delsim jezdeni.Ale docela by me stvalo kdyby po 5 tis byly na vyhazov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 25. Červen 2007 Sdílet Vloženo 25. Červen 2007 Tak oni vydržej, jen ke konci je budeš mít sjetý na krajích, ale střed by ještě vyhovoval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.