Duben 25, 200916 r No je fakt, ze Mercedes ma k tomu narazniku slazeny cely predek, ale taky se u Skodovky casem dockame. Nemuze byt vsechno hned, pak bychom se nemeli na co tesit A ted kdyz se divam na predek noveho MB SL AMG, tak jista podobnost s RS tam je ... Svetla, maska, naraznik, kapota... Uz by to jen chtelo udelat kabrio Upraveno Duben 25, 200916 r od kully
Duben 26, 200916 r Pankovia, ja nemyslim ze by s faceliftovym designom isla Skoda na trh ako zajac s bubnom. Urcite si dali urobit prieskum, co by sa pacilo ich potencionalnym klientom. Neverim, ze v takto zasadnej zmene designu prednej masky by prislo z nicoho nic. Ja som o tomto presvedceny,nakolko Skoda auto ma vela klientov, a roznych ... a chcu len trosku upratat trh, a to tak, ze ked maju svoju cielovu skupinu, tak tu oslovia aj OII FL. Mna nou neoslovili, prave naopak. Osobne pri kupe noveho auta budem hladat v inych koncernovych vodach. Fotku, ktoru tu pridal kully, tak asi nieco taketo som cakal aj Ja. Tie svetla nemali zachadzat do blatnikov, mali mat mensi rozmer, a hlavne, pri trosku stastia mohli byt bixenonove (na to som sa tesil...) Mozno pride OIII, a opat vsetci budeme nadseni z designu prednej masky. V takomto pripade mi pride FL design ako ucelovy, a presne miereny (ale podotykam, ja s nim niesom zmiereny, ale zase tvrdim, ze niekomu sa to pacit moze) Upraveno Duben 26, 200916 r od wagoo
Duben 26, 200916 r Panko, ale to tu nik ani netvrdil,len proste vyjadrujeme svoj názor,že auto domrvili,tak ako aj Fabiu II s ktorou oslovili priepastne menej zakaznikov,ako s Fabiou I a predaj F2 o nejakom premyslenom prieskume moc nevypovedá,skôr opačne.
Duben 26, 200916 r CS101: Proto škodovka jede aji soboty a i kdyby dělali osm dní v týdnu, tak nebudou stíhat, žejo ...ono taky ta doba, kdy na trh vstupovala FI je už pryč, takový už to nikdy nebude, trh se od té doby změnil. A samozřejmě FII má defakto jednu karosářskou variantu navíc - Roomstera, takže to je taky potřeba vzít v úvahu
Duben 26, 200916 r Ano,ale dokedy?Tak,ale to to nie je FII,ale Roomster,ktorý si myslím,že je celkom vydarený Upraveno Duben 26, 200916 r od CS101
Duben 26, 200916 r Jenže ten Roomster defakto "krade" zákazníky Fábii....jako upřímně, kdo "má na oktu", respektive si jde pro oktu, tak asi po R neskočí...zato když někdo uvažuje o Fábce (třebas i v kombíku), tak věřím, že může nakonec odjet v R
Duben 26, 200916 r To ano,ale môže taktiež a to veľmi pravdepodobne skončiť pri Golfe(sedane),alebo Passate
Duben 26, 200916 r Asi může, ale upřímně - kolik lidí, co si chtějí koupit fábku si nakonec koupí Passata?? ...osobně si myslím, že u malých aut typu Fabia je rozhodující především cena a zákazníci tam chodí s tím, že mají na auto našetřených třeba 300 tisíc a šmitec, nebo jsou schopní splácet patnáct stovek měsíčně a chcou nový auto a každá koruna navíc je pro ně neúnosná.
Duben 26, 200916 r Někomu se nelíbí a někomu se FL libí... To tak nejde brát, každej má jinej vkus. Osobně se mi předFL na normální OII libí víc jak FL, ale zase RS vypadá asi o trošku lépe faceliftovaná. Jen ty mlhovky a led světla mi v tom nárazníku úplně nesedí, ale až ju uvidím v reálu, tak možná změním názor... ale to bude ještě trvat, autosalón v brně je za víc než měsíc ještě...
Duben 26, 200916 r Já se zatím převážně potkávám s lidma, kterým se FL nelíbí. Ono je sice fakt, že se dá zvyknout na ledacos, ale o to tady přece nejde. Myslím že když člověk uvidí poprvé nějaký nový model, tak by mu měla buď spadnout brada nebo to druhý. A ne že si bude muset na něco zvykat
Duben 26, 200916 r Panko,ale to tu nik ani netvrdil,len proste vyjadrujeme svoj názor,že auto domrvili,tak ako aj Fabiu II s ktorou oslovili priepastne menej zakaznikov,ako s Fabiou I a predaj F2 o nejakom premyslenom prieskume moc nevypovedá,skôr opačne. Vies co, forum mozes brat ako mensinovy nazor ludi. Asi ani netusis, akym sposobom sa robi prieskum trhu. Robia ho aj spolocnosti, ktore maju 1/10 zisk ako Skodovka. A riesia hlavne to, ako ma vyzerat obal na danom vyrobku, atd atd... ...ked sa zacala predavat FII, tak som mal debatu s jednym marketingovym cloviecikom zo Skodovky, a ten utriasol to, ze FII je robena ucelovo, ze vedia co robia, a oni chcu, aby si to auto kupili ludia, ktori chcu Fabiu. Po dvoch rokoch sa jeho slova potvrdili. CS101, za poslednych 8 rokov sa uz len v strednej europe rozsirila vyroba mot. vozidiel aj na Slovensku. Velku uloha zohrala Kia, ktora ver ci never, tiez to riesi cez "otazky na potencionalnych klientov". Na margo prieskumov, a premyslenych. Treba sa pozriet na to asi tak, ze ten co si kupil OII pred dvoma rokmi, dnes si kupi novu Octaviu asi dost tazko. Ten co kupil OII pred 5 rokmi, ten bud si kupi oII FL, alebo prejde na inu znacku. Ti co teraz kupuju auto (po 10 rokoch a viac), tak maju na vyber KIA, SKODA RENAULT, ... Tito ludia, kedze si kupuju auto v rozmedzi 10 az 15 rokov, tak to su ludia, ktori su uz sotva v produktivnom veku, a maju iny pohlad na design ako mozno my... toto je moj nazor, a moj postoj k Fl je taky, ze mne sa nepaci.... Add potencionalny zakaznik, mnoo... bola doba, kedy pri lepsej vybave OII sa dal pozhanat VW passat. Dnes je situacia uuplne ina, ale to tu netreba rozoberat. PS: ak chcete vidiet OII RS FL v zltej farbe, staci zajst na MS v HOKEJI ..stoji odparkovana na jednom stadione PS: pozrite predok noveho seatu, napadne sa podoba na "nasej prisere" Upraveno Duben 27, 200916 r od wagoo
Duben 26, 200916 r wagoo ja ti to neberiem,ale vravím,že to tu nik netcrdil,že si prieskum nerobia,iba vyjadrujeme svoj názor.A ja som taktiež netvrdil,že prieskum nerobia,ale že výsledky sú také,aké sú a vyzerajú skôr opačne,ale ešte raz netvrdím,že nerobia prieskum ako si nám naznačil,to vsjo
Duben 26, 200916 r O2 FL ... rozhodně nárazník je sportovnější stejně jako kola. Opticky určitě o číslo porostly. Maska je také o generaci modernější a pomohla. Pokud vezmu starý RS nárazník,tak ty grily byly opravdu příšerně nesportovní. Ted ty včelí plástve a-la Golf GTI jsou super. Výtka zůstavá u světel,kterým možná pomůžou mračítka od Milotecu ... a zrcátka,která v předfacilftu byla rozhodně svoji velikosti sportovnější. Celkově FL RSka hodnotím příznivě. Jen jsem čekal ten nový difuzor na zadním nárazníku jako standart...
Duben 27, 200916 r No je fakt, že ty sloní uši vypadaj strašně, ale paradoxně narozdíl od předFL nehučí...a to sem zkoušel v reálu a rozdíl fakt obrovskej, tam kde starý hučí jak prase, s novýma je klid...kvůli tomu bych ten rozměr možná aji překousl
Duben 27, 200916 r Presne tak Skajo, to som riesil aj ja. A tie spataky vymenim, nech to vyzera ako "SLON". Aspon ze v normalnej beznej rychlosti (140km/h) nebudu tie spataky hucat viac ako motor.... Akurat ze tieto spataky davaju na Passata pekne dlho... Upraveno Duben 27, 200916 r od wagoo
Duben 27, 200916 r Skaja, wagoo: No aby som pravdu povedal, tak zrovna na tieto nové späťáky už bolo zopár sťažností, dokonca boli vydané servisné pokyny. Detto hluky od pevného bočného skla zadných dverí. A potom že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš
Duben 27, 200916 r Samozřejmě víš víc než já, ale opravdu když jsem jel s FL oktou, bylo ticho, zatímco moje stará (okta) hučí jak cyp...tak nevím
Duben 27, 200916 r Skaja: Máš pravdu, ono sa to líši kus od kusu. Je blbé, že to ani po tých X rokoch stále nevychytali
Duben 27, 200916 r Igore, nemáš konkrétnější info?? ...to by mě celkem zajímalo, v čem může takový zrcátko dělat bordel a jak se to může lišit kus od kusu
Duben 27, 200916 r svého času jsem sháněl info o nissanu qashqai a tam byly ty samé problémy, některá zrcátka dělaly bordel a některá ne, něco na nich i upravovali, takže to je problém i jinde
Duben 27, 200916 r Skaja: Mám Citujem, "Příčinou je přesahující těsnění pod tělesem vnějšího zpětného zrcátka + spára ve spodní části za nohou (stojinou) tělesa zrcátka". Riešením je opätovné usadenie spätného zrkadla a jeho zmena polohy voči tesneniu.
Duben 27, 200916 r Díky, to mi nějak nedošlo, že by to mohla bejt "chyba montáže" a pořád sem si představoval, že by mělo bejt jedno zrcátko jinak šišatý než druhý
Duben 27, 200916 r Igor, DIK!! sa podozvedam veci . Musim ale potvrdit, ze podobny tvar OII fl zpatakov maju aj FII , a nehucia tak ako na OII. A ked sa pozriete na Audi Q5, Q7, tak maju detto tvar. Cize tie "lopuchy" maju nieco do seba (aspon vo forme obtekania vzduchu) Upraveno Duben 27, 200916 r od wagoo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.