Přejít na obsah

Silentbloky přední nápravy, vůle nápravy

TiGeRZ

Doporučené příspěvky

Ahoj mechanik me meni silentbloky predni napravy ( ty zadni ) a zjistujeme ze to neni tak jednoduche .. nikdy to nedelal pripravek nema ale uz vyrval ten stary a ted ma na to jeden den aby namontoval alespon ten jeden a ja to potrebuju zjistit jak se to dela. Samozrejme tady nic nemuzu najit napiste me konkretne jak to mam udelat prosimvas uz jsem z toho zoufaly auto potrebuju on pak uz nema cas.

Dopadlo to prozatim tak ze je rameno venku a silentblok stary venku z hlinikove konzole ktera je na aute .. ale rikal ze kdyz tam narve ten silentblok na rameno tak uz to neda do te hlinikove konzole a jeste aby namontoval rameno. Jak to tedy ma byt? Stahl jsem si DP ale tam jsou jen kecy okolo nic konkretniho :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsem v této oblasti zatím pouze teoretikem, chystám se na to koncem týdne, ale v DP je to popsáno úplně jasně krok za krokem. Pár příspěvků zpět máš postup jak nandat rameno s namontovanou konzolí i s fotkou a je tu i odkaz na powerpointovou prezentaci s postupem. V každém případě tady všichni píšou, že montáž s hliníkovou konzolí na voze je ojeb. Takže pokud je problém, tak ji sundej a smontujt to mimo vůz.

Odkaz ke komentáři

Omlouvam se za svou reakci v predchozim prispevku :) ale uz je to na aute :) nevim sice jak to tam mechos dostal ale je to sikovnej chlapik :) vytiskl jsem mu papiry z DP a rikal ze mu trochu pomohly ale ze jeden silentblok mu praskl trochu ale ze 2-3 roky vydrzi .. vcera jsem to otestoval pri jizde po trochu hrbolatejsi silnici .. je to jako jezdit na vzduchovem polstari proti tomu predchozimu :palec2: a konecne nic neboucha a nechrasti a auto se celkove sklidnilo nehoupe se a drzi lip :) jeste me zjistil ze mam vymlacenou pravou kost stabiku a seridi me ventily az bude mit cas :palec2:

Odkaz ke komentáři

AK SOM DOBRE POCHOPIL toto je spredu auta KEDZE SA LISUJU SPREDU a tie cervene body by mali ist do vnutra auta cize ten na pravo pod spolujazdca a ten lavy pod vodica aby smerovali do vnutra???? VIE MI NIEKTO POVEDAT

post-70505-0-39086500-1319641229_thumb.j

post-70505-0-51104400-1319641235_thumb.j

Editováno: , autor: Yves24
Odkaz ke komentáři

TO Yves24:

ešte raz !!! žiadne naklonenie,tým označeným miestom vodorovne do stredu vozidla :palec2:

prečo máš divný pocit??...ak sa na to necítiš,tak to daj spraviť niekomu kto tomu rozumie lol

doc1.doc

nejde o to že by som to nevedel už som ich menil kamarátovi na Fabii ale to boli silentbloky od Audi

pozri na obrázok od výrobcu ale mne sa tie uhly vôbec nepáčia a asi by ich ani v servise nedodržali tomu neverím

Editováno: , autor: gtride
Odkaz ke komentáři

Nedávaj se úplně vodorovně, sklon respektuje sklon ramene. V tom silentbloku je uvnitř jakýsi kříž - jedna osa protíná ten výstupek (co se montuje ka středu vozu) a ta druhá - kolmá - udává polohu toho montážního camplíku, který zde chybí. Takže udělej kolmici na "vodorovnou" rovinu a ta by se pak měla protnout s tím výstupkem na hliníkové konzoli. Až uvidíš konzoli se starým silentblokem, tak hned pochopíš, jak to tam patří. Včera jsem to dělal :-)

Editováno: , autor: Wittmann
Odkaz ke komentáři

Teď zas potřebuji poradit já. O víkendu jsem měnil silenbloky - levá strana v pohodě (s pomocí stahováku bylo za hodinku hotovo), ale na pravý povolil závit v tý hliníkový konzoli, takže potřebuji novou. Dá se koupit buď origo za cca 3500,- nebo Čína za 1000,-. Máte s tou Čínou někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři

no v prvom rade je to konzola nápravy takže,aspon v z mojho pohladu ide o dost dôležitú sučiastku čo sa hlavne týka bezpečnosti a myslim že je to na rozmyslenie.

Osobne nemam s čínskou konzolou skusenost,mne sa NAŠŤASTIE vždy podarilo bez problemu tú skrutku vyšrobovat.

Bolo by riešenie ale upozornujem že len núdzove,myslim že je to M12x1,5 kúpit dlhšiu skrutku aj z matkou a zaistit rameno v konzole z druhej strany,ale upozornujem je to len úvaha z núdze.

Odkaz ke komentáři

No tak to ti nezávidím,ešte možno by sa dala ta konzola zachránit ale je to trošku zložitejšie.Daju sa kupit závitové vložky ono to vypadá vlastne ako pružina a používa sa to pri strhnutých závitoch no a ešte je jedna možnost existuju lepidlá napr.LOCTITE alebo WEICON odvrtat pôvodny závit ale na obrabacom stroji doma je to nereálne napr.otvor priemeru 14-15 a prilepit puzdro s príslušným priemerom to je potom jedno hliník alebo ocel znovu vyvrtat 10,5 a narezat M12x1,5.Tie lepidla sú 100% mám s tým skúsenost tak by som sa toho nebál.Ale je asi aj u teba problém z vyvrtávačkou :kol-32:

Odkaz ke komentáři

TO Yves24:

ešte raz !!! žiadne naklonenie,tým označeným miestom vodorovne do stredu vozidla :palec2:

prečo máš divný pocit??...ak sa na to necítiš,tak to daj spraviť niekomu kto tomu rozumie lol

:p

JA SOM ICH UZ MENIL LEN NEVEDEL SOM NAKLONENIE PO SOBOTE OBA VYMENENE CCA 1,5 HODINKY DAL SOM DOLU LEN RAMENO A NALISOVAL PRIAMO NA KONZOLU SPOKOJNOST .SU DOST TVRDE MOZNO TO ROBIA AJ NOVE TLMICE KYB PLYNOVE A STRUNY lol

Odkaz ke komentáři

ten šroub skrz mě taky napadl, ale momentálně jsem ve stádiu, že ho mám na půl povolený (šlo to relativně lehce) ale už s ním nejde hnout ani na jednu stranu, takže se obávám, že konzoli budu muset vzít flexou

JEDNOZNACNE VRAKOVISKO ZA CCA 20 EUR TO MAS ;)

Odkaz ke komentáři

http://www.loctite.as/?p=productsMore&iProduct=297&sName=Loctite--Oprava-strzenych-zavitu--4,8g!!! pozri na toto mám velmi dobré skúsenosti s LOCTITOM asom už 22 rokov strojar a vyučeny som strojny mechanik 11 rokov som robil sustružnika klasika+CNC takže mam v LOCTITE 100%dôveru

Wittmanne ak si kamarat a trošku strojarine rozumieš tak skus inú technologiu a ak maš pochybnost ta to sprav na 150% daj do tej konzoly LOCTITE ako je v návode+daj dlhšiu skrutku M12x1,5 a z druhej strany to poisti ešte samoistnou maticou kol100 no howgh dohovoril som prepač ale už ma nič viac nanapadá ako zachranit tu konzolu

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...