Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim, mam na felde 1.3MPi taky problem, ze mi na volnobehu kolisaju otacky. Na diagnostike mi to vypisalo chybu 519-snimac tlaku-prerusene vedenie alebo skrat na kostru(plus). Zaujimave na tom je to, ze pokial snimac tlaku vyberiem a dieru na motore po nom, zakryjem a nastartujem tak motor ide bez problemov, akonahle ho vlozim spat hned to zacne blbnut. Neviem ci to je pokazene, pretoze som skusal aj iny snimac a robilo to to iste.

Vdaka

Vloženo

Ked si mal snimac vybraty, bol stale zapojeny alebo nie? Kdyby nebyl připojený, motor potom pracoval v nouzovem rezimu, proto stabilně. Třeba jsou to jenom konektory (já je měl taky zaoxidovaný na váze vzduchu - tvoj snimac tlaku), zkus zkontrolovat kabely od snímače k ŘJ. Třeba je pokousali myši. Možná byl špatný i ten druhý snímač. Vadná ŘJ je málo pravděpodobná.

Vloženo

Vybraty snimac bol stale zapojeny, akonahme som ho vlozil spat uz to bolo zle. Konektory a kable som prepiskal, su v poriadku. Ten druhy snimac bol cisto novy, ale nie je vylucene, ze aj ten bol pokazeny. Nebude to mat suvis aj s niecim inym?

Este ohladom RJ, som si vsimol, ze ked som chcel nastavit skrtiacu klapku, tak na adrese 98 mi to vypisovalo chybu a nastavenie som nevedel spravit.

Vloženo

Se sáním už má společnýho jen vzduchovej filtr (když je dost navlhlý, tak moc vzduchu taky nepustí dál). Můžeš zkusit sundat hadici od filtru k tlumiči sání. Jestli máš možnost, otestuj ty čidla taky v jiný Feldě.

Jak se nastavuje škrtící klapka nevím, protože VAG nemám. To jsem řešil vždycky v servisu...

Já už moc chytrýho nevymyslím, tak tě odkážu na www.feliciaklub.cz. Tady už se kolem Felicií pohybuje málo lidí a mě Felda moc netrápila... ;)

• o 6 let později...
Vloženo

Tlak se snímá miniaturním tenzometrem pomocí snímání průhybu membrány nad komůrkou. Tenzometr je součástka, která vlivem mechanický deformace mění svůj elektrickej odpor - tu změnu umí změřit ŘJ a protože ty tenzometry jsou kalibrovaný, dokáže si pomocí předem do paměti zadaný převodní křivky podle změny odporu vypočítat změnu tlaku vzduchu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...