Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 Plyno-kapalina je komfortnější, měkčí, kapalina je zase tvrdší, líp "sedivá". Podle toho co preferuješ bych volil i koncepci tlumení - já sám za sebe preferuju kapalinu, ale to je tím že mám radši tvrdší naladění a na nějakej ten drncanec nekoukám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 Já pánové měnil dnes tlumiče,dal jsem B4-Bilstein. Mám najeto 140tis. Jsem maximálně spokojen. Ted když prejíždím železniční přejezd tak se fabka jen zhoupne,předtím to bylo buch buch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 (editace) nove poznatky dneska sem znova koukal na vule na naprave . ve vsech servisech me automaticky na dotaz vymeny siletbloku ramene rekli cenu za zadni a ja rika: no a za predni? a oni: my je nemenime protoze skoro vdyd jsou dobre to neodchazi. na foru me to rekli taky,ze to nikomu neodeslo:D a co si myslite,ze mam spatny? no ten predni! ten zadni uz je meneny za zesileny a je viditelne mekci,ale utrhly neni. ten predni je asi dost,protoze to se hne skoro o centak. jinak sem cumel na cepy rizeni jsou original VW(TRW) zajimalo by me kolik to vydrzi km. asi nekdo daval origo no. ale k veci ja sem zkousel povolit matici cepu ta sla krasne tom sem cumel a sroub ramene taky byl namazanej krasne,ale ten smejd co drzi ten hlinikovy drzak sem nepovolil. je pravda,ze sem zabral ne uplne na max. nejspis to lisovali v servise skoda nebo nekde jinde s pripravkem a nesundavali to.. 2 servisi me upozornili,ze velice casto se stane,ze se urve zavit v tom hliniku a musi se to cely vymenit cehoz se desim. nevyjde levneji dat to do servisu,kde to nalisuji na aute? ten drzak stoji sice 900 cina ,ale za tu cneu mi to servis nenauctuje a za to riziko si to dam raci nechat udelat v orginalu co rikate? jenze ja veril,ze mam spatnou geosku diky tomu rameni,ale tam bude si neco jine. taha me to doleva a brzdy to nebudou gumy mam plus minus stejne nahsutene mozna 0,1 rozdil. pribrzdujemi zadni brzda to uz musim akutne resit,protoze se hreje aj disk. mozna to rozmrdalo prave aj lozisko. chci se zeptat jestli v origo servisu meni pouze cele treny nebo dleaji take repas pomoci gumicek pripadne pistek vymenit. Editováno: 5. Květen 2013, autor: ondikTDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 10. Květen 2013 Sdílet Vloženo 10. Květen 2013 hotovo nechal sem udleat ten spatny silentblok. porod pro 2 mechaniky nemohli sundat rameno . zadni silentblok OK predni sel pekne blbe nalisovat jeden tvrdsi zkurvili a druhej TRW sel,ale pekne blbe nevim jak to dela origo servis. jinak loziska OK rozhybana zadni brzdy(bude potreba pretesnit) prej mam spatne axialni tycky rizeni,ze nemaji padat volne dolu nevim neresim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 tak proč jsi axiální tyčky nevyměnil? to je důležitější soft?? celkem tě nějak nechápu, ptáš se na rady s tím, že nechceš utrácet ale chip si uděláš... Jinak olej nekupuj na aukru je to většinou Polsko, skus servis někde kde mají kvalitní sudovej. Jinak nevím, kde jsi přišel že výměna spojky stojí 11tis. i s prací. Nepatří to sem takže to nebudem rozebírat, jen spadni nohama na zem a skus si najít jeden servis který budeš navštěvovat. Oni taky aspoň budou vědět, co se na autě již dělalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Ahoj,taky mě zaráží jak 2 mechanici nemohli sundat rameno. To snad byli učni ne? A ty axiální tyčky jak už ti psal davčatuma jsou dost důležité. Bez jejich výměny,nemá moc nic cenu jiného na nápravě vyměnovat. Ondíku přečetl jsem od tebe spoustu příspěvků a nevím jak bych tě nazval v tvém jednání a konání. Snad jen tolik,že kdyby ta fabka měla ruce,tak ti určitě dá po čuni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 proc sem je nevymenil? protoze bylo 8 vecer a byl sem v SK! hele chlape ja to rozebirat klidne budu ses chytrej jak radio. byl si enkdy v servise a vis kolik stoji spojkova sada na TDI bez dvouhmoty??? servisy si nekupuji spojky jako ja o 60% levneji. servis bere za malobchodni cenu a ma slevu stejnou co ja treba v kelly 40% vetsinou prumer. smejdi ti prirazi jeste 10% nahoru. maoloobchodni cena je 9 tis a cena za praci se pohybuje od 2-3 tis. tak nemel kraviny laskave! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 boze. servis mi nacenil opravu jednoho silendbloku na 1,5 hodiny prace. kluci to delali neco pres hodinu! rameno bylo prilepene v zadnim silentbloku a neslo vyrazit,protoze to pruzilo. miluju takove kecalky co nevi jaka byla situace a hned soudi! axialni tycky jsou nejdulezitejsi? ooo to je mi novinka. Nejsou treba dulezitejsi nez olej nebo brzdy???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 No právě,první se na autě dělá podvozek a brzdy! Uvědom jsi cos psal a dělal ty dřív. Myslím,že není třeba to tady víc rozebírat a komentovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 (editace) tak jako poslední co ti k tomu napíšu, nechápu co sem taháš dvouhmotu?? máš snad RSko? Spojku jsem na fábii měnil dával jsem LUK a dělal jsem to s kamarádem, práce cca 2 hodiny a bylo hotovo. Takže vím co říkám a dvouhmotu jsem tam teda nedával, měl jsem tdi 74kw. ondiTDI: není to nic proti tobě, ty se ptáš a píšeš tu něco, mi se jen snažíme tě navést nějakým směrem a asi bych volil jiný servis než ten co si naúčtuje tolik. No tak olej, filtry, provozní kapaliny a ROZVODY, je snad prvotní věc po koupi ojetého vozu, takže většina z nás předpokládá, že to jsi již udělal. Ale dle toho co čtu soudím, že rozvody nemáš, ale chip už ano? Tak potom smekám. Editováno: 11. Květen 2013, autor: davcatuma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 davcatuma: kód motora ATD? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 (editace) boze ty si fakt moula! rikam ze spojka na TDi bez DVOUHMOTY!!!! znamena? ze TDI 74kw ve fabii dvouhmotu nema a ma pevny setrvak. tato spojka je draha!!!. nevim co sem tahas garazovou vymenu kdyz mluvime o servisu,ktery ti levne spojku nekoupi proste. nektere autodily ji maji dokonce za 10 tis. za praci mi rekli vsude 2-3 tis deleno dejme tomu 400 na hodinu zhruba 6 hodin plus minus. s tim nic nenadelas zkus rict v servise,ze to tak dlouho netrva a vykopou te ,ze ani nebdues vedet jak. zkusenosti s jednanim servisu mam a vsude jsou nekompromisni. na JTD sme menil spojku co stoji v kelly kolem 6 tis nakup byl za 2700 origo valeo prace 13 hodin norma je 10 u TDi to jde asi lepe,ale,za 2 hodiny bych te chtel videt umelce. na favoritu sem to mel za 3 hodiny,ale to je trosku jine kafe Editováno: 11. Květen 2013, autor: ondikTDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 no nemusíš nás tu urážet, třeba zrovna včera jsem měnil spojku na peugeot 406 HDI a trvalo to přesně 2.5hodiny jinak zde končím tuto debatu, je to snad o silentblokách... Jinak ondikTDI nechceš hodin do galerky nějaké foto tvé fábky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 Rád pročítám forum, když někodo přispěje kvalitní , přesnou radou, ale někteří by potřebovali vymazat z fora viz ...UNDIK TDI. Příspěvkohoniči. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 a nekteri oslove by potrebovali zalepit hubu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 (editace) a nekteri oslove by potrebovali zalepit hubu. Oh, jaká vzácná sebekritika... (citováno celé záměrně kvůli zamezení změny významu editací) Editováno: 14. Květen 2013, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 ONDÍKU- tak prvně s tebou plně souhlasím! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9martin Vloženo 1. Červen 2013 Sdílet Vloženo 1. Červen 2013 (editace) Tak mě čeká vyměna "předního" silentbloku, má dost velkou vůli. Problém je, že ve škodovce mě tvrdí, že se musí dát komplet nové rameno za 2500Kč, protože se nedá vyměnit. V Etce ho nemohly najít, ale na netu jsem ho našel, je to tohle ne? http://www.cc-autodily.cz/luzko-ramene-predni-2 Měnil ho někdo, jak to jde? Editováno: 1. Červen 2013, autor: 9martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 1. Červen 2013 Sdílet Vloženo 1. Červen 2013 (editace) no, měnil ho skoro každý kdo měl vůly. Jo, jde to blbě, ale jde to. Je to tu ve foru napsáno. Kup si je stojí to nějakou stokorunu a s někým to vyměň. Editováno: 1. Červen 2013, autor: davcatuma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 1. Červen 2013 Sdílet Vloženo 1. Červen 2013 o cem sem asi psal UP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9martin Vloženo 1. Červen 2013 Sdílet Vloženo 1. Červen 2013 Ok, už jsem si to přečetl, z jistého důvodu tvé příspěvky normálně nečtu. No zkusím se zeptat jestli by to dokázali vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 1. Červen 2013 Sdílet Vloženo 1. Červen 2013 9martin: pokud chceš po škodovce vyměnit tyto silentbloky tak to tam ani nechoď... nedoplatíš se za práci. Dokáže to každý průměrný servis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 1. Červen 2013 Sdílet Vloženo 1. Červen 2013 Tak mě čeká vyměna "předního" silentbloku, má dost velkou vůli. Problém je, že ve škodovce mě tvrdí, že se musí dát komplet nové rameno za 2500Kč, protože se nedá vyměnit. V Etce ho nemohly najít, ale na netu jsem ho našel, je to tohle ne? http://www.cc-autodily.cz/luzko-ramene-predni-2 Měnil ho někdo, jak to jde? jde to pěkně nahovno, kámoš musel lisovat (a bacha na chinu, ta tam prostě nejde ani nalisovat ) jinak ve škodovce ti kecali jen z části...v autorizáku se mění (nebo alespoň by mělo ) skutečně komplet rameno, ten silentblok je součástí....ale jinak se dá viz tvůj odkaz koupit samotný silentblok a nechá se nalisovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Červen 2013 Sdílet Vloženo 2. Červen 2013 presne ako píše kibi ...čo ja viem,tak v škodovke to normálne menia,ide to zle,musí sa to tam začať lisovať dosť nakrivo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubyk Vloženo 14. Červen 2013 Sdílet Vloženo 14. Červen 2013 panove, muze mi prosim nekdo poradit ohledne silentbloku ? - dneska jsem nechaval menit v servisu silentbloky na predni naprave a po ceste domu se mi zdalo, ze je jakoby auto mnohem hlucnejsi od motoru a jakoby vic duni motor okolo 2000 ot./min. Myslite, ze je to normalni, nebo mi tam mohli nekde neco nadrbat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.