prtko5 Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Takhle to dopada, 1.6 74, autak mel nalitano 156000, km. U staré OC 1,6 74 kw jsem dopadl úplně stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Takže by se tedy melo jednat o spojku?? v daném případě bych to určitě bral vic nez spatnou prevodovku. Ale ono zase kdyz , jak jsem popsal na hore,radim na dvakrat zmacklou spojku a je to bez problemu ,tak ta spojka dava vic smysl. A s tim řazenim za studena v kopci jsem na tom upnle stejne! stojim pouze pod nastreskem a v mrazech je to tedy kolikrat o nervy , a mozna i o zuby Na 2x se spojkou se řadilo ve V3S vejtřasce. Neměla synchrony, jinak se řadit nedalo. Tak a teď přemýšlej. Buď spojka nebo synchrony. Jedno je jisté pokud je to už nesnesitelné tak převodovku ven uvidí se jak je na tom spojka a pak hrábnout do převodovky jinak ti neporadím. A nezávidím. Kolik máš najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Koukam, ze problemy ma kde kdo, jak casto menite olej? (myslim ty z vas, co maji problemy). Ja mam najeto ted asi 212kkm, olej treti tusim a se razenim nemam nejmensi problemy, az na klouzajici spojku, ale ta ma narok. A taky je to 74kW MR98. Za to mi porad neuveritelne praska predek, kdyz je v rejdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Koukam, ze problemy ma kde kdo, jak casto menite olej? (myslim ty z vas, co maji problemy). Ja mam najeto ted asi 212kkm, olej treti tusim a se razenim nemam nejmensi problemy, az na klouzajici spojku, ale ta ma narok. A taky je to 74kW MR98. Za to mi porad neuveritelne praska predek, kdyz je v rejdu Pokud praska v rejdu tak poolosa vprd - ten homok. kloub. Jinak mam taky 98 rocnik - v prevodovce vymena oleje myslim asi 1 vymena po 150 000km a razeni noproblemo. Spojka je nahore,ale neklouze, jeste furt je gut. Auto ma EDS, takze i tak dostava v zime na prdel diferak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Koukam, ze problemy ma kde kdo, jak casto menite olej? (myslim ty z vas, co maji problemy). Ja mam najeto ted asi 212kkm, olej treti tusim a se razenim nemam nejmensi problemy, az na klouzajici spojku, ale ta ma narok. A taky je to 74kW MR98. Za to mi porad neuveritelne praska predek, kdyz je v rejdu Pokud praska v rejdu tak poolosa vprd - ten homok. kloub. Jinak mam taky 98 rocnik - v prevodovce vymena oleje myslim asi 1 vymena po 150 000km a razeni noproblemo. Spojka je nahore,ale neklouze, jeste furt je gut. Auto ma EDS, takze i tak dostava v zime na prdel diferak Jojo, servisak rikal presne tohle, ale rikal, ze to nema cenu ted delat, kdyz se bude delat spojka. Pry to jeste muze delat u brzdice, viz jiny tema tady nekde "Lupani od predni napravy". A dela to jen pri parkovani nebo pri odbocovani v pomaly rychlosti. Co se toho razeni tyka, rekl bych, ze menit olej je zaklad, i kdyz jsou "bezudrzbovy". A moje EDS, radsi nemluvit, jak napadne snih, uz litam vsude bokem a ve smyku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Koukam, ze problemy ma kde kdo, jak casto menite olej? (myslim ty z vas, co maji problemy). Ja mam najeto ted asi 212kkm, olej treti tusim a se razenim nemam nejmensi problemy, az na klouzajici spojku, ale ta ma narok. A taky je to 74kW MR98. Za to mi porad neuveritelne praska predek, kdyz je v rejdu Pokud praska v rejdu tak poolosa vprd - ten homok. kloub. Jinak mam taky 98 rocnik - v prevodovce vymena oleje myslim asi 1 vymena po 150 000km a razeni noproblemo. Spojka je nahore,ale neklouze, jeste furt je gut. Auto ma EDS, takze i tak dostava v zime na prdel diferak Taky jsem měnil převodový olej ve 150tkm. Spojková lamela měněná jak jsem psal ve 180tkm. Jaký olej tam dáváte, já tam dával Valvoline. najeto nyní 240tkm tak se chystám olej na jaře vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Tusim Castrol, ale kecal bych, fakt uz nefim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Na 2x se spojkou se řadilo ve V3S vejtřasce. Neměla synchrony, jinak se řadit nedalo. Tak a teď přemýšlej. Buď spojka nebo synchrony. Jedno je jisté pokud je to už nesnesitelné tak převodovku ven uvidí se jak je na tom spojka a pak hrábnout do převodovky jinak ti neporadím. A nezávidím. Kolik máš najeto? Taky si myslim, podle toho razeni nahoru, ze jde o synchrony. A co dolu? S meziplynem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emos Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 nemate někdo hnanou hřidel s 15 zuby na 1:6-55kw 1.6-74kw ma 16 tu mam ale potřebuji 15 zubu!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlasta S Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 Na 2x se spojkou se řadilo ve V3S vejtřasce. Neměla synchrony, jinak se řadit nedalo. Tak a teď přemýšlej. Buď spojka nebo synchrony. Jedno je jisté pokud je to už nesnesitelné tak převodovku ven uvidí se jak je na tom spojka a pak hrábnout do převodovky jinak ti neporadím. A nezávidím. Kolik máš najeto? Taky si myslim, podle toho razeni nahoru, ze jde o synchrony. A co dolu? S meziplynem? Dolů v pohode a z meziplynem taky bez problemů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 (editace) Doma jsou 2 octy 1.6 74 kW - obe maji ABS s EDS - najeto pres 170 000 - jedna jezdi stale a nesetri se vse OK Editováno: 29. Únor 2008, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 Doma jsou 2 octy 1.6 74 kW - obe maji ABS s EDS - najeto pres 170 000 - jedna jezdi stale a nesetri se vse OK Pěkně... Kterej jsou prosím rok...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 2. Květen 2008 Sdílet Vloženo 2. Květen 2008 Doma jsou 2 octy 1.6 74 kW - obe maji ABS s EDS - najeto pres 170 000 - jedna jezdi stale a nesetri se vse OK Já mám 1.6 75kW r.v.02 a mám najeto 204500km a také vše OK.Chystám se měnit převodový olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kops Vloženo 2. Květen 2008 Sdílet Vloženo 2. Květen 2008 1,6 55 kW - mám vůli v táhlech řízení, poraďte mi prosím, jsou jako ND nějaká pouzdra nebo něco takového ? Někdy jde špatně 1. a špatně zapadne 2. musím použít více síly. děkuji všem za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 2. Květen 2008 Sdílet Vloženo 2. Květen 2008 Pěkně... Kterej jsou prosím rok...? Jo obe 98 rok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 23. Květen 2008 Sdílet Vloženo 23. Květen 2008 Zdravim kluci. Už mám dost té nejistoty. Chtěl bych tu převodovku rozebrat a ty nýty vyměnit. Nemáte někdo praktické zkušenosti s celou výměnou? Zajímá mě konkrétně, jak to vypadá. Podle toho, co jsem si tady přečetl, je diferenciál uchycený na nýtech. Ty se musí odvrtat, ale co obsahuje ta opravná sada? Opět nýty, nebo šrouby a hlavně, mohli by jste sem hodit nějaký odkaz, kde tu opravnou sadu koupit případně objednat. Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 7. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2008 dneska jsem se bavil s jedním mechanikem, říkal, že měli ve vozovém parku více 1.6 74 kw a téměř všechny šly s převodovkou do prr..., ale byly to roky 97 a 98, měli tam rok 2000 kterou vezli pryč. Říkal, že je to individuální, je problém v nýtech asi nějaká špatná serie nebo co. Někomu se střihne a někomu zase ne. Všechny měly najeko v rozmezí 150 tis a 200 tis. km, a taky dostávaly hodně slušně na prdel. Moc mě tím nepotěšil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 7. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2008 Převodovky, kterým se střihly nýty měly označení DUU, kdežto s označením DLP by měly být v pohodě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manco Vloženo 15. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2008 Zdravim, vcera som si pozeral servisku, tiez mam na mojej Octe Combi(06/99)prevodovku DUU. Som nadseny.na tacho mam nieco cez 202tis. km, EDS, ABS.Trochu tazsie idu kvalty, chcem vymenit olej a premazat tiahla radenia. Mam cakat, ze mi ta prevodovka odide? Chystam sa o tyzden do Chorvatska. A mam realne strach... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 15. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2008 Osobne si myslim, ze je to az moc velky hype (s tim strihanim nytu). Mam skoro 217kkm, DUU, EDS, ABS a vic se bojim toho, ze mi zdechne puvodni starter nebo zamky ve dverich Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 26. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2008 tak jsem panove po vymene prevodovky v me 75kw AVU.Sehnal sjem repas a dal i novou lamelu spojky.Radi to dobre,ale huci mi diferak,kdyz brzdim motorem.Manik co mi to menil rikal,ze si to do 1000km sedne a prestane,ze je misto nytu presroubovana,jsou nova loziska,a ze se kola do sebe musi zajet.A ze je v ni nejakej obyc olej jen pro zajeti,tak abych dal po 1500-2000km ten spravnej olej,jakej tam ma byt,a nejlepe abych ho koupil ve skodovce,zadnej jinej.Co si o tom myslite?Jinak na te me krome zpatecky jsem mel uz strizene 2 nyty,takze to bylo nadoraz,nastesti se nic nestalo.Uz jsem si teda oddech,jan aby jeste prestal ten diferak hucet,a bude to OK.snad ma pravdu,dusoval se slusne,kdyztak at prijedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raceman Vloženo 27. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2008 taky jsem po repasi převodovky na AKL a taky mi to při brždění motorem ječí už mám s tím najeto 1200 km a nezdá se mi že by se to nějak zlepšovalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 27. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2008 (editace) taky jsem po repasi převodovky na AKL a taky mi to při brždění motorem ječí už mám s tím najeto 1200 km a nezdá se mi že by se to nějak zlepšovalo A co olej,mozna je to u mne tim,ze je tam olej nejaka sracka,muze to byt take tim,co myslis? Co tam mas ty?Mam v planu tenhle: OMV Gear Oil SLY 75W90 , API GL-4, VW 501 50 Editováno: 27. Červenec 2008, autor: milosk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raceman Vloženo 27. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2008 A co olej,mozna je to u mne tim,ze je tam olej nejaka sracka,muze to byt take tim,co myslis? Co tam mas ty?Mam v planu tenhle: OMV Gear Oil SLY 75W90 , API GL-4, VW 501 50 no preventivně jsem ho po opravě už jednou měnil a dal jsem tam VAT 75W90 ... co tam dali při opravě nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 27. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2008 no preventivně jsem ho po opravě už jednou měnil a dal jsem tam VAT 75W90 ... co tam dali při opravě nevím A ptal ses na to,proc ti to huci?Rekli neco?Mas opravenmou tu svou puvodni,delala to i predtim,nebo mas jinou,reseno vymenou?Sbiram info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.