Přejít na obsah

Je to líný


boston

Doporučené příspěvky

Již delší dobu řešim problém se ztrátou výkonu.Octavia 1,6 74kW Akl r.v.1999 najeto 85000(jistejch).Po ostřejší jízdě to přestalo tahat jako dřív a začalo to žrát (cca o 2L).

I Při jemném přidání a ubrání plynu lehce škubne a je slyšet slabé pískání( spíš svištění).Auto zrychlý třeba na 160 to jo,ale akcelerace je pryč.Startuje na brnknutí,olej a voda se neztrácí.Diagnostika –vše O.K(3 nezávislá měření).Kvůli katu jsem byl i na emisích-O.K.Ale zároven mi bylo sděleno,že i když je přicpaný může být funkční.Stejně tak po diagnostikách mi bylo řečeno,že u 1,6 vadnou váhu diagnostika nemusí poznat.Skvělý.Palivové čerpadlo dává přesně dle grafu(dle Etzolda).Pal a vzd. Filtr měněny.Rozvodák kontolován-Rysky sedí.Po info ,že lze v česku natankovat vadný benzin a zlikvidovat motor,mě napadlo jestli jsem neměl to štěstí a nezapekl kroužky.Humus v nalévacím otvoru oleje (šlem + zpečený jakoby asfalt)-prý je to u těhle motorů normál díky odvětrání do sání. Tankoval jsem jinde než obvykle a skoro do prázdný(ale zaseOMV).Takže změřit tlaky.V servisech se na to tvářej divně a slova je možný,už se nám taky stalo,ale nemusí už mě začínaj srát.Neznáte někdo dobrej servis v okolí ÚSTÍ n/L.Případně člověka co by zapůjčil váhu na zkoušku(samozřejmě za peníz). Taky bych byl vděčen za info,postup při demontáži sání,abych se dostal na svíčky a jak sundat kat z parohama (matky na koleni u motoru povolovat shora ze spodu,jak to pak celý vytáhnout) .Díky za každou rozumnou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na výměnu svíček není potřeba sundávat sání, jak se tu už píše, stačej sundat jen kryty motoru a potom trochu zručnosti, víc podrobností si vyhledej někde v sekci octavia/motor. Začal bych taky tou váhou, ale zase záleží jaký provedení tý váhy máš, jsou minimálně dvě. Jinak jestli tam něco píská, tak zkontroluj těsnost hadic na sání, je možná že ti tam někde vypadla hadička a přisává si to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...